Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Szukam aplikacji do sprawdzania kursów akcji.

Napisany przez Jochenweisswas
Cześć

szukam aplikacji na macOS do wprowadzania akcji i wyświetlania kursów.
Obecnie korzystam z aplikacji Aktien od Apple, która czasami nie działa tak dobrze.
Kursy są ustawiane przez Yahoo.

Jochen

Napisany przez Caro22
Cześć Jochen
Ja osobiście używam Meta Tradera 4. Tam kursy są aktualizowane na żywo i jest dosyć czytelnie. Być może ta aplikacja też byłaby dla Ciebie odpowiednia

Caro22 pisze:
Cześć Jochen
Sam używam chętnie Meta Tradera 4. Tam ceny są aktualizowane na bieżąco i jest dość przejrzysty. Może ta aplikacja też byłaby dla Ciebie odpowiednia

Dziękuję, zainstalowałem wersję 4 i 5.
Nie rozumiem dlaczego nie mogę wprowadzić nowych inwestycji, na przykład Applea, Amazona.
Nadal nie rozumiem, jak można określić różne przedziały czasowe w standardowych wykresach.

Jochen

Napisany przez Freeliner
Możesz również zerknąć na TradingView, jest bardzo wszechstronne.... lub także aplikację Teletrader MT4/5 ma ograniczenia w wyborze akcji, zwłaszcza MT4.... i tutaj również zależy od brokera, co oferuje. Wydaje się, że korzystasz tylko z wersji demonstracyjnej Metaquotes. Ale szczerze mówiąc, jeśli już masz problemy z interwałami czasowymi w MT4/5, to nie będzie łatwiej na Tradingview

Freeliner pisze:
Możesz również sprawdzić TradingView, bardzo obszerny....albo też aplikację Teletrader

MT4/5 mają ograniczenia w wyborze akcji, zwłaszcza MT4......i tutaj zależy również od brokera, co oferuje.
Wydaje się, że używasz tylko wersji demonstracyjnej Metaquotes.

Ale szczerze mówiąc, jeśli już masz problemy z interwałami czasowymi w MT4/5, to na Tradingview nie będzie łatwiej

Dziękuję za informacje zwrotne.
Teraz korzystam z Finanzen100. Tam jest lista obserwowanych, w której łatwo dodawać lub usuwać akcje.
Wykresy są dostępne codziennie, co miesiąc, co rok.
Więc nie sądzę, że problemy z M4/M5 leżą po mojej stronie.

Jochen

Napisany przez Freeliner
MT4/5 to interwały czasowe, zaczynając od 1 minuty (na jedną świecę) aż do miesięcznego (1 świeca - 1 miesiąc)

Ale dobrze, więc problem wydaje się być po stronie MT4/5 :-)))))

Napisany przez CarlosBS
Możesz spróbować użyć Google Sheets lub Excel. Możesz wybrać wartość Akcje w polu Typ danych i wyświetlić bieżące dane na temat danej firmy.

Pozdrawiam,
Carlos z Beyond Saving

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata