Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam kredytu - chętnie wsparcie

Napisany przez julieas
Szanowni użytkownicy forum,

ponieważ mam negatywny wpis w Schufa do połowy 2022 roku - moja wina - szukam prywatnego kredytu.

Jestem zatrudniony na czas nieokreślony od 01.01.2020 r., równocześnie studiuję na dyplomowanego ekonomistę i zostałem zwolniony przed czasem z okresu próbnego.

Moja pensja netto wynosi nieco ponad 1750 € - mieszkam bezpłatnie w mieszkaniu w jednorodzinnym domu moich rodziców.

Jedyne zadłużenie kredytowe wynosi około 2000 € u Sigma.

Czy możecie mi doradzić, gdzie można złożyć wniosek o kredyt lub do kogo można się zwrócić?

Kwota od 3000 do 5000 byłaby dla mnie interesująca, wtedy mógłbym pozbyć się kosztów studiów ekonomicznych jednym machnięciem.

Bardzo bym się ucieszył z odpowiedzi.

Napisany przez Marc2512
julieas pisze:
Szanowni Użytkownicy Forum,

ponieważ do połowy 2022 roku mam negatywny wpis w Schufa - sam sobie winien - poszukuję prywatnego kredytu.

Jestem zatrudniony na czas nieokreślony od 01.01.2020 roku, równocześnie zdobywam tytuł mistrza zawodu, i zostałem zwolniony z okresu próbnego przedwcześnie.

Moje wynagrodzenie netto wynosi trochę ponad 1750€ - mieszkam za darmo w mieszkaniu w domu moich rodziców.

Jako jedyna pozostała mi spłata kredytu w wysokości około 2000€ w firmie Sigma.

Czy możecie mi poradzić, gdzie można złożyć wniosek o kredyt, lub do kogo można się zwrócić? Spróbowałbym u rodziców, jeśli mogliby zrezygnować z czynszu, powinni (powinni) mieć również pieniądze, prawda?

Kwota 3000-5000 byłaby dla mnie interesująca, wtedy mogłbym również pozbyć się kosztów tytułu mistrza zawodu w jednym zamachu. Czy można ubiegać się o Bafög dla mistrzów (bez pożyczki)?

Bardzo bym się ucieszył z odpowiedzi.

12345678910

Napisany przez Alex [CryptoMod]
3000-5000 byłby dla mnie interesujący, wtedy miałbym również koszty rzeczoznawcy na szyi.

To jest błędne, po prostu byś to przetasował, długi wciąż byłyby obecne....

Czy możecie mi pomóc, gdzie można zapytać, albo kogo można zapytać?

U wierzyciela? Po prostu poinformuj, że nie można zapłacić całej kwoty od razu, zaproponuj płatności ratalne i od razu przekaż pierwszą ratę jako wyraz bardzo, bardzo dobrej woli.....

Napisany przez viktor
Netto zarobku wynosi nieco ponad 1750€ - mieszkam bezpłatnie w mieszkaniu dla lokatora w domu moich rodziców.

Mieszkanie bezpłatne to duża szczęśliwość dla Ciebie. Dzięki zaoszczędzonym kosztom wynajmu 2000,- długu można szybko spłacić.
Następnie droga będzie wolna dla nowego kredytu.

Napisany przez viktor
Świetnie.
Jakie zabezpieczenia kredytowe są wymagane? Jakie warunki, odsetki...?
W razie potrzeby mogę polecić mojemu przyjacielowi.

Napisany przez IsabellK1998
Cześć,
Czy wciąż szukasz kredytu?
Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
@julieas, czy Twoi rodzice posiadają nieruchomości, czy może są wynajmującymi? Piszesz, że mieszkasz za darmo - obie opcje są więc możliwe.
Jeśli Twoi rodzice posiadają nieruchomości, można również rozważyć wzięcie pożyczki, gdzie obiekt Twoich rodziców służyłby jako zabezpieczenie.
Istniejące kredyty, takie jak Sigma Bank itp., również można spłacić.

Napisany przez Cocaylina
Cześć, również mam poważne problemy finansowe z powodu obecnej sytuacji. Czy ktoś mógłby mi pomóc kwotą 200€? Mogę spłacić do 15.08.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Najprostsze rozwiązanie: Negocjuj z wierzycielem raty lub odroczenie płatności.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata