Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zmiana pracy po sfinansowaniu budowy.

Napisany przez Sasi75
Hej wszystkim, Czy istnieje rodzaj okresu oczekiwania podczas trwającego finansowania budowy, w którym nie można zmienić pracy z własnej woli z powodu ponownego okresu próbnego? Tłem jest to, że byłoby to znacznie bliżej miejsca zamieszkania i nie trzeba by było dojeżdżać. Bank powiedział podczas rozmowy o finansowaniu, że do czasu finalizacji (kiedy dokładnie byłaby? Po podpisaniu umowy? Po wpisie do księgi wieczystej?) nie mogę być na okresie próbnym. Ale co potem? Nie odważyłem się zapytać - powiedziałem od razu zgodnie z prawdą, że nie chciałbym dojeżdżać wiecznie i chciałbym pracować długoterminowo w okolicy, a następnie doradca powiedział teraz nie możesz być na okresie próbnym, ale jednocześnie był zaskoczony, że dojeżdżanie w ogóle jest dla mnie opcją (kilka setek kilometrów). Macie dla mnie jakieś informacje? Pozdrowienia Sandra

Napisany przez NaTwoim13
W jakiej fazie finansowania nieruchomości się Państwo znajdują?

Napisany przez Sasi75
Nadal szukamy domu/do zwiedzania - mieliśmy szczegółową rozmowę z wyliczeniami i wiemy, w jakich ramach możemy szukać, czyli ile bank mógłby sfinansować. W międzyczasie pojawił się konkretny obiekt. Chciałbym to wszystko zaplanować tak, aby w okresie przejściowym musiałem podróżować jak najmniej ... jeszcze lepszy byłby bezszwowy przejściem, ale nie jestem pewien, czy to możliwe.

Napisany przez NaTwoim13
Sasi75,

bez problemu lub dyskusji przy wyborze odpowiedniego banku nie można dyskutować o płynnej i uzasadnionej zmianie pracy.

Bank, który próbuje zmusić cię do pozostania i odmawia poprawy twojej sytuacji, nie powinien być partnerem dla ciebie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata