Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Proszę o POMOC - OC i kot

Napisany przez hawe1010
Witajcie wszyscy, Mam ogromny problem: Jesteśmy ubezpieczeni w firmie Victxxxx na polisie odpowiedzialności cywilnej (moja żona, córka i ja). Mamy kota, który wychodzi na dwór, ale dopiero od 3 miesięcy, od kiedy mieszkamy w odpowiednim mieszkaniu. Oto co się stało: Nasz kot leżał na grubym samochodzie marki BMW (właściciel zrobił nawet zdjęcia). Teraz zwrócił się do nas mówiąc, że tam, gdzie kot leżał, są trzy małe rysy. Co mnie zdziwiło to, że kocie pazury są zrobione z rogów i nawet jeśli kot jest zrelaksowany i się rozciąga, rysy powinny być proste, a one są ukośne. Również rysy dochodzą aż do podkładu, sam próbowałem swoimi paznokciami (nawet mocno), ale nic! Moje pytanie brzmi: Czy kot jest objęty ubezpieczeniem od odpowiedzialności cywilnej? Módlę się o to, bo jesteśmy młodą rodziną z małą ilością pieniędzy i szkoda by nas zrujnowała. Oto fragment informacji dotyczących polisy Victxxx od odpowiedzialności cywilnej: Zakres ubezpieczenia Singiel Rodzina Senior Utrzymywanie zwierząt domowe zwierzęta (poza psami, końmi, warchlacze) • • • Utrzymanie psów Wymagane ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej właściciela psa Prowadzenie cudzych psów • • • Utrzymywanie koni Wymagane ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej właściciela konia Jeźdźstwo na cudzych koniach • • • Miałem zamiar wziąć odpowiedzialność za szkodę, ale obawiam się, że zarzuci się mi oszustwo... Nie mogę spać, nie wiem, co mam zrobić... Bardzo proszę o pomoc i radę. Dziękuję z góry.

Napisany przez ProperSoul
Koty należą do udomowionych zwierząt. Ponieważ nie są one jawnie wyłączone z ubezpieczenia, twój kot jest prawdopodobnie objęty ochroną ubezpieczeniową z tytułu prywatnej odpowiedzialności cywilnej, a ubezpieczenie zajmie się szkodą. Jednakże sposób, w jaki są zadrapania, również mnie zastanowił. Być może ten gość próbuje coś na ciebie wrzucić... Zrób zdjęcia zadrapań i pokaż je weterynarzowi albo komuś takiemu.

Napisany przez PI112
Hallo Hawe, Koty zawsze są (jeśli nie są wyraźnie wyłączone) objęte ubezpieczeniem odpowiedzialności cywilnej. Nie spotkałem jeszcze ubezpieczyciela, który by wykluczał kota. Ja na Twoim miejscu nie martwiłbym się niczym innym, niż zgłoszeniem sprawy swojemu ubezpieczycielowi. ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej służy do regulowania uzasadnionych roszczeń i obrony przed nieuzasadnionymi. Oznacza to, że jeśli jesteś winny (lub Twój kot), ubezpieczenie pokryje szkody, jeśli nie - nie. W drugim przypadku ubezpieczyciel również zajmie się wszystkimi sporami z rzekomo poszkodowaną osobą za Ciebie. W przeciwieństwie do powszechnej opinii, ubezpieczyciel odrzuca zwykle tylko szkody, które również w sądzie zakończą się na ich korzyść. Jak tylko zgłosisz swój przypadek ubezpieczeniowy, będziesz wyluzowany, chyba że Twój kot został wykluczony (ale z tego co wiem w przypadku V... zawsze jest z nim związany), w takim przypadku musiałbyś sam się zmierzyć z kierowcą BMW. Podsumowując: Natychmiast zadzwoń do swojego specjalisty od ubezpieczeń, zgłoś szkodę i koniec! Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata