Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy: Kupno domu z niewielkim wkładem własnym?

Napisany przez ADMCI4
Moja żona i ja mieliśmy nagłą możliwość zakupu domu, w którym mieszkamy od ponad dziesięciu lat jako najemcy. Ponieważ to dla nas bardzo niespodziewane, nie mieliśmy okazji na zgromadzenie dużej sumy kapitału własnego. Dlatego nasze środki są bardzo ograniczone. Jakie są nasze szanse na uzyskanie finansowania budowy pomimo tego w kredytowej instytucji? Dziękuję za odpowiedzi. Lothar

Napisany przez MThiemann
Cześć Lotharze, to zależy od ogólnych kosztów zakupu domu. Ogólnie rzecz biorąc, nie ma problemu z dodatkowym sfinansowaniem kosztów dodatkowych, takich jak podatek od nabycia nieruchomości (3,5%) oraz koszty notarialne i sądowe (ok. 1,7%), oprócz ceny zakupu. Banki zazwyczaj pobierają wyższe odsetki za większy stopień obciążenia hipoteki oraz naliczają niewielkie dodatkowe opłaty odsetkowe. Ponadto suma całkowitej raty zależy również od Twojej sytuacji finansowej. W tej chwili mam bardzo dobre doświadczenia - w szczególności z instytucją finansową, która oferuje środki KfW z bonifikatą odsetkową w wysokości 0,5%. Dzięki temu całkowita rata ponownie może być istotnie zmniejszona. Chętnie przygotuję dla Ciebie ofertę finansowania zakupu domu. Jeśli chcesz skorzystać, proszę skorzystaj z formularza online na mojej stronie internetowej: Baufiservice24 Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
To głównie zależy od całkowitych kosztów nieruchomości, wkładu własnego i wysokości regularnych miesięcznych dochodów. Ringelrose

Napisany przez Baufipool
Cześć, aby określić możliwość finansowania i warunki, musiałbyś najpierw wypełnić formularz zbierania danych. Mogę go przesłać na Twój adres e-mail.

Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Baufipool, proszę sprawdzić datę. Autor wątku napisał post w 2009 roku, a nie w 2016 roku

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata