Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt hipoteczny przed zmianą pracy.

Napisany przez Dennis4a1
Cześć,
właśnie zrezygnowałem z mojego obecnego zatrudnienia i przeniosę się do innego pracodawcy bez żadnych przerw za dwa miesiące. Po tym będę przez 6 miesięcy na okresie próbnym.
Teraz jesteśmy zainteresowani (ze względu na nagłą okazję) kredytem hipotecznym, ale dotąd nie mieliśmy jeszcze spotkania z bankiem.

Czy wiecie, jak bank zazwyczaj ocenia zatrudnienie na okres próbny? Czy w ogóle muszę informować bank o tym, że zrezygnowałem z obecnego umowy o pracę?
Moja żona ma niezrezygnowane zatrudnienie, ale obecnie jest na urlopie macierzyńskim.

Z góry dziękuję i pozdrowienia
Dennis

Napisany przez NaTwoim13
Dennis4a1,

to w ogóle nie stanowi problemu.

Napisany przez Dennis4a1
Cześć,
odpowiedź jest nieoczekiwanie krótka i bezpośrednia - szczerze mówiąc, nie spodziewałem się takiej konkretności.
Oznacza to, że powinieneś otwarcie poinformować bank o nadchodzącej zmianie pracy i bank zaakceptuje to bez problemu?

Napisany przez tomy778
Musisz powiadomić bankę.
Często też zmieniamy bank, ponieważ otrzymujemy lepszą ofertę, więc można to zrozumieć.
Nie powinieneś tego ukrywać, ponieważ niektórzy pracodawcy podają informację o zatrudnieniu do daty wypowiedzenia w wypłacie. Jeśli praca była na czas nieokreślony, nic o tym nie było. Przy zmianie pracy informacja była już dostępna. Miałem to dwa razy w ciągu ostatnich 10 lat.
Dla banków jest to często żaden problem, po prostu porozmawiaj z nimi.

Napisany przez NaTwoim13
Tutaj należy wygenerować odpowiedni bank z akceptacją zmiany pracy i najlepszymi warunkami.

Napisany przez Dennis4a1
Dziękuję za odpowiedzi!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata