Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie z wysokim udziałem modernizacji

Napisany przez DonKanaille
Cześć,

planuję obecnie zakup domu w Oldenburgu. Jest to około 100-letni Dom, który przeszedł wiele prac renowacyjnych, ale nadal chciałbym wiele rzeczy zmodernizować/przebudować. Poniżej znajdziesz ogólne dane:

Cena zakupu: 500 tys. EUR
Prowizja dla pośrednika: 5,8%
Koszty modernizacji: około 160 tys. EUR
Wkład własny: około 220 tys. EUR

Jak wiadomo, banki różnie podchodzą do uwzględniania kosztów modernizacji przy określaniu wartości zastawnej. Niektóre uwzględniają tylko połowę kosztów, inne ograniczają ten udział do 30% ceny zakupu.

Jakie podejścia są Wam znane od jakich banków, albo które banki najlepiej radzą sobie z wysokim udziałem kosztów modernizacji?

Napisany przez Leon1990
Cześć,

mój starszy brat miał podobną sytuację jak Ty 6 tygodni temu w Hesji - odwiedził 3 banki i tylko jeden był w stanie mu pomóc, oferując mało atrakcyjny kredyt. W międzyczasie rozwiązał problem poprzez firmę finansową i wydaje się zadowolony z sytuacji. Jeśli chcesz, mogę skontaktować Cię z nim, jeśli nadal masz tę potrzebę.

Pozdrowienia, Leon

Napisany przez NaTwoim13
To świetne, w takim razie na pewno możesz nam podać nazwę banku i/lub pomóc temu użytkownikowi tak, aby inni użytkownicy z tą samą podstawą mieli też pomoc. Czy powinni oni zawsze zwracać się do twojego starszego brata (czyli do ciebie)?

Napisany przez finanzierung
Prawdopodobnie brat skonsultował się z doświadczonym usługodawcą finansowym, który mógł mu skutecznie pomóc. Dlatego teraz jest tutaj rekomendowany na forum ...... Na pewno dobra rekomendacja

Napisany przez NaTwoim13
....... albo coś w tym stylu

Bosko, finansowanie, bosko

Napisany przez Leon1990
Czy napisałem coś źle? Chciałem tylko pomóc, czy pomoc nie jest tu mile widziana?

Zatrzymaj.
Dziękuję za cztery ostatnie odpowiedzi na moje pytanie, które mnie nie zadowalają....
Wiem, że istnieją agenci nieruchomości i być może współpracuję z jednym lub dwoma.
Moje pytanie brzmi jednak:
Jakie podejścia i oferty banków są wam znane, a które banki najlepiej pasują do wysokiej części modernizacji?
Banki to instytucje finansowe, które samodzielnie udzielają finansowania (z pewnymi wyjątkami). Nie są to agenci nieruchomości.
Proszę pozostać przy tym temacie i stworzyć oddzielny wątek na luźne rozmowy itp.
Dziękuję

Napisany przez NaTwoim13
To zawsze pomocne, gdy pomoc jest dostępna dla wszystkich konsumentów

Po prostu postępuj zgodnie z zaleceniami dotyczącymi finansowania, pamiętaj tylko, że to, co działa dla jednej osoby, nie musi działać dla drugiej

Wolę zatem zwiększać liczbę moich postów, promując je dla wszystkich poszukujących porad i pomocy oraz dzieląc się rozwiązaniami ich problemów

Niech to nie będzie platforma reklamowa

Napisany przez NaTwoim13
Czy Don Kanaille, czy teraz wszystkie banki, które uwzględniają wysoką zmienność modernizacji (ewentualnie z udziałem własnych środków), powinny zostać wymienione tutaj jawnie?

Jeśli ktoś jest gotowy podzielić się informacjami, chętnie Najlepiej bank + podejście Temat wkładu własnego nie interesuje mnie

Napisany przez Leon1990
Oczywiście, wróćmy do tematu. Czy mogę napisać do Ciebie prywatną wiadomość? Nie chciałbym teraz wymieniać nazwy firmy publicznie bez ich zgody, ponieważ nie jestem pewien, czy reklama jest tutaj dozwolona.

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście możesz podać nazwę firmy tutaj. Otrzymasz ode mnie zgodę na to.

Napisany przez NaTwoim13
DonKanaille pisze:
Jeśli ktoś jest gotów podzielić się informacjami, chętnie
Najchętniej bank + podejście
Temat własnej pracy nie interesuje mnie

Być może powinieneś więc określić formę, sposób i zakres planowanych modernizacji, a także (ze względu na uwzględnienie regionalnych banków i dotacji) miejsce inwestycji.

Interesuje mnie ogólna polityka, a nie spersonalizowana oferta. Na przykład: ING: pokrycie 100% kosztów do maksymalnie 30% ceny zakupu. Pracownicy kolei: pokrycie 60% kosztów.

Napisany przez NaTwoim13
ING nie ma racji, właśnie tutaj jest jasne, że to, co się robi, ma znaczenie!

Malarz, pokrycia podłogowe, prace tynkarskie, części zewnętrzne, zmiany rzutu zero podejścia!!

Na przykład Bank DSL, zdecydowanie tak, 100%, jeśli jest rozsądnie udokumentowane i właśnie tutaj zażywamy naszego architekta domu, których wskazania zawsze są akceptowane przez Bank DSL.

Wartość dodana (jedna z wielu), której zwykły konsument nie jest w stanie tak po prostu skorzystać, nie wie nawet, jak się to proponuje (nawet architekt tego nie wie) i jak to musi być przedstawione bankowi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata