Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy ta metoda może sprawić problemy?

Napisany przez Thomas932
Cześć ludzie,
Krótko o sytuacji. Bank zatwierdził moje finansowanie na zakup domu. Umowa została podpisana, a otrzymałem również dokumenty dotyczące hipoteki od banku. Zakup domu został już uwierzytelniony, a proces wypłaty przez bank rusza naprzód. Teraz chciałbym wziąć pożyczkę w wysokości 25000 euro, aby przyspieszyć remont. Czy mogę to zrobić teraz, zanim bank przekaże pieniądze sprzedającemu? Czy bank zerknie ponownie do Schufy i powie: O, pojawił się kredyt, odrzucamy finansowanie budowy domu? Czy zbyt dużo się martwię?
Pozdrowienia, Thomas

Re: Czy ta metoda może sprawić problemy?

Napisany przez 2tneub
Thomas932 pisze:
Cześć ludzie
W skrócie sytuacja. Bank zatwierdził moje finansowanie na Dom. Umowa została podpisana, a otrzymałem dokumenty dotyczące obciążenia hipotecznego od banku. Kupno domu zostało już uwierzytelnione, a proces wypłaty przez bank nabiera tempa. Teraz chciałbym wziąć pożyczkę w wysokości 25000 euro, aby przyspieszyć modernizację. Czy mogę to zrobić teraz, zanim bank przelkwa pieniądze sprzedającemu? Czy bank jeszcze raz sprawdzi Schufę i powie: O, pojawił się kredyt. Odrzucamy finansowanie budowy domu? Może za bardzo się martwię.
Pozdrowienia, Thomas

Chcesz teraz, gdy atrament jeszcze nie wyschnął, wziąć drogą kredyt konsumpcyjny, mimo że mogłeś to wziąć w ramach taniego finansowania domu?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata