Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zastawienie na wymianę Finansowanie pośrednie 2020

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór,

na ten temat przeczytałem tylko starsze posty, które już nie odzwierciedlają aktualnych stóp procentowych. Dlatego mam nadzieję na pomoc w tym forum.

Chciałbym sprzedać [url]Dom[/url]. Cena sprzedaży 499T. Pozostałe zadłużenie 190T. Hipoteka wpisana na kwotę 275T. Kupiec został znaleziony, ale nadal trwają uzgodnienia dotyczące finansowania, więc nic jeszcze nie jest pewne.

Już znalazłem nowy [url]Dom[/url], więc chciałbym skorzystać z wymiany zastawu. Bank kiedyś powiedział, że w przypadku równowartości nieruchomości w ogóle jest to możliwe.

Koszty nowego domu z opłatami dodatkowymi to 478T.

Teraz pytanie o przebieg.

Jeśli istnieje nabywca starego domu z notarialną umową kupna, to przebiega to w następujący sposób??

Pośrednie finansowanie: 478T, z natychmiastową spłatą zysku?

Jak to wygląda w moim przypadku, jeśli najpierw kupiono, a potem sprzedano. Czy w takim przypadku również konieczne jest pośrednie finansowanie w wysokości 478T, czy co jeszcze należy wziąć pod uwagę?

Gdzie leży zabezpieczenie pośredniego finansowania, czy 478T jako pośrednie finansowanie jest możliwe?

Oznacza to, że bank obarcza nowy obiekt hipoteką (na jaką kwotę? pozostałą kwotę [url]kredytu[/url] czy kwotę wcześniej zapisanej hipoteki?). Czy bank tymczasowo obciąża hipoteką obiekty obu stron?

Jakie są szacunkowo oprocentowanie pośredniego finansowania?

Mam nadzieję na odpowiedź, która będzie zrozumiała nawet dla laika jak ja, naprawdę możecie to wyjaśnić jak dla idioty... proszę o wyrozumiałość ;-)

Napisany przez NaTwoim13
Finansowanie pośrednie staje się wymagalne, chyba że kupujący zapłaci cenę zakupu sprzedawcy nowej nieruchomości (co raczej nie jest praktykowane).

Finansowanie pośrednie musi być zabezpieczone na nowym obiekcie, ponieważ stary obiekt musi zostać uwolniony od zastawu. Z tego powodu - ze względu na wymianę zastawu (stara pożyczka ma pozostać w mocy) - tylko obecny wierzyciel hipoteczny może ubiegać się o finansowanie pośrednie.

Dlaczego stara pożyczka ma pozostać w mocy? Jak długo trwa okres przewidziany na ustalenie oprocentowania i jakie jest oprocentowanie?

Napisany przez ADMCI4
Ok, na razie zrozumiałem twoją odpowiedź. stary [url]kredyt[/url] ZFS do 2031, 1,1%. Czy możesz mi coś jeszcze napisać na temat moich innych pytań? Jestem zrozpaczony z powodu tego tematu... ;-) Przykładowe obliczenia byłyby pomocne, albo czy dobrze to zrozumiałem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata