Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Kiedy jest to czasowo sensowne i zalecane, aby zająć się refinansowaniem przed upływem okresu wiązania oprocentowania....

Napisany przez Konrad4
Czy ktoś ma doświadczenie z decyzją o refinansowaniu połączenia lub zaciągnięciu kredytu z zabezpieczeniem?

Czy jest powszechne, że jeden lub więcej pośredników finansowych otrzymuje dokumenty do ponownego rozpatrzenia, aby wykorzystać właściwy moment i przedstawić wnioskodawcy ofertę?

Re: Kiedy jest to czasowo sensowne i zalecane, aby zająć się refinansowaniem przed upływem okresu wiązania oprocentowania....

Napisany przez NaTwoim13
Skąd ma jakikolwiek agent nieruchomości wiedzieć, kiedy jest najkorzystniejszy czas, skoro ani on, ani nikt inny nie zna stopy procentowej sprzed pojutrze?!

1) Kiedy kończy się państwa kredyt?
2) Jak wysoki jest wtedy pozostały dług?
3) Jaka jest wartość nieruchomości?
4) W jakim obszarze o kodzie pocztowym znajduje się nieruchomość?
5) Jaka stopa procentowa i spłata jest pożądana?

Nie rozumiem, dlaczego nie można obliczyć oferty i zaprezentować jej do dyskusji tutaj? Z samego tego możecie dowiedzieć się bardzo dużo, mogą się pojawić nowe pytania i odpowiedzi.

Czytając wszystkie wasze liczne wątki, ma się wrażenie, że w ogóle nie śpicie, bo temat tak mocno was absorbuje

Napisany przez kub0185
Moim zdaniem powinno się zacząć szukać rozwiązania finansowania zastępczego na 3 lata przed końcem obecnego zobowiązania. Większość banków oferuje wtedy korzystne warunki. Następnie, przez 2 lata obserwować sytuację, a gdy wydaje się, że może tylko się pogorszyć, zdecydować się. 6 do 12 miesięcy przed terminem opłata za przedłużenie będzie minimalna, co, moim zdaniem, jest najlepszym czasem do działania.

Jeśli przewiduje się, że za 10 lat oprocentowanie wyniesie od 3 do 4 procent, warto rozważyć zabezpieczenie się poprzez kontrakt na budowę.

Napisany przez kub0185
noelmaxim pisze:
Kiedy czyta się twoje niezliczone otwarcia wątków, ma się wrażenie, że nie śpisz w ogóle, bo temat tak cię absorbuje

Takie zapytanie o warunki można automatycznie wysyłać do wielu stron internetowych.

W każdym razie uważam, że warto samemu zastanowić się nad swoimi pieniędzmi, zazwyczaj wtedy wychodzi lepiej!

Napisany przez NaTwoim13
Kub, nadal opowiadasz bzdury!

Samodzielne myśli, czyli podstawa wszystkiego, można rozwijać z bezpłatnym i niezobowiązującym wsparciem specjalisty i eksperta, z tą różnicą, że nie ma wtedy niepotrzebnych!

Twoje zabawki kalkulacyjne (głównie takie są) stanowią jedynie powierzchniową wskazówkę, jaka jest trwałość tych warunków, na pewno masz tego świadomość!

Napisany przez StGe1973
Konrad,

ogólnie rzecz biorąc, możesz zawrzeć umowę na przyszłość dotyczącą kredytu z możliwością wykupu nawet na 5 lat z góry, jednak istnieją 2 problemy:
1. Im wcześniejszym zawarciu tej umowy wzrost odsetków będzie tym większy
2. W idealnym przypadku musisz znać sumę do sfinansowania w momencie zawarcia tego kredytu z możliwością wykupu. Im większy czas jaki upłynie do momentu zapadalności umowy, tym trudniejsze do określenia będzie to.

Każdy kredyt z możliwością wykupu to rodzaj zakładu na przyszłość, a dokładnie na to, jak będą wyglądały stopy procentowe w przyszłości. Dziś, poprzez kredyt z możliwością wykupu, zabezpieczasz sobie stawkę procentową na pewien okres czasu w przyszłości. W tym konkretnym momencie stawka procentowa może być wyższa lub niższa. Na dzień dzisiejszy uważam za całkowicie bezsensowne zawieranie kredytu z możliwością wykupu. Banki centralne robią wszystko, aby obniżyć stopy procentowe, i ta tendencja będzie się utrzymywać jeszcze przez długi, długi czas. Tak naprawdę nie znam nikogo, kto średnioterminowo przewiduje znaczący wzrost stóp procentowych... Koronawirus, rosnący dług publiczny z powodu pakietów pomocowych, słabość gospodarcza na całym świecie, brak problemów z inflacją itp., itp.

Z wyjątkiem osób skrajnie skoncentrowanych na bezpieczeństwie (co oczywiście każdy może być), nie jest obecnie zalecane...

Napisany przez 2utopus
To zależy także od czasu trwania obowiązywania oprocentowania - z pewnością robi różnicę, czy mówimy o 5 czy 20 latach.

Napisany przez kub0185
noelmaxim pisze:
Kub, dalej mówisz głupoty!

Samodzielne myśli, a także ich podstawa, robi się przy bezpłatnym i niezobowiązującym wsparciu specjalisty, eksperta, co się różni od zbędnego!

Twoje kalkulatory-zabawki (głównie takie są) dostarczają tylko powierzchownej wskazówki, czy te warunki są zrównoważone, na pewno zdajesz sobie z tego sprawę!

Nie, to nie mój kalkulator. Trend, który można zauważyć, jest bardzo zrównoważony.

Napisany przez NaTwoim13
TrendOK, zgadzam się z tobą, trendBez znaczenia czy 1,3% czy 1,7% czy coś w tym rodzajuO kurcze.

Napisany przez kub0185
Jeśli chcesz, możesz również raz w tygodniu przekazywać warunki, jeśli sprawia ci to przyjemność. Czy tak się dzieje?

Napisany przez NaTwoim13
Kub, moje warunki przekazuję codziennie konsumentom z forum, codziennie!

A jeśli ktoś zapyta, to czasem też umieszczam je w wątku.

Jeśli mam ochotę

Napisany przez kub0185
No, jestem ciekawa, czy wytrzymasz to 2,5 roku.

Napisany przez NaTwoim13
Od 10 lat i na kolejne dziesięciolecia, jeśli będzie to życzenie i konieczność.

Napisany przez kub0185
Czy również rysujesz wykresy dla swoich klientów?

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście, to przedstawia - jak sobie życzą - program.

Powinniśmy ograniczyć naszą prywatną rozmowę tutaj!

Napisany przez kub0185
Możesz spróbować odpowiedzieć na pytanie dotyczące postępowania zamiast oferować swoje usługi. Kiedy doświadczony pośrednik finansowy powinien zdecydować się na zawarcie umowy, jeśli będzie potrzebował refinansowania za 3 lata?

Napisany przez NaTwoim13
StGe tak doskonale to ujął - jak zwykle - nie ma nic więcej do dodania!

Powtórzenia są zarezerwowane dla innych!

Napisany przez Konrad4
Wyjaśnię moje pytanie nieco prostszym lub banalnym językiem: Kiedy jest odpowiedni czas i zaleca się podjęcie decyzji o refinansowaniu lub kredycie forward przed terminem wygaśnięcia okresu obowiązywania oprocentowania?

Już 60 miesięcy przed końcem okresu obowiązywania oprocentowania istnieje możliwość zabezpieczenia przyszłego wygaśnięcia okresu obowiązywania oprocentowania poprzez refinansowanie z nowym kredytem. Jest mi jasne, że im dalej w przyszłość, tym droższe będzie podłączenie nowego finansowania.

Więc pytanie brzmi: Czy praktykowane jest składanie wniosku na przykład 36 miesięcy przed terminem wygaśnięcia, aby pośrednik mógł uważnie obserwować rynek finansowy i powiedzieć wnioskodawcy (na przykład), teraz 26 miesięcy przed terminem To ma sens, składamy wniosek teraz. Nie będzie taniej, a istnieje raczej ryzyko wzrostu stóp procentowych

Czy też wniosek jest składany wraz z dostarczeniem dokumentów, pośrednik sprawdza kompletność, a następnie idzie do banku, gdzie pośrednik myśli, że złożenie go o 3 miesiące wcześniej byłoby bardziej opłacalne!

Więc moje pytanie wcale nie było takie trudne, czyż nie?

Napisany przez NaTwoim13
Odpowiedziałem na to pytanie z punktu widzenia pośrednika.

Napisany przez kub0185
"

[B"">[B"">[SIZE=2"">Pytanie również: Czy praktykowane jest składanie wniosku na przykład 36 miesięcy przed terminem wygaśnięcia, aby pośrednik mógł uważnie obserwować rynek finansowy i wtedy powiedzieć wnioskodawcy (na przykład) teraz, 26 miesięcy przed terminem wygaśnięcia. To ma sens, teraz składamy wniosek. Nie będzie taniej, raczej istnieje ryzyko, że stopy procentowe wzrosną.

Pośrednicy nie mają jednak motywacji do tego. Ich zadaniem jest dostarczenie najlepszej oferty na dzisiaj, kiedy klient już powinien wiedzieć. Istnieją pośrednicy, którzy chętnie przez lata codziennie oferują najlepsze warunki. Po prostu przyjmij ich ofertę.
"

Napisany przez StGe1973
konrad,

oczekujesz od maklera rzeczy, których nie może zrobić...

Długoterminowe oprocentowanie kredytów jest uzależnione od 10-letnich obligacji rządowych, kontraktu federalnego Bund Future. Jest to aktualny kurs giełdowy... z wieloma czynnikami wpływu. Twój pomysł byłby podobny do tego, jakbyś powiedział bankowi: chcę kupić akcje telekomunikacyjne, obserwujcie rynek przez kilka miesięcy i znajdźcie dla mnie najlepszy kurs wejścia. Żaden bank ani makler akcyjny nie byłby w stanie tego zrobić, ponieważ nikt tego nie wie.

Ostatecznie możesz uzyskać poradę od wielu źródeł, także makler będzie miał osobistą opinię na przykład na temat prognozy stóp procentowych, a akcyjny handlowiec na kurs akcji. Zawsze jednak będzie to osobista opinia tej osoby, czy rynek zareaguje w ten sposób czy też zupełnie inaczej, zawsze tak będzie.

Musisz podjąć decyzję, czy chodzi o kredyt czy zakup akcji, mówiąc: Ok, wysłuchałem różnych opinii i teraz decyduję, że w dniu X zostanie dokonany zakup lub udzielony kredyt.

Napisany przez kub0185
Dlatego też polecam obserwowanie rynku za pomocą biuletynu informacyjnego na temat stóp procentowych, na przykład od interhyp. Nawet jeśli ten oświeceniowy guru uważa to za głupie.

Napisany przez hallo_spencer
Kto dziś kończy, nie musi się martwić, ponieważ przy obecnym poziomie oprocentowania praktycznie nie ma już nic do oszczędzania. To, czy zamknę umowę na 0,8 czy 0,65%, w końcu nie ma większego znaczenia. Kto jest zdany na pieniądze, powinien raczej kupić domek letniskowy. W przeciwnym razie około 9 do 12 miesięcy przed zakończeniem już sprawdzam, co mnie czeka i jakie oprocentowanie mogę oczekiwać.

Napisany przez NaTwoim13
Hallo_spencer und StGe1973 mówią za mnie z głębi serca i mogę się tylko z nimi zgodzić co do ich oświadczeń/przeglądów!

Przy przekazywaniu Forwardów dochodzi jeszcze coś innego, a mianowicie, przyszłość umowy pożyczki jest zabezpieczona według dzisiejszych warunków i punktów widzenia, i każdy wie, umowa to umowa!!

Wystarczy wspomnieć tylko dyrektywę dotyczącą kredytów hipotecznych z 2016 roku. Nikt w 2015 lub 2014 roku nie mógł przewidzieć tych daleko idących zmian, a niektórzy byliby zadowoleni, gdyby umowa została sformułowana według starych warunków. Nagle wiek oraz oczekiwana i wymagana sytuacja emerytalna stały się problemem dla niektórych, czego wcześniej nawet nie brano pod uwagę.

To tylko jeden przykład z przeszłości, a zwłaszcza z uwagi na obecnie burzliwy czas gospodarczy i społeczny, zawsze istnieje ryzyko zmian, które nas mogą dogonić.

Tak więc ważne jest nie tylko obecne poziomu stóp procentowych - których również nie widzę rosnących, ale mogą wzrastać - jak rozwiązać problemy bez odnoszenia się do tego, jak będą one rozwiązane!!!! - ale także jest zrozumiałe, że niektórzy chcą, aby przyszłość największej umowy, jaką kiedykolwiek zawrą, była przewidywalna i zabezpieczona na obecnym, ustalonym podstawowym poziomie, aby nie martwić się o nią w przyszłości.

Nikt nie wie, dokąd prowadzi podróż, ale to, co ktoś na tej podróży ma na sobie i co zabiera ze sobą, może on w pewnym stopniu kontrolować i wiedzieć!!

Napisany przez hausbauwest
[cytuj=noelmaxim]
Kubu, moje warunki udostępniam codziennie użytkownikom forum, codziennie!
[/cytuj]
Uważam to po prostu za czyste kłamstwo....
Jeśli spojrzeć na tendencję ostatnich 2 miesięcy na forum, można zauważyć, że liczba dla Ciebie przydatnych postów dramatycznie spadła.
W ostatnich tygodniach zdarzały się chwile, gdy w dziale finansowania budowy nie napisano ani jednego posta przez ponad 7 dni.
Mówimy tu o postach, nie o tematach, wieczorami przeglądając forum zastanawiałem się, co Ty robisz te wszystkie dni...
Poza tym pojawiały się tylko tematy, które dla Ciebie nie były przydatne, ponieważ nikt nie miał zamiaru skorzystać z finansowania.

Więc: moje warunki udostępniam codziennie użytkownikom forum, codziennie! to definitivnie kaczka

Napisany przez NaTwoim13
Budowla domu Zachód, o czym mówisz, że kłamałem??

Niestety, z dnia na dzień więcej użytkowników zwraca się bezpośrednio do mnie, często ze względu na jakość postów, czy to za pośrednictwem e-maili, telefonu czy wiadomości prywatnych!!

I w pewnym stopniu to rozumiem, biorąc pod uwagę starą jakość, stare posty (które są czytane, również później) i chcą niektórzy dorośli ludzie podejmować decyzje życiowe, albo radzić sobie z nimi, nie chcą mieć do czynienia z osobami, które w swoich postach (ostatnio zachowywałeś się raczej spokojnie) w sposób oczywisty i publicznie stawiają innym, także mnie, prosto w oczy kłamstwa!

Budowla domu Zachód, zawsze czerpałem korzyści z tych wydarzeń - bez względu na jakość - mianowicie mogłem mimo tego pomagać, udzielać wsparcia i rad. Zawsze tak było, bo większość konsumentów wie, o co im osobiście i indywidualnie chodzi, i jeśli twoje dążenie, aby wszystkich traktować jednakowo, nie brać pod uwagę indywidualności, kierować się tylko własnymi pobudkami i często działać poniżej pasa nie odpowiada, irytuje, często nie jest/nie było skuteczne i nie przyniosło nikomu indywidualnie żadnej pomocy, to oni zwracają się bezpośrednio do mnie

Właściwie to logiczne, w obliczu tych poważnych konfliktów interesów, zwłaszcza rozważając, w jak wspaniałym forum działamy i jak delikatnym tematem jest to, o czym mówimy!!!

Napisany przez kub0185
noelmaxim pisze:
Trend

OK, zgadzam się z tobą, trend

Czy to 1,3 % czy 1,7 % czy coś innego

O zgrozo.

Teraz zabrzmiało to bardzo pogardliwie. Co jest złego w informowaniu się w ten sposób, jaka jest sytuacja związana z wysokością oprocentowania. Pytam o to w związku z tym, że w pełni przyznałeś rację do postu użytkownika stge1973, mimo że w rzeczywistości powiedział to samo.

Napisany przez NaTwoim13
kub0185 pisze:
To brzmi teraz bardzo pogardliwie. Co jest złego w informowaniu się w ten sposób, jak wygląda sytuacja rynku procentowego. Pytam o to w kontekście, ponieważ w pełni zgadzasz się z wpisem stge1973, mimo że tak naprawdę powiedział to samo.

Czy możesz wyprowadzić mi z wpisu StGe, gdzie odnosi się on do prośby o ustalenie trwałych warunków za pomocą kalkulatorów online?

Jego wpis odnosi się do zupełnie innego tematu, i zgadzam się z jego stanowiskiem.

Ponadto, mówi o pośrednikach finansowych, odpowiedzialnej i personalnej poradzie, a nie o tanich platformach internetowych!! Jednakże rozmawia o tym tylko w kontekście tematu codzienny wykres/zegar oprocentowania!

Napisany przez finanzierung
noelmaxim pisze:
Niestety coraz więcej użytkowników zwraca się do mnie bezpośrednio ze względu na jakość postów, czy to za pośrednictwem e-maili, telefonów czy PW!!

Co za świetne stwierdzenie na weekend.......

Napisany przez NaTwoim13
Pewnie już zrozumiałeś sens!

Miałem na myśli mniej moje wpisy, bardziej te nieprofesjonalne, takie jak wiele szczególnie twój.

Jeśli spojrzymy na jakość komunikacji sprzed miesięcy, wpisy które są ciągle czytane, to nie dziwi, że niektórzy konsumenci omijają to, nie chcą się z tym zmagać i bezpośrednio się do mnie zwracają!

I uwierz mi, nie jest ich mało

Napisany przez finanzierung
To lepsze niż baśnie braci Grimm....

Napisany przez kub0185
On to przedstawia według swojego uznania, jak to pasuje do doświadczonych pośredników finansowych.

Napisany przez NaTwoim13
kub0185 pisze:
Przedstawia to tak, jak pasuje do doświadczonych pośredników finansowych.

Nie, raczej przynosi korzyści poszukującym porad i pomocy oraz pomaga dalej!

Napisany przez kub0185
Pomóż w formie zaoferowania się do zapytania o warunki? Patrz pierwsza odpowiedź tutaj w tym wątku?

Napisany przez NaTwoim13
Kub, publikuję tutaj od 10 lat, nie muszę nikogo przekonywać, a jeśli uważam, że to ma sens, to to robię

Nie pamiętam, żebym się kiedyś oferował, ale czytając i interpretując posty TE, może to mieć sens dla niego

Nie, nie, to idzie tak, albo siak, czysto intuicyjnie, nie martw się o to, wiem, co i kiedy trzeba zrobić!

Napisany przez StGe1973
kub,

więc pomysł z newsletterem uważam za problematyczny. Tutaj wszyscy oferują tylko warunki wystawowe, które w rzeczywistości rzadko są istotne dla klienta. Decydujące jest zawsze ogólne zachowanie się oprocentowania, które każdy może śledzić na bieżąco, obserwując Bund Future...

Ogólnie rzecz biorąc, i to dotyczy szczególnie nie tylko ciebie:

Osobiście drażni mnie wasze ciągłe wyjaśnianie noelmaxim. Każdy może przeczytać w swoim profilu, że jest pośrednikiem. Oczywiście, pewnie ma również interes w pozyskiwaniu klientów. Dla mnie jest to jednak absolutnie zgodne z prawem, jeśli ktoś otwarcie deklaruje swoją działalność zawodową. Moim zdaniem przynosi również znaczną wartość dodaną dla użytkowników tutaj, ponieważ mogą otrzymać pewien punkt odniesienia dotyczący możliwych warunków.

Osobiście bardzo by mnie to zaniepokoiło, gdyby noelmaxim występował anonimowo. Czyli, jeśli podawałby się za zwykłego użytkownika (z bardzo pozytywnymi doświadczeniami z noelmaxim jako pośrednikiem) i tym samym praktycznie polecałby samego siebie.

W obecnej formie każdemu użytkownikowi jest wiadome, że noelmaxim jest pośrednikiem, i każdy użytkownik może sam zdecydować, czy skorzystać z jego usług, czy na przykład zasięgnąć oferty w swoim banku.

Napisany przez bruno68
Bardzo interesujący rozwój sytuacji tutaj!

Moje zdanie na ten temat: Oprocentowanie zależy od wielu indywidualnych pozycji, więc nie można w ogóle złożyć oferty na podstawie tych danych!

Przesłałem tutejszemu Matti dwa podręczniki kredytowe w formacie PDF! Są one dostępne! Każdy może się nimi zająć i poinformować! To powinno być wykorzystane, jeśli ktoś potrafi czytać! Ponadto ważne jest zrozumienie tego, co zostało napisane! Ponieważ w przypadku niektórych wydaje mi się, że rozmawiamy z parkometrem, co jest bezużyteczne!

Chciałbym zwrócić uwagę na coś: każdy, kto chce udzielić pożyczki klientowi, musi uzyskać zgodę Bafin zgodnie z § 32 ust. 1 KWG (licencja bankowa). Każdy, kto chce sprzedać pożyczkę klientowi, musi uzyskać zgodę Bafin zgodnie z § 18 a KWG. pożyczka jest związana z formą, forma ta określana jest w BGB! Każdy, kto chce informować o pożyczce i ma zamiar ją zawrzeć,
- musi uzyskać zgodę jako pracownik społeczny i zobowiązany do posłuszeństwa (doradca bankowy) swojego głównego zleceniodawcy, który z kolei musi przedstawić § 32 ust. 1 KWG!
- musi uzyskać zgodę jako pośrednik nieruchomości lub honorowy pośrednik nieruchomości, a wówczas jego zezwolenie musi wynikać z § 32 i GewO lub § 32 h GewO!

Omawianie tej sprawy jest wykluczone dla osób podających wskazówki, ponieważ nie mogą udzielać informacji, ale potrzebna jest tutaj taka informacja!

Możliwe jest także udzielanie pożyczek w obcej walucie, co znalazło odzwierciedlenie w BGB w § 503. Jest to zazwyczaj niewielkie znaczenie, ale przy dużych inwestycjach z własną strukturą prawną c.i.c. (Culpa in contrado) jest to dość powszechne.

Większość osób nie rozumie, że
a) istnieje setki wymagań, które muszą być spełnione przed udzieleniem pożyczki! BIK, dane osobowe, ...
b) stopień zadłużenia nieruchomości ma bezpośredni wpływ na oprocentowanie! Oprocentowanie może być korzystne do 60%, a do 150% bardzo drogie
c) czas trwania pożyczki współdecyduje o poziomie oprocentowania, a wierzyciel może przy danym poziomie zmieniać warunki w kierunku 10 lat lub 15 lat! poprzez obniżki, podwyżki i ustalenia kosztów.

Został tutaj wyodrębniony kredyt na przyszłość! Jednak kredyt na przyszłość składa się z warunków:
I) maksymalny termin płatności z góry 60 miesięcy
II) dodatkowa opłata z tytułu odsetek x za miesiąc
III) obowiązek akceptacji klienta w chwili y, alternatywnie odszkodowanie za utracony zysk dla nowego wierzyciela!
IV) ograniczony czas trwania, zazwyczaj czas trwania pożyczki, ponieważ okres kredytowania zawsze istnieje!

W odróżnieniu od kredytów na przyszłość, tutaj określony jest okres wypowiedzenia! Ponieważ kredyt na przyszłość jest ograniczony do 15 lat maksymalnie 5 lat z góry, a następnie 10 lat spłaty! Ponieważ dopiero po pełnej wypłacie termin wynosi 10 lat, nie ma tu wypowiedzenia przedterminowego!

Aby obliczyć dodatkową opłatę odsetkową, można określić tylko ogólny kierunek, mianowicie dodatkowe odsetki od kredytu na przyszłość wynoszące 0,021% razy 60 miesięcy dają dodatkową opłatę odsetkową w wysokości 1,26%, zaokrągloną do 1,3%, dodając punkty a-c, które określają bazową stopę procentową.

Z tego wynika kolejne pytanie: czy nie byłoby taniej zawrzeć umowę oszczędnościową bez ubezpieczenia na życie bez pytań o zdrowie, ponieważ trzecia strona zapewnia ubezpieczenie na wypadek śmierci, nie w ramach całego finansowania?
Kiedy kredyt na przyszłość wygasa i pozostaje zadłużenie, które z kolei musi zostać refinansowane. Powoduje to dalsze problemy, takie jak jaka będzie wówczas stopa procentowa przechodzących lat 2035-2040? Na dziś nie jest to znane!

Wiele osób wierzy, że potrafią samodzielnie to zrobić! Jest to porównywalne jedynie z jednym faktem, mianowicie chimera, iluzją! Większość osób nie zrozumiała tego, co zostało napisane, jak więc ci klienci mają zrozumieć, że za umowy kredytowe płacą do 20% prowizji odsetek! Wcale! Marża banku za finansowanie na 15 lat wywodzi się z wypłaconych odsetek kredytowych do EBC lub Deutsche Bundesbank oraz z odsetek, które obciąża klientów!

Wynika z tego, że w przypadku refinansowania z okresem kredytowania wynoszącym 1 rok i stopą oprocentowania 0,1%, którą EBC chce otrzymać, bank jednak żąda od klientów niskich 1,1% rocznie za finansowanie na 15 lat, a 1,5% kosztów pozyskania jest przeciwstawianych opłatom odsetkowym w wysokości 16,5%, co odpowiada 1000% zwrotu w ciągu 15 lat!

Klienci w ogóle nie zastanawiają się nad refinansowaniem banku w EBC lub Deutsche Bundesbank!

bruno68

Napisany przez NaTwoim13

Napisany przez kub0185
StGe1973 pisze:
kub,

również pomysł z biuletynem uważam za problematyczny. Tutaj wszystkim oferowane są tylko atrakcyjne warunki które tylko w najrzadszych przypadkach są istotne dla klienta. Decydujące jest zawsze, jak rozwija się ogólnie oprocentowanie, którego każdy może na bieżąco śledzić Bund Future...

Ogólnie rzecz biorąc, i dotyczy to szczególnie nie tylko ciebie:

Osobiście przeszkadza mi wasze ciągłe zajmowanie się noelmaxis.

Mam subskrypcję biuletynu interhyp i oni nie przesyłają mi atrakcyjnych warunków, ale warunki, które otrzymuje 2/3 ich klientów, więc nie mogę zgodzić się z tym, co piszesz o atrakcyjnych warunkach. Prawdopodobnie przeglądałeś inny newsletter.

Jestem świadom, że prawdziwe, wiarygodne warunki można uzyskać tylko wtedy, gdy udostępnimy wiele danych, dlatego dziwi mnie, że niektórzy tutaj potrafią dostarczyć coś rzetelnego już po 5 pytaniach, a taki tani serwis internetowy oparty na tych samych danych tego nie potrafi.

Co do zajmowania się noelmaxis, najlepiej pasuje tutaj następujące powiedzenie: Jak sobie poskrobiesz, tak się poczeszesz. Musi po prostu sam siebie zastanowić zanim zacznie atakować innych. Coś takiego zawsze wraca.

Napisany przez NaTwoim13
Warunki, które otrzymuje 2/3 klientów, jak to jest możliwe???

Napisany przez kub0185
[cytat=noelmaxim]
Warunki, które dostaje 2/3 ich klientów, jak to możliwe???
[/cytat]
Jest w newsletterze noelmaxim!

Napisany przez StGe1973
Kube,

Nie chcę cię urazić, ale to jest trochę naiwne. Newsletter to narzędzie marketingowe i jest odpowiednio redagowany. Nikt nie może sprawdzić tych informacji...

Założyłem, że jest to stwierdzenie marketingowe z kilku powodów:

1. Kurs kontraktu terminowego na Bund zmienia się codziennie i warunki kredytów również. Mieliśmy sytuację, gdy mieliśmy ofertę kredytową i ponieważ kurs Bund zmienił się, poprosiliśmy o zaktualizowaną ofertę po kilku dniach. Była o 0,1% tańsza niż kilka dni wcześniej.

2. Każda finansowanie jest inne. Każda wartość nieruchomości, każda potrzeba kapitału (wartość obciążenia, kapitał własny), każda sytuacja dochodowa (zdolność kredytowa), rodzaj rozwiązania kredytowego, preferowana przez kredytobiorcę opcja oprocentowania i spłaty (np. pełna spłata) itd. itp.

3. Sytuacja banków również ulega zmianie. Niektóre poszukują kredytów, inne są praktycznie pełne. To również wpływa na oferty.

To, że 2/3 klientów otrzymuje oprocentowanie to wysoce nieprawdopodobne... To mniej więcej tak, jakbyś czytał w newsletterze hasła typu ""najlepsza cena"", ""bestseller"" lub podobne. Firmy chcą promować swoje produkty, ale reklama jest często bardzo subiektywną prawdą, a nie obiektywną.

Napisany przez kub0185
Jestem świadomy, że jest to instrument marketingowy. Tak samo jak możliwość obliczenia mi dokładnej oferty. U maklerów finansowych po złożeniu oferty również dochodzi do dalszej obróbki. W postaci pytań, itp.

Ponieważ z zasady zbieram kilka ofert, nie widzę w tym nic krytycznego, ponieważ decydująca jest nie osoba, tylko kiedy.

Napisany przez kub0185
StGe1973 pisze:
2. W najlepszym przypadku musisz znać kwotę do sfinansowania w chwili zawarcia umowy dotyczącej transakcji terminowej. Im dłuższy okres w przyszłości, tym trudniej to osiągnąć.

Jak dokładnie to ma wyglądać? Od jakiej kwoty banki zaczynają pobierać opłatę za odstąpienie od umowy?

Napisany przez NaTwoim13
Kub, można i należy to zrobić tak - zgodnie z twoimi aspiracjami i intelektem - tylko nie pozostawiaj tego tak samoedyktalnie i zaakceptuj, że jako profesjonalista krytykuję, poprawiam lub nawet wyśmiewam to dla dobra ogółu, jeśli nie zmiękczysz swojego stanowiska i będziesz tak postępować, to przyniesie fachową jakość na forum!

Napisany przez StGe1973
kub,

teraz zapomnij o tym newsletterze i po prostu skup się na tym wykresie:

Działa to bardzo prosto: im wyższa przyszłość Bund, tym niższe są odsetki. Tłem tego zjawiska jest konieczność refinansowania się przez banki, które to realizują m.in. poprzez obligacje zastawne. Te obligacje z kolei ustalają swoje oprocentowanie na podstawie konkretnego narzutu na obligacje rządowe...

Co do kredytu długoterminowego: jedną z wad jest po prostu elastyczność. W ciągu 5 lat (w skrajnym przypadku) wiele rzeczy może się wydarzyć. Pozytywne zdarzenia, takie jak nowa posada z wyższym dochodem, darowizny, spadki itp. Również mogą wystąpić zdarzenia negatywne, takie jak zmniejszony dochód, większe nieprzewidziane szkody w nieruchomości itp. Po zakończeniu okresu zapadalności oprocentowania ta elastyczność zostaje zachowana i można zaciągnąć dokładnie taką sumę, jakiej potrzebujemy w danym momencie, ale nie ma się pewności co do oprocentowania, trzeba przyjąć oprocentowanie, które będzie wtedy oferowane.

Noelmaxim zwrócił uwagę na istotny punkt, że kryteria kredytowe mogą się również zmieniać. Z punktu widzenia oprocentowania (stabilność oprocentowania) uważam, że obecnie nie ma potrzeby korzystania z kredytów długoterminowych.

Napisany przez kub0185
pisze:
kub,

teraz proszę zapomnij o tym biuletynie, skoncentruj się po prostu na tym wykresie:
https://www.boerse.de/futures/euro-B...e/DE0009652644

Funkcjonuje bardzo prosto: im wyższy wzrost Bund Future, tym niższe są odsetki. Tło tego stanowią konieczne dla siebie refinansowanie banków, które wykonują na przykład za pomocą listów zastawnych. Te listy zastawne z kolei odnoszą się do niemieckich obligacji rządowych poprzez określoną marżę...

Ta cyfra jest na razie całkowicie niezrozumiała. Po przeczytaniu definicji zdałem sobie sprawę z jej znaczenia. Ponieważ wykres odsetek uważam za bardziej zrozumiały. Nawet znajduję go w gazecie.

Napisany przez NaTwoim13
Kontrakt na obligacje Bund należy zawsze czytać odwrotnie!!

Napisany przez kub0185
noelmaxim pisze:
Kontrakt na obligacje rządowe Futures jest zawsze odczytywany odwrotnie!!

Możesz znaleźć definicję na Wikipedii

Napisany przez Konrad4
bruno68 pisze:
Bardzo interesujący rozwój wydarzeń tutaj!

Moje zdanie na ten temat: Stopa procentowa zależy od tak wielu pojedynczych pozycji, że w ogóle nie można zaoferować oferty na podstawie danych, które tutaj częściowo podano!

Przesłałem tutaj dwa podręczniki kredytowe Matti w formacie PDF! Są one dostępne! Każdy może sam się nimi zainteresować! To również powinno zostać wykorzystane, o ile ktoś potrafi czytać! Ważne jest także zrozumienie tego, co jest napisane! Ponieważ niektórzy mają wrażenie, że rozmawiają z parkometrem, co jest bezużyteczne!

Wskazuję na coś:

Każdy, kto chce udzielić kredytu klientowi, potrzebuje zgody Bafin, zgodnie z § 32 ust. 1 KWG (licencja bankowa)
Każdy, kto chce sprzedać kredyt klientowi, potrzebuje zgody Bafin, zgodnie z § 18a KWG
kredyt ma określoną formę, forma jest określona w BGB!
Ten, kto chce informować o kredycie i ma zamiar go zawrzeć na nowo,
- potrzebuje pozwolenia jako zobowiązany społecznie i podlegający instrukcjom pomocnik (doradca finansowy) z ramienia swojego zleceniodawcy, który z kolei musi spełniać warunki § 32 ust. 1 KWG!
- potrzebuje zgody jako pośrednik nieruchomości lub wynagrodzony pośrednik nieruchomości, którego zezwolenie określa odpowiednio § 32 i § 32h GewO!

Wyklucza się udział tzw. informatorów, ponieważ nie mogą udzielać informacji, a tutaj potrzebne jest dokładnie takie wsparcie!

Udzielenie kredytu w obcej walucie również jest możliwe i zostało uwzględnione w BGB, zgodnie z § 503 BGB. W większości przypadków nieistotne, ale przy dużych inwestycjach z własną strukturą prawną c.i.c. (Culpa in contrado) dość częste.

To, czego większość ludzi nie rozumie, to że

a) istnieje setki wymagań, które należy ocenić podczas udzielania kredytu! Raporty z Biura Informacji Gospodarczej, dane osobowe, .....
b) stopień zadłużenia nieruchomości ma bezpośredni wpływ na oprocentowanie! Od 60% korzystne do 150% niezwykle drogie
c) okres kredytowania ma wpływ na poziom oprocentowania i wierzyciel może kierować warunki w kierunku 10 lat lub 15 lat poprzez zmiany warunków! Poprzez podwyżki, obniżki i stabilizacje oprocentowania!
...

Wskazano tu na kredyt z umową terminową! Jednak kredyt z umową terminową ma pewne warunki:

I) maksymalny okres wyprzedzenia 60 miesięcy
II) dodatkowa opłata odsetkowa x miesięcznie
III) obowiązek przyjęcia przez klienta w chwili y, w przeciwnym razie rekompensata za utracone zyski dla nowego wierzyciela!
IV) okres ograniczonej trwałości, zazwyczaj związany z okresem spłaty kredytu, ponieważ czas z umową terminową zawsze jest obecny!

W odróżnieniu od kredytu z umową terminową, tutaj umowy nie można wcześniej wypowiedzieć! Ponieważ kredyt z umową terminową jest ograniczony do 15 lat, maksymalnie 5 lat wcześniej i następnie 10 lat spłaty! Ponieważ okres kredytowania na 10 lat zaczyna biec dopiero po pełnej wypłacie, nie ma tu możliwości wcześniejszej spłaty!

Aby obliczyć dodatkową opłatę odsetkową, można przyjąć ogólny kierunek, mianowicie tylko dodatkowe odsetki umowne przy 0,021 % razy 60 miesięcy dają dodatkową opłatę odsetkową w wysokości 1,26 % , zaokrąglając do 1,3 %, dodatkowo punkty a do c, które ustalą podstawową stopę procentową.

Stąd wynika kolejne pytanie: Czy oszczędności w ramach umowy oszczędnościowej bez ochrony na wypadek śmierci i badań zdrowia, gdzie trzecia strona zapewnia ubezpieczenie na wypadek śmierci, są tańsze w ramach ogólnej finansowania?
Ponieważ kredyt z umową terminową kończy się z niespłaconym saldem, które musi być refinansowane.
Pojawiają się dalsze problemy, np. jaka będzie stopa procentowa w latach 2035-2040? Dziś to jest nieznane!

Wielu klientów uważa, że mogą sami sobie poradzić! To jest porównywalne tylko z jednym faktem, mianowicie chimera, iluzją!

Ponieważ większość osób nie zrozumiała tego, co tutaj napisano, jak w takim razie ci klienci mają zrozumieć, że mogą płacić nawet do 20 % opłat odniesienia od oprocentowania za umowę kredytową! To w ogóle niemożliwe! Marża banku przy finansowaniu na 15 lat wynika z opłat odniesienia do oprocentowania w EZB lub Deutsche Bundesbank oraz oprocentowania naliczanego klientowi!

W przypadku refinansowania na 1 rok i stawki odniesienia na poziomie 0,1 %, które chce EZB! Bank wymaga jednak od klientów korzystnych 1,1 % rocznie dla finansowania na 15 lat, co daje łączne koszty pozyskania wynoszące 1,5 % w porównaniu z oprocentowaniem w wysokości 16,5 %, co daje zwrot 1000 % w ciągu 15 lat!

Ponieważ klienci w ogóle nie wzięli pod uwagę refinansowania banku w EZB lub Deutsche Bundesbank!

bruno68

bruno68 w pierwszym semestrze prawa, studenci uczą się mądrych zdań, np. Viel Quatsch Schreibt Der Beamte, co jest skrótem dla roszczenia (umownego, quasi-umownego, prawnego, deliktowego, wzbogaceniowego). Pasuje to do forum, zauważ, jak precyzyjne jest Viel Quatsch Schreibt Der Bruno.
Bruno68, proszę nie szukaj BGB paragrafu o roszczeniu, ponieważ go nie ma - on nazywa się Verjährung.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata