Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Czy warto złożyć odwołanie od decyzji podatkowej z dodatkowym dozapłaceniem?

Napisany przez ADMCI4
Ok. Około trzy miesiące temu mój żona i ja złożyliśmy nasze zeznanie podatkowe za ubiegły rok w urzędzie skarbowym. W zeszłym tygodniu otrzymaliśmy decyzję podatkową, w której zostaliśmy poproszeni o zapłacenie niemal 900 euro zaległych podatków. Naszym zdaniem to żądanie nie jest uzasadnione. Czy warto złożyć sprzeciw w urzędzie skarbowym i jak najlepiej postąpić? Czy ktoś miał już pozytywne doświadczenia z takim sprzeciwem? Rigoletto

Re: Czy warto złożyć odwołanie od decyzji podatkowej z dodatkowym dozapłaceniem?

Napisany przez ADMCI4
Rigoletto pisze: Około trzech miesięcy temu, moja żona i ja złożyliśmy zeznanie podatkowe za ubiegły rok w urzędzie skarbowym. W zeszłym tygodniu otrzymaliśmy decyzję podatkową, w której zostaliśmy wezwani do zapłacenia prawie 900 euro podatku. Naszym zdaniem to żądanie nie jest uzasadnione. Czy jest sens złożyć odwołanie w urzędzie skarbowym i jak najlepiej postąpić? Czy ktoś ma już pozytywne doświadczenia z takim odwołaniem? Rigoletto
Wcześniej już dwukrotnie złożyłem odwołanie od decyzji podatkowej - z dużym sukcesem, w obydwu przypadkach decyzja została zmieniona na moją korzyść. Ważne jest jednak zachowanie terminu składania odwołania. Mirja72

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata