Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Rola spółki BRD GmbH w naszym systemie finansowym.

Napisany przez Frederic
Wygląda na to, że nasz system finansowy jest tak skonstruowany, że konieczne jest zadłużanie się, aby uniknąć załamania przy poprawnych bilansach. Jeśli w przypadku klienta zgromadzi się tak wiele kapitału własnego, że nie można go już dalej konsumować, jedynym rozwiązaniem zdaje się być tworzenie kapitału poprzez nowe zadłużenie. Jeśli jestem w błędzie, proszę mnie poprawić, zajmuję się tą dziedziną dopiero od kilku godzin. Moje badania wykazały również, że banki uważają państwo za najlepszego lub nawet najbezpieczniejszego dłużnika, ponieważ może on uzyskać dostęp do prywatnego majątku obywateli (podatki, przepisy itp.). Dowiedziałem się również, że RFN realizuje swoje nowe zadłużenie i finansowanie za pośrednictwem RFN Finanzierungs GmbH. Jednak ta spółka z ograniczoną odpowiedzialnością nie jest organem państwa, czy źle to widzę? Moje pytania do forum: Jak RFN Finanzierungs GmbH może uzyskać dostęp do prywatnego majątku obywateli, skoro nie jest państwem? Dlaczego uważa się, że jest ona bezpiecznym dłużnikiem, skoro nie jest państwem? Czy dlatego, że nie ma innych alternatyw? Kto kontroluje RFN Finanzierungs GmbH? Jak nasz demokratycznie wybrany rząd kontroluje tę spółkę? Pozdrowienia, dziękuję za odpowiedzi, Frederic

Re: Rola spółki BRD GmbH w naszym systemie finansowym.

Napisany przez cam_finanzdetek
Agencja Finansowa Rządu Niemieckiego została założona jako spółka przez Federalne Ministerstwo Finansów. Dyrektorem wykonawczym jest pracownik Ministerstwa (zgodnie z umowami kontraktowymi). Agencja Finansowa działa jako GmbH w działalności pośrednictwa. Jest to przedsiębiorstwo dystrybucji ogólnej, którego celem jest dystrybucja i zarządzanie obligacjami państwowymi.

GmbH nie może korzystać z prywatnych funduszy (podatkowych), tylko państwo może to zrobić. GmbH zarządza i informuje inwestora kapitałowego (prywatnego lub instytucjonalnego) o jego zainwestowanych środkach. Zgodnie z przepisami prawnymi jest zobowiązana otrzymać faktycznie umowę z Ministerstwa Finansów na dzień płatności (Valuta) w postaci kredytu.

Prowadzenie księgi długu państwowego przez Niemiecką Agencję Finansową. Niemiecka Agencja Finansowa prowadzi księgę długu na podstawie ustawy o Federalnych Długach Publicznych (BschuWG).

Zakup i przechowywanie papierów wartościowych w Niemieckiej Agencji Finansowej na indywidualnych kontach długów oraz związane z tym usługi są bezpłatne, w tym bezpłatne przekazywanie kapitału i odsetek.

Odpowiedzialność za papiery wartościowe państwa spoczywa bezpośrednio na państwie, a nie na zarządcy konta, który nawet udostępnia je bezpłatnie. W tym przypadku warto zwrócić uwagę także na rejestr handlowy i odpowiednie przepisy. W przeciwnym razie może się zdarzyć, że ktoś będzie powiadał absurdy, że całe państwo to GmbH i jest bankrutem (to nie żart, poznałem już takich ludzi).

Z poważaniem,
e.wahl

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata