Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Rozwój cen nieruchomości w Niemczech - Czy jeszcze sprzedać teraz, czy poczekać?

Napisany przez arnes90
Cześć,

moja żona odziedziczyła w zeszłym roku działkę budowlaną w Oldenburgu. Planowaliśmy sprzedać ją w przyszłości, gdy będzie warta więcej i będziemy mieli sensowne zastosowanie dla pieniędzy. Zastanawiam się właśnie, czy może lepiej byłoby ją teraz sprzedać? Ostatnio ceny gruntów stale rosły. Teraz, z powodu koronawirusa, ceny mają spaść. Co o tym myślicie? Czy ceny gruntów budowlanych spadną teraz? Może lepiej poczekać 1-2 lata?

Szczególnie interesujący jest dla mnie następujący artykuł:

ARD: Ceny nieruchomości mieszkalnych mogą spaść
https://boerse.ard.de/anlagestrategi...corona100.html

Dziękuję za odpowiedzi z góry.

Re: Rozwój cen nieruchomości w Niemczech - Czy jeszcze sprzedać teraz, czy poczekać?

Napisany przez 2utopus
To zależy od tego, jak oceniasz przyszłość. Jeśli uważasz, że w nadchodzącej recesji wszystko stanieje i nikt nie będzie sobie mógł niczego pozwolić, może lepiej będzie sprzedać. Jeśli sądzisz, że długi państwowe mogą być w przyszłości finansowane za pomocą przymusowych hipotek na nieruchomościach - być może powinieneś sprzedać. Jeśli sądzisz, że euro traci na wartości lub nadchodzi wysoka inflacja, może lepiej będzie sprzedać później, ponieważ aktywa rzeczowe zachowują swoją wartość. Oczywiście zależy to również od wieku i potomków - a w przypadku nieruchomości także od lokalizacji, lokalizacji, lokalizacji...

Napisany przez Jonny1337
Sprzedałbym to chętnie mojej przyjaciółce i sobie! Od dłuższego czasu szukamy działki w OL. Pieniądze trafiłyby szybko i bezproblemowo na Twoje konto, ponieważ prawdopodobnie zostałyby opłacone gotówką.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata