- sob lip 25, 2020 9:07 pm
Dobry wieczór,
na ten temat przeczytałem tylko starsze posty, które już nie odzwierciedlają aktualnych stóp procentowych. Dlatego mam nadzieję na pomoc w tym forum.
Chciałbym sprzedać[url]Dom[/url] . Cena sprzedaży 499T. Pozostałe zadłużenie 190T. Hipoteka wpisana na kwotę 275T. Kupiec został znaleziony, ale nadal trwają uzgodnienia dotyczące finansowania, więc nic jeszcze nie jest pewne.
Już znalazłem nowy[url]Dom[/url] , więc chciałbym skorzystać z wymiany zastawu. Bank kiedyś powiedział, że w przypadku równowartości nieruchomości w ogóle jest to możliwe.
Koszty nowego domu z opłatami dodatkowymi to 478T.
Teraz pytanie o przebieg.
Jeśli istnieje nabywca starego domu z notarialną umową kupna, to przebiega to w następujący sposób??
Pośrednie finansowanie: 478T, z natychmiastową spłatą zysku?
Jak to wygląda w moim przypadku, jeśli najpierw kupiono, a potem sprzedano. Czy w takim przypadku również konieczne jest pośrednie finansowanie w wysokości 478T, czy co jeszcze należy wziąć pod uwagę?
Gdzie leży zabezpieczenie pośredniego finansowania, czy 478T jako pośrednie finansowanie jest możliwe?
Oznacza to, że bank obarcza nowy obiekt hipoteką (na jaką kwotę? pozostałą kwotę[url]kredytu[/url] czy kwotę wcześniej zapisanej hipoteki?). Czy bank tymczasowo obciąża hipoteką obiekty obu stron?
Jakie są szacunkowo oprocentowanie pośredniego finansowania?
Mam nadzieję na odpowiedź, która będzie zrozumiała nawet dla laika jak ja, naprawdę możecie to wyjaśnić jak dla idioty... proszę o wyrozumiałość;-)
na ten temat przeczytałem tylko starsze posty, które już nie odzwierciedlają aktualnych stóp procentowych. Dlatego mam nadzieję na pomoc w tym forum.
Chciałbym sprzedać
Już znalazłem nowy
Koszty nowego domu z opłatami dodatkowymi to 478T.
Teraz pytanie o przebieg.
Jeśli istnieje nabywca starego domu z notarialną umową kupna, to przebiega to w następujący sposób??
Pośrednie finansowanie: 478T, z natychmiastową spłatą zysku?
Jak to wygląda w moim przypadku, jeśli najpierw kupiono, a potem sprzedano. Czy w takim przypadku również konieczne jest pośrednie finansowanie w wysokości 478T, czy co jeszcze należy wziąć pod uwagę?
Gdzie leży zabezpieczenie pośredniego finansowania, czy 478T jako pośrednie finansowanie jest możliwe?
Oznacza to, że bank obarcza nowy obiekt hipoteką (na jaką kwotę? pozostałą kwotę
Jakie są szacunkowo oprocentowanie pośredniego finansowania?
Mam nadzieję na odpowiedź, która będzie zrozumiała nawet dla laika jak ja, naprawdę możecie to wyjaśnić jak dla idioty... proszę o wyrozumiałość