Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Sparkasse anuluje Premien S Flexible Sparen... jak najlepiej postępować dalej?

Napisany przez kgb
Cześć,

myślę, że sprawa dotarła już do BGH i bank ma prawo wypowiedzieć umowę. Tak jest również w moim przypadku.

Jak najlepiej postępować dalej z pieniędzmi?

Czy istnieje kalkulator odsetek, który sprawdzi, czy bank prawidłowo naliczył odsetki?

Dzięki, Pozdrowienia

Re: Sparkasse anuluje Premien S Flexible Sparen... jak najlepiej postępować dalej?

Napisany przez Freeliner
Cześć,

na przykład możesz za kilka euro sprawdzić to u zewnętrznego biegłego rewidenta za pośrednictwem Stowarzyszenia Ochrony Konsumentów.
Zrobiliśmy to w przypadku moich rodziców i ustalono szkodę w postaci utraty odsetek w wysokości prawie 3800€.

Następnie udaliśmy się z dokumentacją do adwokata i zaczęła się historia...
W ciągu ostatnich miesięcy trwała wymiana korespondencji między adwokatem a bankiem, a propozycje banku były całkowicie nieakceptowalne, co oczywiście prowadziło do gry na czas.

Dwa tygodnie temu udzieliliśmy adwokatowi zgody na złożenie pozwu... zobaczymy, co z tego wyniknie

Napisany przez kgb
Cześć, dziękuję za informacje, czy jest dostępna kalkulator online? Czy masz link do strony, na której to zostało opisane przez stowarzyszenie konsumentów?

Napisany przez Freeliner
Nikomu nieznany. Może być też trochę bardziej skomplikowany. Ponieważ jest to związane z dostosowaniami stóp procentowych, późniejszą reakcją kasy oszczędnościowej na te dostosowania i wynikającym z tego każdym pojedynczym, opóźnionym dostosowaniem na cały okres trwania.

Myślę, że cała kontrola wraz z pisemną opinią kosztowała około 100 euro.... ale już dokładnie nie pamiętam.

Dlatego nie siadam, nie próbuję, nie popełniam własnych błędów itp.

Napisany przez kgb
Dzięki za informacje

Napisany przez superas
Cześć,

jeśli jesteś zainteresowany, to chciałbym podzielić się informacją, że zajmuję się tym zawodowo i stworzyłem specjalny kalkulator do obliczania odsetek w tych przypadkach.

Jeśli jesteś zainteresowany, chętnie mogę przeprowadzić dla Ciebie niezobowiązujące obliczenia.

Napisany przez kuba
Cześć,

Verbraucherzentrale najlepiej oblicza dla Ciebie, twoja Sparkasse najlepiej dla siebie. Poproś o obie kalkulacje, zdecyduj, jak postępować dalej. Niestety nie ma obowiązującej jednolitej metody obliczeń.

Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata