- pt sie 28, 2009 4:42 pm
Witajcie wszyscy,
Mam ogromny problem:
Jesteśmy ubezpieczeni w firmie Victxxxx na polisie odpowiedzialności cywilnej (moja żona, córka i ja). Mamy kota, który wychodzi na dwór, ale dopiero od 3 miesięcy, od kiedy mieszkamy w odpowiednim mieszkaniu. Oto co się stało: Nasz kot leżał na grubym samochodzie marki BMW (właściciel zrobił nawet zdjęcia). Teraz zwrócił się do nas mówiąc, że tam, gdzie kot leżał, są trzy małe rysy. Co mnie zdziwiło to, że kocie pazury są zrobione z rogów i nawet jeśli kot jest zrelaksowany i się rozciąga, rysy powinny być proste, a one są ukośne. Również rysy dochodzą aż do podkładu, sam próbowałem swoimi paznokciami (nawet mocno), ale nic! Moje pytanie brzmi: Czy kot jest objęty ubezpieczeniem od odpowiedzialności cywilnej? Módlę się o to, bo jesteśmy młodą rodziną z małą ilością pieniędzy i szkoda by nas zrujnowała.
Oto fragment informacji dotyczących polisy Victxxx od odpowiedzialności cywilnej:
Zakres ubezpieczenia Singiel Rodzina Senior
Utrzymywanie zwierząt
domowe zwierzęta (poza psami, końmi, warchlacze) • • • Utrzymanie psów Wymagane ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej właściciela psa Prowadzenie cudzych psów • • • Utrzymywanie koni Wymagane ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej właściciela konia Jeźdźstwo na cudzych koniach • • •
Miałem zamiar wziąć odpowiedzialność za szkodę, ale obawiam się, że zarzuci się mi oszustwo... Nie mogę spać, nie wiem, co mam zrobić... Bardzo proszę o pomoc i radę. Dziękuję z góry.