Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Sposoby na obniżenie podatku od darowizny

Napisany przez ADMCI4
Moji roditelji razmišljaju o tome kako mi mogu prenijeti dio svoje imovine za njihovih života. Naravno, u našem obostranom interesu je platiti što manje poreza za to. Koliki je udio poreza pri poklonu i ima li netko informacije o legalnim trikovima za smanjenje tog poreznog udjela? Najbolji pozdravi Peter K.

Napisany przez Andreas
Cześć Peter K.,Naturalnie, w ramach profesjonalnego planowania sukcesji istnieją także możliwości optymalizacji podatkowej.Jesteśmy państwowo zatwierdzonym zarządcą majątku i opracowujemy w naszej dziedzinie planowanie sukcesji w ścisłej współpracy z osobą przekazującą, doradcą podatkowym i obdarowanym.W celu uzyskania dalszych szczegółów i propozycji rozwiązań, proszę przesłać mi bardziej konkretne dane drogą mailową na adres andreas.glogger@vermoegensverwaltung-europa.com lub zadzwoń do mnie.Pozdrowienia,Andreas

Napisany przez ADMCI4
Jedynym sposobem, jaki widzę, jest podział kwoty darowizny pomiędzy matkę i ojca. W ten sposób możesz skorzystać z ulgi podatkowej przy obu darowiznach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata