- pt gru 18, 2020 1:03 am
Znajdziesz to zabawne? Imię z symbolami?
Paraiba World Ltd.
Data publikacji: 25 lutego 2020 | Kategorie: Ostrzeżenia dla inwestorów
Austriacki nadzór finansowy (FMA) może między innymi, na podstawie § 4 ust. 7 BWG, informować publiczność, że określona osoba fizyczna lub prawna nie jest uprawniona do prowadzenia określonych operacji bankowych (§ 1 ust. 1 BWG), jeśli ta osoba dała ku temu powód, a informacja dla społeczeństwa jest konieczna i proporcjonalna w kontekście potencjalnych szkód dla zainteresowanej osoby. Oświadczenie zawarte w dzienniku urzędowym Wiener Zeitung z dnia 25.02.2020 informuje zatem, że Paraiba World Ltd., rzekomo mająca siedzibę pod adresem 22/F Times Square Tower 2, 1 Matheson Street, Causeway Bay, Hongkong, info@paraiba.world, https://paraiba.world, nie jest uprawniona do świadczenia usług bankowych podlegających koncesji w Austrii. Dlatego dostawcy nie wolno przyjmować obcych pieniędzy jako wkład zgodnie z § 1 ust. 1 lit. a drugi przypadek BWG. Wydaje się, że posiadają oni zezwolenie na działalność od Centralnego Banku Unii Komorów! Komory uzyskały niepodległość od Francji w 1975 roku i od tamtej pory miały burzliwą historię z zamachami stanu i dążeniami do secesji. Jednakże to nie uzasadnia prowadzenia działań w Europie!
Zgodnie z BaFin:
18.06.2020 | Temat: Nielegalne działalności
Paraiba World i Paraiba Deluxe: BaFin zakazuje zarządzania funduszami
BaFin nakazało w dniu 21 kwietnia 2020 roku przy firmach Paraiba World Ltd. i NeoMoc Global Ltd, z siedzibą w Hongkongu, natychmiastowe zaprzestanie nielegalnego zarządzania funduszami. Poprzez strony internetowe www.paraiba.world i www.paraiba-deluxe.com obie firmy oferują cykle, Firstline i Downline jako gotowe portfele oraz wskazują, że inwestorzy mają uczestniczyć w zyskach z tych produktów, korzystając z operacji arbitrażowych, handlu walutami i obrotu kryptowalutami. Nie jest widoczna konkretna strategia inwestycyjna. Inwestorzy sami nie podejmują decyzji, w co dokładnie mają być inwestowane ich pieniądze.
W związku z powyższym Paraiba World Ltd. i NeoMoc Global Ltd. prowadzą nielegalnie zarządzanie funduszami zgodnie z § 1 ust. 1a zdanie 1 nr 11 ustawy o instytucjach kredytowych (KWG). Nie posiadają one jednak wymaganej zgodnie z § 32 ust. 1 KWG zgody BaFin. Dlatego działają nielegalnie.
Również przyjaciele Bitcion piszą coś o tym.
Doświadczenia z Paraiba Deluxe
2 lutego 2020
Przez Alexandra Brodsinskij
Paraiba Deluxe Doświadczenia
Cześć przyjaciele Bitciona,
(Wywołanie uaktualnienia z 10.02.2020 = na końcu artykułu poprosiłem was o kontakt, jeśli macie więcej informacji na temat Paraiba. Dziś skontaktował się ze mną Mario, którego profil na LinkedIn podałem na dole artykułu, i zaprosił mnie na spotkanie. Kiedy odkryliśmy, że mieszkamy kilka kilometrów od siebie, umówiliśmy się spontanicznie na jutro. Mario chce pomóc mi rozwiać wszystkie znaki zapytania w mojej głowie. Raport z naszego spotkania będzie dostępny jutro, najpóźniej w środę, 12.02.2020)
Poprzez połączenie biznesowe na LinkedIna, zostałem zapoznany z Paraiba Deluxe. W weekend przyjrzałem się temu przedsiębiorstwu. Poniżej znajdziesz moje badania i moje wnioski na temat Paraiba Deluxe.
Co ciekawe, Paraiba nie ma oficjalnej strony internetowej. W internecie znajdziesz jedynie informacje z prawdopodobnie oficjalnej strony internetowej Paraiba Deluxe https://www.paraiba-deluxe.com/
Impressum Paraiba Delux
Według przypisu, firma ma siedzibę w Hongkongu. Co ciekawe w przypisie pod „Dane zgodnie z § 5 TMG” znajduje się następująca informacja:
Strona paraiba-deluxe to narzędzie sponsoringu i
Ta strona nie jest oryginalną stroną informacyjną firmy Paraiba!
Aha. Narzędzie sponsoringu do czego? A strona nie jest oficjalną stroną Paraiba? A w danych kontaktowych nie znajdziesz oficjalnych danych kontaktowych do firmy. Tylko do niezależnego partnera handlowego, pana Networkera Europa (SNA) Michaela J. Grossmanna.
Jeśli poszukasz tej osoby w Google, niestety również nie znajdziesz żadnych informacji. Dlatego zastanawiające jest, że nie ma „oficjalnej” strony Paraiba Deluxe, tylko strona sponsorska.
Wywołanie Whois
Podczas kwerendy Whois wynika, że strona została zarejestrowana 16.09.2019 r. Niemniej jednak nie jest jasne, gdzie dokładnie strona została zarejestrowana.
Rejestracja i zgoda
Na to pytanie można również łatwo odpowiedzieć. W przypisie znajdziesz nazwę firmy. Podana jest jako NeoMoc Global Ltd. Jednak gdy szukasz na tę firmę, znajdziesz stronę https://www.neomoc-global.com/. Jednak ani to nie jest oficjalna strona Paraiba Deluxe. Ta strona jest raczej podobna do mojego bloga. Strona z ofertami różnych możliwości inwestycyjnych, takich jak Karabars, Paraiba i Cannerald.
Więc kto stoi za Paraiba Deluxe?
Szczerze? Nie mam pojęcia! Strona neomoc-global ma identyczny projekt graficzny jak paraiba-deluxe. Bez względu na to, jak i gdzie szukasz, nie znajdziesz konkretnych wskazówek dotyczących właścicieli lub dyrektorów. Nawet na neomoc nie znajdziesz nazwiska w przypisie.
Istnieje oświadczenie o polityce prywatności zgodne z niemieckim prawem. Informuje mnie to, że za tym wszystkim prawdopodobnie stoi osoba w Niemczech. Żadne dodatkowe wskazówki nie są dostępne.
Wyszukiwarka Google podaje jedynie imię Mario Schmietendorf z Essen. TUTAJ znajdziesz stronę z profilem na LinkedIn. Na swoim profilu ponownie podaje link do neomoc-global.
Stąd trzeba by już wyciągnąć dla siebie wstępne wnioski: TRZYMAJ SIĘ Z DALA!
Ale przejdźmy dalej.
Zespół Paraiba Deluxe
Jak już wspomniano powyżej, istnieje tylko wzmianka o panu Michaelu J. Grossmannie. Innych nazwisk nie ma. Na stronie internetowej znajdziesz jedynie informację, że istnieją profesjonaliści traderzy. Ale kto są ci traderzy i gdzie działają - brak informacji.
Paraiba Deluxe – Model biznesowy
Strona internetowa reklamuje, że handel kryptowalutami na całym świecie to udany model biznesowy. I że możesz uczestniczyć w dochodach traderów. Codzienne zyski do 0,50% od własnej inwestycji. Zgodnie z prezentacją firma Paraiba wypłaca 4 razy w tygodniu, aby model biznesowy był długoterminowy. Niczego nie musisz zrozumieć, prawda? Maksymalnie 1,4%. Niemniej jednak nie rozumiem modelu. System nie może więc się załamać (?). Również nie muszę tego zrozumieć. Możesz zacząć już od 25 €.
Paraiba Deluxe reklamuje handel walutami, handel arbitrażowy i handel kryptowalutami. Pod zakładką „Model biznesowy” znajdziesz kilka dodatkowych informacji, ale na stronie nie znajdziesz głębszych informacji. Strona natomiast jest pełna informacji na temat werbowania partnerów. Takie jak udział w zyskach, jeśli znajdziesz nowych partnerów. Program poleceń, bonus za Downline, bonus za dopasowanie itp.
Prezentacja z dnia 15.01.2020
W filmie prezentacyjnym mówi się, że traderzy mają ponad 30-letnie doświadczenie. A kim są traderzy? To kilka rzeczy, które nie do końca rozumiem. Być może ty to zrozumiesz? Od 6:29 minuty chyba tylko chodzi o pozyskiwanie nowych partnerów. Ale to mnie szczerze mówiąć nie obchodzi, ponieważ mam zbyt wiele znaków zapytania w mojej głowie.
Paraiba Deluxe – moje doświadczenia
Bez względu na to, czy całość jest uczciwym modelem biznesowym. Czy to jest długoterminowo zaplanowane i czy można dobrze zarabiać z Paraiba Deluxe. Sam fakt, że nie dowiesz się, kto właściwie stoi za tym. Niejasne dane kontaktowe itp. Po prostu zbyt wiele otwartych pytań.
Moje zdanie: Definitywnie nie będę inwestować. Mam podobne złe przeczucia jak w przypadku mind.capital.
Masz inne informacje na temat Paraiba Deluxe lub inne doświadczenia? Podziel się nimi ze mną, proszę! Być może dzięki tobie uda się przybliżyć sprawę!
Pozdrawiam serdecznie, Alexander Brodsinskij
Można w tym inwestować, szczególnie jeśli środki mają być przesłane gotówką (Western Union). Oczywiście ważna będzie dobra znajomość języka, zwłaszcza jeśli nieoczekiwanie wybierasz się na wakacje do Izraela lub na Kubę, z zamaskowanymi mężczyznami i samym z workiem na głowie!
Szalom to oficjalne powitanie po hebrajsku! Można być również bezpośrednim!
bruno68