- czw sie 13, 2020 8:21 pm
Cześć wszystkim, jestem nowy tutaj i mam nadzieję na miłe podejście do mojego problemu oraz ewentualne wskazówki lub pomocne posty. Nasz duży projekt właśnie rozpada się na kawałki. Krótko na temat: Mamy nieruchomość, którą chcemy sprzedać, ponieważ musimy/chcemy się przeprowadzić i już kupiliśmy nową nieruchomość. kredyt uzyskaliśmy od prywatnego finansisty nieruchomości. Mieliśmy świadomość, że musimy najpierw kupić, zanim sprzedamy, abyśmy nie skończyli bez dachu nad głową. Krótko mówiąc: Nasz kredyt składa się z kredytu głównego i kredytu pośredniego, który miał być pokryty ze sprzedaży domu. Teraz sprzedaż domu może nie dojść do skutku, powody są bardzo skomplikowane (prawo pierwokupu miasta itp. (nie prawo do pierwszeństwa...)). Niestety jest to nasz pierwszy raz i nie wiedzieliśmy lepiej. Oznacza to, że nasza umowa kredytowa nie może być przez nas wypełniona, ponieważ w zasadzie musielibyśmy pożyczyć całą kwotę zakupu. Czy ktoś ma pomysł, jakie możliwości mogłaby zaoferować bank finansujący? Zazwyczaj możemy sprzedać za 5 lat. Jesteśmy w tej chwili bardziej niż zrozpaczeni. Dziękuję serdecznie i proszę jeszcze raz o miłe podejście.