Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt na samochód z wliczoną premią za złomowanie

Napisany przez ADMCI4
Jak wielu innych, również chciałabym skorzystać z premii za złomowanie. Ponieważ jednak muszę sfinansować brakującą kwotę, wzięłam kredyt w moim banku. Ten pomysł dostałam od przyjaciółki. Ona poszła tą samą drogą i płaci jednak o 0,5% niższe odsetki niż ja. Jak wyjaśnić ten różnicę, pomimo że wnioskowaliśmy o kredyt w odstępie około trzech tygodni? Pozdrowienia Mara

Napisany przez MThiemann
Cześć Mara, Większość instytucji finansowych udziela kredytów ratalnych zależnych od zdolności kredytowej. To prawdopodobnie stanowi przyczynę odbiegającej od normy stopy oprocentowania. Dlatego porównywanie warunków kredytowych z kredytami udzielanymi przez znajomych zazwyczaj nie ma sensu, ponieważ sytuacja dochodów i wydatków zazwyczaj się od siebie różni. Powinieneś/z powinnaś porównywać oferty kredytów ratalnych różnych banków tylko na podstawie własnych danych i faktów, aby ostatecznie wybrać - dla siebie osobiście - najkorzystniejszą ofertę. Na mojej stronie internetowej znajdziesz na przykład taki kalkulator porównawczy online. Po podaniu swoich danych otrzymasz oferty poszczególnych banków, dzięki czemu zobaczysz, która z banków proponuje dla Ciebie najbardziej korzystną ofertę. Tutaj znajdziesz kalkulator porównawczy: Baufiservice24 Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Mara pisze: Tak jak wielu innych, chcę skorzystać z premii za złom. Jednakże, muszę sfinansować brakującą kwotę, dlatego zaciągnąłem kredyt w banku. Ten pomysł dostałam od przyjaciółki. Ona poszła tą samą drogą i płaci o 0,5% mniej odsetek niż ja za swój kredyt. Jak można wyjaśnić tę różnicę, skoro składaliśmy wniosek o kredyt w odstępie około trzech tygodni? Pozdrowienia Mara
Instytucje kredytowe są elastyczne w swojej ofercie odsetek. Wysokość odsetek zależy między innymi od zdolności kredytowej klientów - być może Twoja przyjaciółka ma wyższe dochody...?!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata