Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Modernizacja AVD czy IVD?

Napisany przez mod2020
Cześć wszystkim, planujemy trochę przeróbek i modernizacji. Mamy do dyspozycji około 20.000 €. Z tych 10.000 € chcemy wydać, a pozostałe zachować jako rezerwę. Na brakującą kwotę 25.000 € chcemy wziąć pożyczkę. Teraz mamy do wyboru: zrobić to z Schwäbisch Hall jako AVD lub IVD. Według doradcy różnica polega na tym, że w jednym przypadku powstają koszty księgi wieczystej, a w drugim nie. Powiedział także, że AVD jest znacznie szybsze i łatwiejsze, ale związane z wyższymi odsetkami. IVD zabezpieczone będzie na nieruchomości. Jednak tutaj też są pewne przeszkody i wymagania, których nie mógł mi dokładnie wyjaśnić przez telefon. Czuję się źle doradzany i chciałbym zapytać tutaj o opinię, co ma sens. Pożyczkę spłacilibyśmy w najkrótszym możliwym terminie, czyli przez 10 lat. Czy powinno być zabezpieczone na nieruchomości czy nie? Z góry dziękuję za pomoc. Niestety, nie mam doświadczenia w kwestii kredytów poza finansowaniem domu kilka lat temu. Do tej pory wszystko robiliśmy z własnych środków, gdy trzeba było coś zrobić lub chcieliśmy. Pozdrowienia od Modernizatora 2020

Napisany przez 2tneub
Kilka pytań, które mogą być interesujące:

Czy finansowanie domu jest już uregulowane?
Jeśli nie, warto zastanowić się, czy konsolidacja całego długu miałaby sens.
Jeśli tak, czy zastaw hipoteczny jest nadal zarejestrowany? Jeśli tak, na czyje imię jest zarejestrowany?

Odnośnie do kredytu niezabezpieczonego:
ING prawdopodobnie oferuje lepsze warunki niż kredyt niezabezpieczony w SH, ale obowiązuje maksymalny okres spłaty do 96 miesięcy.
Dlatego pytanie, czy 10 lat zostało określone przez ciebie czy przez SH?

Napisany przez bruno68
Cześć mod2020,

U kogo finansowaliście Dom?

A spłacony musi być z zapewnieniem około 250 € miesięcznie!

Jednakże kredyty Blancodarlehn mają inne zasady, ponieważ nie są zabezpieczone, zatem nie podlegają one § 34 i, lecz § 34 c ust. 2 GewO!

Inna reguła obowiązuje w przypadku osiągnięcia 97% lub mniej zdolności kredytowej! Obciążenie wynosi 1% kwoty kredytu, lecz czas spłaty wydłuża się, co oznacza:

- 1,7% i 9 lat 5 miesięcy przy zdolności kredytowej powyżej 97%,
- 3,1% i 10 lat 2 miesiące przy zdolności kredytowej poniżej 97%.

Ach, nie warto tego pośredniczyć, ponieważ zazwyczaj wypłacane jest mniej niż 1%! Za to doradca od honorarium nie będzie nawet pracować! lecz wraz z ubezpieczeniem spłaty kredytu, około 9% sumy!

bruno68

Napisany przez mod2020
pisze:
Mal kilka pytań, które mogą być interesujące:

Czy finansowanie domu zostało uregulowane?
Jeśli nie, warto sprawdzić, czy refinansowanie całkowite nie miałoby sensu.
Jeśli tak, czy zabezpieczenie hipoteczne zostało nadal zarejestrowane? Jeśli tak, na czyje imię zostało zarejestrowane?

Co do kredytu niezabezpieczonego:
ING prawdopodobnie będzie tańsza niż kredyt niezabezpieczony w SH, ale jest dostępna tylko do 96 miesięcy.
Dlatego pytanie, czy 10 lat zostało podane przez ciebie czy przez SH?

Nie, na domu jest nadal kredyt. Na razie nie można go refinansować, ponieważ termin 10 lat upłynie za 5 lat.
Przed 5 laty nie wiedzieliśmy jeszcze, że dostaniemy rok związan z pandemią i nagle zechcemy zmieniać różne rzeczy w naszym domu.
Tak to bywa, rzeczy się zmieniają.

10 lat zostało podane przez Schwäbisch Hall.

Zerknę teraz na ING.

Napisany przez mod2020
bruno68 pisze:
Cześć mod2020,

U kogo finansowaliście nasz Dom?

A spłata musi być zapewniona w wysokości około 250 € miesięcznie!

Jednakże Blancodarlehn mają inne zasady, ponieważ nie są zabezpieczone, więc nie podlegają przepisom § 34 i, ale § 34 c ust. 2 GewO!

Inne zasady obowiązują lub oznaczają: Schufa powyżej 97 % lub poniżej 97 % zdolności kredytowej! Obciążenie wynosi 1 % kwoty pożyczki, tylko zmienia się okres spłaty, oznacza to:

- 1,7 % i 09 lat 5 mies. przy zdolności kredytowej powyżej 97 %,
- 3,1 % i 10 lat 2 m-ce. przy zdolności kredytowej poniżej 97 %

Ach tak, nie warto tego pośredniczyć, ponieważ zazwyczaj wypłaca się mniej niż 1 %! Za taką pracę nie będzie pracował nawet doradca honorowy! jednak połączony z ubezpieczeniem na wypadek niespłacenia około 9 % kwoty!

bruno68

Cześć,

U kogo finansowaliście nasz Dom?

w Deutsche Bank. Dlaczego to ważne?

A spłata musi być zapewniona w wysokości około 250 € miesięcznie!

Czy sugerujesz, że nie będę dotrzymywać zobowiązań kredytowych? Jeśli tak, to obrzydliwe! Powinieneś się wstydzić, że ośmielasz się tak sugerować.

Jednakże Blancodarlehn mają inne zasady, ponieważ nie są zabezpieczone, więc nie podlegają przepisom § 34 i, ale § 34 c ust. 2 GewO!

?!?!? Nie rozumiem, co mają mi teraz powiedzieć te paragrafy?
Jestem tutaj po to, żeby uzyskać nieco pomocy. Machanie przepisami wokół mnie zupełnie nie pomaga: Zerowo. Przepraszam!

Napisany przez 2tneub
mod2020 pisze:
w Deutsche Banku. Dlaczego to jest ważne?

Wskazówka od Problembär68 dotycząca dotychczasowego posiadacza zastawu była już prawidłowa. Tam koszty są najmniejsze, jeśli chcesz zabezpieczonego kredytu.
Trzeba uważać, żeby z powodu takiej Pille-Palle sumy nie zablokować pierwszego miejsca dla finansowania nawiązującego.
W związku z tym może być rozsądne uwzględnić to wszystko już z myślą o planowanym finansowaniu nawiązującym.
Muszę jednak przyznać, że moja amatorska wiedza nie wystarcza, by to sensownie zaplanować.

Być może jeszcze odezwie się tutaj prawdziwy pośrednik. (Ignoruj Problembär68 z jego fałszywą wiedzą)

Napisany przez NaTwoim13
Kiedy dokładnie kończy się okres wiążący oprocentowanie istniejącego kredytu, jeśli okres ten był dłuższy niż 10 lat, kiedy nastąpiła pełna wypłata?

Napisany przez mod2020
Cześć,

musiałem to sprawdzić. Więc okres wiązania oprocentowania kończy się 30.03.2029 r.
Pełna wypłata była w 1998 r.

Napisany przez NaTwoim13
Kiedy właściwie rozpoczął się nowy okres ustalania oprocentowania na sztywno i na jaki okres, czyli od kiedy do kiedy?

Napisany przez mod2020
Nową umowę przedłużenia podpisaliśmy w 2014 roku i obowiązuje do 2029 roku, a potem będzie koniec. Wtedy Dom będzie spłacony.

Napisany przez 2tneub
[cytuj=mod2020]
Nową umowę przedłużenia podpisaliśmy w 2014 roku i obowiązuje do 2029 roku, a potem koniec. Wtedy Dom będzie spłacony.

Myślę, że Noel będzie potrzebował jeszcze miesiąc. Jeśli to jest 15-letnie pożyczka, przypuszczam, że będzie marzec albo kwiecień?
W takim razie po 10,5 roku można by go wypowiedzieć do października 2024 roku.

Napisany przez NaTwoim13
tneub pisze:
Myślę, że Noel będzie jeszcze potrzebował miesiąc. Jeśli to jest pożyczka na 15 lat, przypuszczam, że marzec albo kwiecień?
Do tego 10,5 roku, można by ją anulować do października 2024.

Dokładnie! Teraz zrób przód np. na październik 2024 na ustalonej pozostałej kwocie do tego czasu, dodaj nową pożyczkę (ewentualnie jeszcze kredyt ratalny wliczony/wypłacony) o stopie 0,5% lub coś w tym rodzaju, ustaw spłatę tak, żeby do 2029 wszystko zostało spłacone, potem będzie fajnie, zwłaszcza że wolne własności zastawowe mogą być przekazane w drodze cesji na korzyść nowego kredytu.

Stopa procentowa dla pożyczki z przodu od października 2024 do 2029 powinna być znacznie niższa niż stopa procentowa, jaką się podpisało w 2014 roku.

Napisany przez bruno68
Na ,na tneub,

właściwie dla Mod2020 wcale nie ma pytania, czy znowu zrobiłby kwotę kredytową u S.Hall! Ten kontrakt kredytowy może on zawrzeć u każdego dopuszczonego pośrednika, który z kolei może złożyć ten kontrakt w S.Hall bezpośrednio lub poprzez pool!

Ponieważ kredyt zostałby zabezpieczony poprzez wpis hipoteczny, który został już zbyty i istnieje w S.Hall!

Tutaj można łatwo zauważyć, że doradca bankowy S.Hall albo nie ma pojęcia, albo mówi kłamstwa!

Jednak na innym arkuszu stoi: Czy kredyt może być spłacony i tutaj obowiązują inne zasady, dopóki pieniądze na obsługę odsetek i spłatę przekraczają, kredyt jest udzielany! Ale uwaga, jeśli pieniędzy nie wystarcza na spłatę odsetek i kapitału! Szczególnie dla klientów zbliżających się do emerytury!

Zakładam tutaj, że mamy do czynienia z 23 latami, po rozpoczęciu w wieku 25 do 30 lat, Mod2020 powinien mieć między 48 a 52 lat, co oznacza, że jego maks. okres kredytowania wynosi od 19 do 15 lat!
Stąd Mod2020 mógłby obliczyć, jak długo trzeba spłacić bieżący kredyt! Przy takiej samej kwocie! Wystarczy wziąć roczne informacje o emeryturze...
N_MAARREEKK
Również tutaj pojawia się inne pytanie: Czy przekształcenie wynagrodzenia obniża rentę ustawową? Należy również zauważyć, że można wtedy spaść poniżej granicy płynności w późniejszym wieku emerytalnym!
Drugie pytanie brzmi: Czy pełnie z bAV, obciążonej pełną składkami na ubezpieczenia społeczne i podatkami, wyrównuje obciążoną częścią udziału w zyskach do 2040 r., jak również pełną podatkiem ustawową rentę socjalną?
Trzecie pytanie brzmi: Gdzie jest rzekoma wartość dodana z bAV?

Trudno jest zrozumieć, jakie zmiany w prawie socjalnym, finansowym czy gdziekolwiek indziej mają skutki.
Niemniej jednak największym błędem kolosalnym jest przedwczesne zgon głównego żywiciela przed spłaceniem długu! Pozostawia to partnera życiowego w pułapce ubóstwa w wieku emerytalnym, poprzez ewentualną upadłość (spowodowaną śmiercią)!

I nie mów, że dotychczas nie było przypadków zgonu w rodzinie, kręgu przyjaciół czy znajomych w ciągu ostatnich 10 lat!

Dla mnie nie ma już pytania, czy kredyt powinien być w tej czy innej formie, wynika to z powodów kosztowych tylko u S.Hall, ze względu na wcześniejsze przeniesienie ksiąg hipotecznych na rzecz S.Hall! Dlatego też jego nowy kredyt w wysokości 25 000 € będzie kredytem zabezpieczonym hipotecznie, o ile jest refinansowany przez S.Hall!
Tylko czy musi to być zrealizowane przez pracownika S.Hall, to już inna historia!

Ponieważ znikają dodatkowe odsetki dla poprzedniego zadłużenia i/lub kredytu blankietowego! Powód: Patrz wyżej!

Co ważniejsze nie jest pytanie o kwotę do zapłacenia, ale o maksymalne warunki prawne dostępnej maksymalnej i dopuszczalnej obciążenia odsetkami i kapitałem!
Wynika to z przekraczającej części dającej się zająć według § 853 c ZPO dochodu/emerytury.
Jednakże w przypadku dochodów/emerytur niewymagalnych może dojść do wzrostu długu za pośrednictwem lokalnych kryteriów uwzględniania najmu przez danego wierzyciela. Jednakże tylko z faktyczną liczbą członków rodziny! Przykładową wartością wytyczną byłby koszt najmu Hartz IV dla 1 lub 2 osób!

Bruno68

Napisany przez 2tneub
mod2020 pisze:
w Deutsche Banku. Dlaczego to ważne?

@Problembär68

Jeśli zakładasz sam, że Mod ma 48-52 lata, zgodnie z jego słowami chce finansować przez około 10 lat, dlaczego, do licha, piszesz całe strony na temat emerytury?

Ponadto, jeśli pytasz TE, gdzie finansował, a on odpowiada:

Jak doszedłeś do tego bzdurnego wniosku?

Cytat bruno68

Ponieważ kredyt został zabezpieczony wpisem hipotecznym, który został już przekazany do S. Hall i istnieje!

Napisany przez mod2020
pisze:
Dokładnie! Teraz przesuńmy np. na październik 2024 obecną kwotę kredytu do spłaty w tej chwili, dodając nowe zadłużenie (ewentualnie połączenie z ratami kredytu) oprocentowane na 0,5% lub coś w tym stylu. Ustalmy taką wysokość spłaty, aby wszystko było uregulowane do 2029 roku, wtedy wszystko będzie ok, szczególnie że wolne obciążenia nieruchomości mogą być zastawione na rzecz nowego kredytu.

Stopa procentowa dla kredytu z opcją Forward od października 2024 do 2029 roku powinna być znacznie niższa niż stopa procentowa zaciągnięta w 2014 roku.

Dziękuję bardzo. Dziś rano rozmawiałem z niemieckim bankiem. Mówią, że to niemożliwe.
Umowa została podpisana do 2029 roku i nie może zostać zmieniona wcześniej. Mogę ją jedynie zerwać. Spowodowałoby to jednak konieczność zapłaty kary za wcześniejszą spłatę, a także natychmiastowe wyminiczenie całej pozostałej kwoty.

Napisany przez mod2020
pisze:
@Problembär68

Wenn du schon selber annimmst, dass Mod 48-52 Jahre ist, er laut seiner Aussage ca. 10 Jahre finanzieren möchte, warum um Himmelswillen schreibst du dann seitenweise über die Rente?

Des Weiteren, wenn du den TE fragst, wo er finanziert hat und er schreibt dir zur Antwort das:

Wie kommst du dann auf den Schwachsinn:

Ich verstehe bruno68 überhaupt gar nicht. Seine Romane sind leserlich sehr schwer zu verstehen.
Aber nochmal: Wir haben keinen Kredit bei der Schwäbisch-Hall. Wir haben uns umgesehen und gesehen, dass Schwäbisch-Hall spezielle Modernisierungskredite hat.

Napisany przez mod2020
Może ktoś jeszcze raz pomóc ogólnie w kwestii kredytów. Poza domem nie mamy żadnego doświadczenia. Zawsze oszczędzaliśmy i kupowaliśmy dopiero później.
Na co więc ostatecznie zwraca się uwagę? Znam ludzi, którzy mają równocześnie 3 kredyty. Czy to naprawdę tylko o to chodzi, że na koniec, po odjęciu kosztów utrzymania, musi pozostać kwota do spłacenia kredytów oraz niewielki nadwyżka? Czy jak to działa?

Przepraszam, dla was to pewnie jakieś głupie pytania. Ale dla mnie lub dla nas serce wali jak oszalałe, gdy chodzi o zaciągnięcie kredytu.
Kiedyś, przy zakupie domu, myśleliśmy że podpisujemy nasz wyrok śmierci. Ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło.

Napisany przez NaTwoim13
Mod22,

to nie jest prawda!! Zgodnie z BGB § 489 kredyty mogą być wypowiedziane i spłacone 10 lat po pełnej wypłacie, z półrocznym terminem wypowiedzenia, oczywiście nie obowiązuje żadna kara za wcześniejszą spłatę.

Bankowi, który udzielił ci takiej informacji, powinieneś odebrać zaufanie!

W jakim obszarze o kodzie pocztowym znajduje się nieruchomość?

Pod względem ekonomicznym nie ma już absolutnie żadnej alternatywy dla mojej propozycji.

Napisany przez C. Andreas
Cześć, nie zgodziłbym się na zabezpieczenie w tyle, ponieważ wtedy kasa oszczędnościowa będzie w tyle. To sprawia, że staje się mniej elastyczna, gdy chodzi o przedłużenie lub sprzedaż domu w przyszłości. Lepsze są tutaj kredyty modernizacyjne kasy oszczędnościowej udzielane na podstawie dochodów. Możesz znaleźć zestawienie tutaj: https://www.mein-bauspar-vergleich.de/bausparen/modernisierungsdarlehen-vergleich/ Każda kasa oszczędnościowa ma różne zasady gry w postaci warunków, opłat dodatkowych i okresu kredytowania. W każdym razie twoje kredyty Mod będą niewykończone, czyli twój dochód wystarczy na złożenie wniosku. Zaletą tych kredytów jest niskie miesięczne obciążenie.

Napisany przez NaTwoim13
Christian, najlepszą i najbardziej opłacalną opcją jest zawarcie transakcji forward z kredytem hipotecznym na poziomie około 0,5%.

Napisany przez mod2020
mod2020 pisze:
Może ktoś jeszcze raz pomóc ogólnie w kwestii kredytów. Poza domem nie mamy doświadczenia. Zawsze oszczędzaliśmy i kupowaliśmy dopiero potem.
Ostatecznie na co to zwraca się uwagę? Znam ludzi, którzy mają 3 kredyty jednocześnie. Czy naprawdę tak jest, że na koniec, po odjęciu kosztów utrzymania na kredyty, musi pozostać kwota do spłaty plus niewielki nadwyżka? Albo jak to działa?

Przepraszam, dla was to prawdopodobnie pytania proste. Ale dla mnie czy dla nas serce bije mi aż po gardło, gdy chodzi o wzięcie kredytu.
Kiedyś, kiedy podpisywaliśmy umowę na Dom, myśleliśmy, że podpisujemy nasz wyrok śmierci. Ale wszystko się dobrze skończyło.

Czy ktoś mógłby jeszcze raz pomóc w tej kwestii?
Dziękuję.

Napisany przez hallo_spencer
W jaki sposób możesz pomóc bardziej? To, co zaproponował noelmaxim, jest przecież korzystne. Po 10 latach i 6 miesiącach zrywa się kredyt i zamienia go na tani. Ponieważ teraz potrzebne są pieniądze, można połączyć to z kredytem budowlanym o korzystnym oprocentowaniu. Gdyby teraz wziąć tylko kredyt na remont około 20 tys. euro, warunki byłyby znacznie gorsze, ponieważ wiele banków udziela kredytów budowlanych dopiero od 50 tys. euro. Wtedy wymyśla się nazwy jak kredyt remontowy itp., które mają jednak gorsze warunki.Jeśli obliczylibyśmy, że w przypadku kredytu na budowę mamy o 50% lepsze warunki od kredytu remontowego, możemy wziąć na remont 30-35 tys. euro zamiast tylko 25 tys. euro i ostatecznie mieć tę samą ratę miesięczną, a dzięki większej kwocie będziemy nieco bardziej płynni. A jeśli nie będziemy tego potrzebować, możemy to przeznaczyć na dodatkową spłatę kredytu.

Napisany przez NaTwoim13
Mod2020, mam kilka pytań, które chciałbym publicznie zadać: 1) Dlaczego nie odpowiadasz na moje pytania (kod pocztowy, przynajmniej obszar)? 2) Dlaczego nie odpowiadasz na moją prywatną wiadomość, którą wysłałem Ci tutaj na forum, widząc jak bezradny jesteś i że tutaj nie można ci właściwie pomóc? 3) Jakiej pomocy oczekujesz tutaj, a jakiego rodzaju pomocy? 4) Czy przeczytałeś mój pomysł? 5) Dlaczego nie zadzwoń po prostu do mnie? a) Ponieważ nie odpowiadasz na prywatne wiadomości, chciałbym przedstawić przykład do dyskusji, ale potrzebuję kodu pocztowego. b) Rozwiązanie jest bardzo proste i zostało już kilkukrotnie wypróbowane z użytkownikami szukającymi porady i pomocy (posiadamy odpowiednie referencje) na tym forum. c) Chciałbym pomóc, ale nie wiem jak, bo nie otrzymuję od Ciebie konkretnej wsparcia.

Napisany przez NaTwoim13
hallo_spencer pisze:
Jak jeszcze pomóc? To, co zaproponował noelmaxim, jest naprawdę korzystne. Po 10 latach i 6 miesiącach można rozwiązać pierwszy kredyt i zastąpić go tańszym. Jeśli teraz potrzebujesz pieniędzy, można połączyć to z pożyczką antycypacyjną, aby uzyskać korzystne oprocentowanie kredytu budowlanego. Gdybyś teraz wziął kredyt na remont w wysokości około 20 tysięcy euro, warunki byłyby znacznie gorsze, ponieważ wiele banków udziela korzystnych kredytów budowlanych dopiero od 50 tysięcy euro. Wtedy wymyśla się nazwy jak kredyt na remont, które mają jednak gorsze warunki.

Jeśli obliczysz, że dzięki pożyczce antycypacyjnej masz o 50% lepsze warunki od kredytu na remont, możesz wziąć na przykład 30 albo 35 tysięcy euro na remont zamiast tylko 25 tysięcy i ostatecznie mieć podobną miesięczną ratę, ale dzięki większemu kapitałowi będziesz trochę bardziej płynny. A jeśli jednak nie potrzebujesz tych pieniędzy, możesz je przeznaczyć na dodatkową spłatę.

Dziękuję, tak i nie inaczej!

Napisany przez mod2020
pisze:
Mod2020,

Następujące pytania zadają mi się, które chciałbym również publicznie wyrazić:

1) Dlaczego nie odpowiadasz na moje pytania (kod pocztowy, obszar)?
2) Dlaczego nie odpowiadasz na moją prywatną wiadomość, którą wysłałem ci tutaj na forum, ponieważ widzę, jak bezradny jesteś i tutaj nie można ci odpowiednio pomóc?
3) Czego oczekujesz tutaj w zakresie pomocy? Jakiego rodzaju pomocy?
4) Czy przeczytałeś mój sugestie?
5) Dlaczego nie zadzwonisz do mnie po prostu?

a) Ponieważ nie odpowiadasz prywatnie na wiadomości, zamieszczę tutaj przykład do dyskusji, potrzebuję do tego kodu pocztowego
b) Rozwiązanie jest proste i było praktykowane już wielokrotnie z osobami szukającymi porady i pomocy (odpowiednie referencje są dostępne) tutaj na forum
c) Chciałbym pomóc, ale nie wiem jak, nie dajesz mi odpowiedniego wsparcia.

Przepraszam, nie otrzymałem od Ciebie żadnej prywatnej wiadomości.
Ponadto, wygląda na to, że moje wiadomości również nie są czytane. Proszę przeczytać jeszcze raz. Chciałbym dowiedzieć się, jak w ogóle działają kredyty, ponieważ poza tym na Dom nigdy nie mieliśmy żadnych.

Oto odpowiedzi na zadane pytania:

1.) 80797
2.) Brak prywatnej wiadomości.
3.) Jak wspomniałem wcześniej, chciałbym zrozumieć kredyty i dlaczego ktoś może mieć trzy kredyty, na co to wpływa. Inne kwestie zostały już wyjaśnione.
4.) Tak, przeczytałem. Uważam go również za interesujący i zapytałem nawet w Sparkasse o ten model, ale mówią, że w 2024 roku modernizacja poniżej 50 000 € nie wchodzi w grę, więc sugestia od Ciebie nie może być zrealizowana. I to chyba powód, dla którego Deutsche Bank twierdzi, że jest to możliwe. Przynajmniej tak mówi Sparkasse.
5.) Nie mam Twojego numeru telefonu, a w książce telefonicznej nie ma nikogo o nazwie noelmaxim, właśnie sprawdziłem.

Napisany przez NaTwoim13
Co jest napisane w podpisie. Poza tym, jakie są najlepsze pomysły, jeśli bank nie jest w stanie ich zaoferować? Nieważne, czy koncept jest dostępny, jak w tym przypadku. Jeszcze jedno pytanie, jak wysoka będzie w październiku 2024 (lub 10,5 roku od początku okresu wiążącego poziom stóp procentowych)?

Napisany przez 2tneub
mod2020 pisze:
3.) Jak powyżej, chcę zrozumieć kredyty i dlaczego ktoś może mieć trzy kredyty i na co to ma wpływ. Inna sprawa została już wyjaśniona.

Możesz mieć nawet 10 kredytów, o ile twoje dochody i ewentualne zabezpieczenia na to pozwalają.
Pytanie tylko pod jakimi warunkami.

Cytat od mod2020

4.) Tak, przeczytałem ten post. Uważam go również za interesujący i zapytałem nawet w Sporcie o ten model, ale powiedzieli mi, że w 2024 roku modernizacja jest poniżej 50 000 €, dlatego nie może być zastosowany twój pomysł. I to być może jest powodem, dlaczego Deutsche Bank mówi, że to możliwe. Przynajmniej tak mówi Sparkasse.

W związku z tym, przypomina mi się tylko powiedzenie Zrobimy to z flagami
Jaka jest przewidywana pozostała kwota zadłużenia w 2024 roku?

Cytat od mod2020

5.) Nie mam numeru telefonu, a w książce telefonicznej nie ma noelmaxim, akurat sprawdziłem.

Musisz się zarejestrować. Wtedy zobaczysz również sygnaturę Noela pod postami i będziesz mógł/mogła ewentualnie czytać swoje prywatne wiadomości.

Napisany przez volltilger
Cześć, przepraszam, byłam na wakacjach i dopiero teraz to przeczytałam, odnoszę się do wpisu #4: „Przed 5 laty jeszcze nie wiedzieliśmy, że nadejdzie rok koronawirusa i nagle będziemy chcieli zmieniać wiele rzeczy w naszym domu. Jak to bywa, rzeczy się zmieniają.“ Z czystej ciekawości, co dokładnie trzeba zmienić w swoim domu z powodu tego „roku koronawirusa”? Basen w piwnicy, strefa kwarantanny, pokój śmierci i krematorium? Basen z pewnością także byśmy chcieli mieć, gdybyśmy spędzili tu lato. Koronawirus będzie nas jeszcze dłużej towarzyszyć, to jest dość pewne... ... i do stwierdzenia „ale wszystko skończyło się dobrze” tak naprawdę nie mam już nic do dodania. Gdzie jest zatem problem? Co ma się źle ułożyć, koronawirusowy problem.... szepczeszekwarantannny.... Powodzenia!

Napisany przez NaTwoim13
Tak to wygląda - przy założonych wartościach - w liczbach:

40.000,00 € / 10 lat stały okres / nom. 1,17% / ef. 1,23% / rata odsetkowa i kapitałowa 355,67 € / stopa kapitału 9,500% / opcja dodatkowej spłaty 5,00% / okres bezpłatny / Forward 48 miesięcy

25.000,00 € / 5 lat stały okres / nom. 0,53% / ef. 0,53% / rata odsetkowa i kapitałowa 219,38 € / stopa kapitału 10% / opcja dodatkowej spłaty 5,00% / okres bezpłatny 6 miesięcy

kredyt 2 można całkowicie spłacić poprzez dodatkowe spłaty w ciągu 5 lat, kredyt 1 będzie spłacony w ciągu 10 lat i koniec spłaty można również przesunąć do przodu poprzez dodatkowe spłaty.

Bez alternatywy!

Napisany przez kub0185
mod2020 pisze:
Mamy teraz wybór w Schwäbisch Hall, czy chcemy to zrobić jako AVD czy IVD. Różnica polega, według doradcy, na tym, że przy jednym powstają koszty księgi wieczystej, a przy drugim nie.
doradca powiedział również, że to AVD jest znacznie szybsze i łatwiejsze, ale wiąże się z wyższymi odsetkami.
IVD jest zabezpieczone na nieruchomości. Ale tutaj również są przeszkody i wytyczne. Których nie mógł on tak łatwo opowiedzieć przez telefon.

Co oznaczają skróty AVD i IVD na pełną nazwę?
P. S. Nie miałbym nic do czynienia z grupą Ganoventruppe ze SchwäbischHall.

Napisany przez 2tneub
kredyty konsumenckie ogólnego przeznaczenia i kredyty konsumenckie związane z nieruchomościami

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata