Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy mogę wpłacić pieniądze na moją pożyczkę hipoteczną?

Napisany przez ADMCI4
Przed około miesiącem zmarła moja ciotka i zostawiła mi pewną sumkę pieniędzy. Po długim zastanowieniu się, co z nią zrobić, coraz bardziej zaczęła mi się podobać idea wpłacenia tej sumy na moje kredyt hipoteczny, aby zmniejszyć całkowitą kwotę kredytu. Jednak moja przyjaciółka wyjaśniła mi, że to nie jest możliwe...!? Musi istnieć możliwość zredukowania mojego kredytu w ten sposób lub spłacenia go. Kto może mi wyjaśnić podstawy prawne lub dać inne wskazówki? Katikat

Napisany przez MThiemann
Cześć Katikat, Jeśli masz możliwość dodatkowej wpłaty do swojego kredytu, dowiesz się tego, sprawdzając umowę kredytową. Jeśli tam nic nie ma, dodatkowa wpłata nie jest możliwa bezpośrednio w trakcie okresu związania oprocentowaniem - chyba że chodzi o kredyt mieszkaniowy. W takim przypadku można dokonywać dodatkowych wpłat w dowolnym momencie. W razie wątpliwości po prostu zadzwoń do swojego banku i zapytaj. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
W zasadzie dodatkowe wpłaty są możliwe tylko wtedy, gdy zostały wyraźnie uzgodnione z instytucją kredytową na początku umowy. Pozdrawiam Jürgen

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata