Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Najlepsi finansiści budowlani w Niemczech

Napisany przez Finanzus
Hallo Przyjaciele Forum,

Jestem prywatnym inwestorem w nieruchomościach (również baronem), ponieważ jestem bogaty w nieruchomości. Wcześniej finansowałem się za pomocą mojego banku domowego, Sparkasse. I nigdy więcej tego nie zrobię. Poza tym, już finansowałem kilka budynków wielorodzinnych lub mieszkań własnościowych za pośrednictwem CHECK24, Interhyp, DrKlein, MKIB Online. Warunki były lepsze niż w moim własnym banku domowym, ale mimo wszystko nie tak dobre. Jako przedsiębiorca zapytałem swojego prawnika, powiedział, że najwięksi pośrednicy kredytów budowlanych zawsze biorą maksymalną prowizję, dlatego wyższa stopa oprocentowania.

Teraz zakupiłem za pośrednictwem innego internetowego finansisty Credimmobilia.de luksusowy Dom i oto, idealne warunki i tańsze. Pośredniczą również w inwestycjach kapitałowych (nieruchomościach bezproblemowych), wszystko z jednego źródła. Na razie pozostanę z Credimmobilia.de, być może są tańsi ze względu na cyfryzację. Również doradztwo jest proste i sensowne, nie wpadamy w finansowe zagmatwanie!! Podobnie nie zalecają pożyczek Wohnriester, z kilku sensownych powodów.

Z jakim pośrednikiem kredytów budowlanych mieliście najlepsze doświadczenia? Czy moglibyście coś wymienić i uzasadnić, dlaczego i jak?

Z poważaniem
Finanzus

Napisany przez brainy
Zawsze płacę gotówką i mam z tym dobre doświadczenia. Brak odsetek, brak spłaty, brak opłat rejestracyjnych zastawu hipotecznego i brak opłat notarialnych z tytułu zastawu hipotecznego.

Powinno być standardem w kręgach arystokratycznych.

Napisany przez Dante
Nie rozumiem całego zamieszania z kredytem. Wystarczy zapłacić gotówką i oszczędzić sobie czas, nerwy i pracę.

Napisany przez Finanzus
brainy pisze:
Zawsze płacę gotówką i zrobiłem sobie z tego dobre doświadczenie. Brak odsetek, brak spłaty kapitału, brak kosztów wpisu w księdze wieczystej i żadnych opłat notarialnych za księgę wieczystą.

Powinno to być standardem w szlachetnych kręgach.

Tutaj zadaję pytanie i nie otrzymuję konstruktywnej odpowiedzi. I nie, zdecydowanie nie marnuję mojego majątku (kapitału własnego) lub moich rzeczy materialnych (aktywów) na aktywa. Zwłaszcza, że korzystam z finansowania nieruchomości, zwłaszcza z długów obcych, gdzie uwzględniam inflację w tym długu, a pieniądze w formie pożyczek są spłacane, a koszty odsetek mogę również odliczyć od podatku.

Używam nieruchomości jako właściciel do osiągnięcia zysku!

Napisany przez 2utopus
To się po prostu zdarza, gdy wydaje się reklamować strony internetowe ... i nie pyta się naprawdę o zdanie.Przy okazji, chętnie płacę Bitcoinami - kupiłem kilka starych dysków na Ebayu i znalazłem na nich kopalnie Bitcoinów.

Napisany przez Finanzus
utopus pisze:
To po prostu się zdarza, gdy wydaje się, że robi się reklamę stron internetowych... i tak naprawdę się nie pyta o zdanie.

Chętnie płacę Bitcoiny - kupiłem na Ebay kilka starych dysków twardych i znalazłem na nich kopalnie Bitcoinów.

Proszę powstrzymać się od takich hipotez dotyczących reklamy.

Ponadto, możesz mieć swoje zdanie na temat standardowych Bitcoinów, ale ja wolę inwestować w automaty konsumpcyjne i nieruchomości.

Miłego wieczoru.

Napisany przez bruno68
Au, au Finanzus,

mal ernsthaft: Czy naprawdę wierzą w bzdurom, które sami tutaj piszą?

Byłoby interesujące dowiedzieć się, kto tutaj właściwie udostępnia pieniądze? Z jakiego banku pochodzą te pieniądze!

Za to są odpowiedzialni, sprawdźcie sobie. Skąd pochodzą te pieniądze! W przeciwnym razie szybko nauczysz się hebrajskiego, w pustyni Negev jest jeszcze wiele miejsca, zwłaszcza dla nadmądrych.

Przeczytajcie impresje i znajdźcie rażący błąd!

Impressum

Informacje zgodnie z § 5 TMG: Credimmobilia.de reprezentowany przez Kemal Agca Skrytka pocztowa 3204 D-87441 Kempten
Telefon: +49 (0) 172 – 955 26 10 E-Mail: credimmobilia@outlook.de

Zwolnienie dla małych przedsiębiorców zgodnie z § 19 UStG, brak wykazywania podatku VAT.

Odpowiedzialny redaktor zgodnie z § 55 Abs. 2 RStV: Kemal Agca

Organ odpowiedzialny za działalność zgodnie z § 34c GewO / § 34i GewO Rejestr pośredników zgodnie z § 11 Abs. 1 GewO; D-W-155-ISJR-36:
Izba Handlowa i Przemysłowa dla Monachium i Górnej Bawarii Max-Joseph-Straße 2 80323 Monachium

Dane bankowe: comdirect bank AG Quickborn IBAN: DE43 2004 1111 0820 8027 00 BIC: COBADEHDXXX

Ostrzeżenie zgodnie z §36 Abs.1 Nr.1 ustawy o rozstrzyganiu sporów konsumenckich (VSBG):

Nie jesteśmy zobowiązani do uczestnictwa w postępowaniu mediacyjnym przed organem mediatora konsumenckiego ani do takiego uczestnictwa.

Znalazłeś błąd?
Jeśli nie, powinieneś skonsultować się z rzeczywistym doradcą podatkowym!

Moja rada: Zapytaj swojego doradcę podatkowego, jak traktuje on księgi przychodów i rozchodów podatku od wartości dodanej? Ponieważ druga strona zrzeka się prawa do odliczenia podatku naliczonego!

I zrzekł się wykazania VAT: Zwolnienie dla małych przedsiębiorców zgodnie z § 19 UStG, brak wykazywania podatku VAT.

W związku z tym rachunek za działalność jako pośrednik w sprzedaży nieruchomości może być tylko bez VAT, a Ty jako kupujący musisz zapłacić VAT do urzędu skarbowego!

To znowu jakiś nadmiernie mądry, który myśli, że może wyłudzić zwolnienie z podatku od klientów poprzez mieszanie.

Pamiętaj: Ty jesteś dłużnikiem VAT, nie druga strona! Ten z drugiej strony napisał w swojej impresji, że nie ma prawa do wykazywania VAT!

Ma dwie zgody, które w rzeczywistości są sprzeczne ze względu na przepisy dotyczące podatku od wartości dodanej!

Organ odpowiedzialny za działalność zgodnie z § 34c GewO / § 34i GewO Rejestr pośredników zgodnie z § 11 Abs. 1 GewO; D-W-155-ISJR-36:

Działalność zgodnie z § 34 c GewO nie jest zwolniona z VAT, ponieważ jest to działalność opodatkowana VAT! Działalność zgodnie z § 34 i GewO jest zwolniona z VAT ze względu na dyrektywę UE!

Ale ogólnie mówiąc, zwolnienie z VAT dotyczy tylko pełnego procesu! Dotyczy to również innych zgód! Częściowe procesy, takie jak negocjacje, kształcenie, podlegają jednak obowiązkowi podatkowemu VAT!

Więc co ja mam myśleć o ludziach,

- którzy już w swoich impresjach powodują podżeganie do nieprawidłowości podatkowych, § 42 Kodeksu podatkowego?
- którzy sami inkasują maksymalne prowizje od wierzycieli?
- Czy pieniądze nie powinny pochodzić z sektora bankowego? Skąd pochodzą te pieniądze? Czy to pieniądze z nielegalnych źródeł gospodarczych? Czy to nie jest naruszenie ustawy o praniu pieniędzy (GeldWäschegesetz)?

Masz jeszcze jakieś pytania? bruno68

Napisany przez Finanzus
bruno68 pisze:
Au, au Finanzus,

poważnie: czy wierzą w te bzdury, które sami tutaj piszą?

Byłoby interessant dowiedzieć się, kto tak naprawdę dostarcza pieniądze tutaj. Skąd pochodzą te pieniądze!

Za to są państwo odpowiedzialni, sprawdźcie to. Skąd pochodzą pieniądze! W przeciwnym razie szybko uczcie się hebrajskiego, na Pustyni Negev jest jeszcze dużo miejsca, zwłaszcza dla Wybrańców.

Przejrzyjcie impresje i znajdźcie rażący błąd! No, znaleźliście błąd?
Jeśli nie, powinniście poważnie odwiedzić swojego doradcę podatkowego i zadać mu pytania!

Moja wskazówka: Zapytajcie swojego doradcę podatkowego, jak on traktuje księgi przejściowe podatku od sprzedaży pod względem podatkowym? Ponieważ druga strona zrzeka się swojego prawa do odliczenia podatku naliczonego!

I zrzekł się udokumentowania VAT: Regulamin dla małych przedsiębiorców zgodnie z § 19 UStG, brak wykazu podatku od wartości dodanej.

Z tego wynika, że rachunek za działalność jako pośrednik w sprzedaży nieruchomości może być tylko bez VAT, a Wy jako nabywca musicie odprowadzić VAT na rzecz urzędu skarbowego!

To znowu będzie jakiś Wyjątkowo Mądry, który myśli, że może oszukać klientów, udając zwolnienie od podatku od sprzedaży poprzez mieszanie.

Pamiętajcie: Wy jesteście dłużnikiem VAT, nie druga strona! On napisał swoją impresję, że nie wolno mu ujawniać VAT!

Posiada dwie koncesje, które w istocie są sprzeczne z dyrektywą ws. podatku od wartości dodanej! Działalność zgodnie z § 34 c GewO nie została zwolniona z VAT, ponieważ jest to działalność podlegająca opodatkowaniu VAT!
Działalność zgodnie z § 34 i GewO została zwolniona z podatku od wartości dodanej zgodnie z dyrektywą UE!

Jednakowoż zwolniona z VAT jest tylko pełna czynność! Dotyczy to również pozostałych koncesji! Częściowe czynności, takie jak negocjowanie, szkolenia, podlegają jednak opodatkowaniu VAT!

Więc co mam myśleć o ludziach,

- którzy w swoich impresjach stwarzają zachętę do przekrętów podatkowych, § 42 AO?
- którzy sami pobierają maksymalne prowizje od wierzycieli?
- Czy pieniądze nie powinny pochodzić z sektora bankowego? Skąd pochodzą pieniądze? Czy to nie jest naruszenie ustawy o praniu pieniędzy (GWG)?

Masz jeszcze jakieś pytania?
bruno68

Meno jest smutne, gdy ktoś taki jak ty nie ma pojęcia o tym, co wypisuje!

Mała wskazówka, przestań!

Nie musiałem nic płacić! W końcu na portalu internetowym credimmobilia.de nie trzeba płacić prowizji maklerskiej, więc o czym ty mówisz? Przestań! I co jest złego w finansowym pośredniku, który współpracuje bezpośrednio z bankami prywatnymi? Nadal przeglądam oferty MKIB. Mówi się za mało o finansowaniu online.

I to z § 34c nie jest prawdą i VAT, ponieważ łączna kwota obrotu nie przekroczyła jeszcze 8000€ i nabycie inwestycji kapitałowej nie wiąże się z prowizją maklerską. Ten mały jest nowicjuszem. A my (nasza firma) jesteśmy zainteresowani takimi, choć małymi, egzotycznymi firmami.

Ty, Hobby-Ekspert od podatków....

Napisany przez bruno68
Ja, ja,

du Hast nichts bezahlt? Und trozdem was gekauft? Oder nur ein bezahlter Bewerber?

Wer als Makler für den Verkauf, Vermietung, Verpachtung von Wohn- und Industrieflächen tätigt ist, muss auf seine Rechnung immer mit der Mwst ausweisen!

Ihr beworbener Verein, weist ja auf der Webseite auf Eigentum hin inkl. Immobilienpreise von mehreren 100.000 € demnach werden bei Maklercourtagen von 5 % plus 19 % in Summe 5,95 % des Immobilienpreise fällig!

Und bei 200.000 € Kaufpreis wären demnach 11.900 € Maklercourtage fällig, 10.000 € netto und 1.900 € Ust.

Ein jeder kann sich selbst vor jeden Immobilienbüro selber überzeugen, dass der Kaufpreis zuzüglich Ust. fällig wird!

Natürlich könnte es im Umsatzsteuergesetz (UStG) § 4 Steuerbefreiungen bei Lieferungen und sonstigen Leistungen geben!

Neues Gesetz zur Maklerprovision ist in Kraft Kurz vor Weihnachten ist ein neues Gesetz in Kraft getreten, das die Verteilung der Maklercourtage beim Immobilienkauf regelt: Beauftragt der Verkaufer eines Einfamilienhauses oder einer Wohnung den Makler, muss er dann mindestens die Hälfte der Courtage tragen.

Seit 23.12.2020 gelten bei vielen Immobilienverkäufen neue Regeln für die Maklerprovision.
.......
Neuregelung zur Maklerprovision gilt nur für Verbraucher
Neben der Beschränkung auf den Verkauf von Einfamilienhäusern und Wohnungen enthält die Neuregelung auch eine Einschränkung in persönlicher Hinsicht: Nur wenn der Käufer der Immobilie als Verbraucher handelt, gelten die neuen Regeln. Handelt der Erwerber hingegen im Rahmen einer gewerblichen Tätigkeit, kann die Verteilung der Maklerkosten auch weiterhin anderweitig vereinbart werden.
Ob der Makler Unternehmer ist oder nicht, ist hingegen unerheblich. Auch „Gelegenheitsmakler“, die nur in geringem Umfang tätig sind, unterliegen den neuen Vorschriften.

Maklerauftrag bedarf der Textform
Das Gesetz führt auch eine neue Formvorschrift für Maklerverträge ein: Ein Maklervertrag, der den Verkauf eines Einfamilienhauses oder einer Eigentumswohnung zum Inhalt hat, bedarf künftig der Textform (beispielsweise E-Mail). Eine mundliche Abrede oder ein Handschlag reichen nicht mehr aus, um einen wirksamen Maklervertrag zu begründen.

Es dürfte jetzt schon sehr eng werden!

Wie man als Makler eine Ust. freie Tätigkeit, seit 23.12.2020 hin bekommen will! Was meiste wie lange wird das Finanzamt da zusehen wird! Das zwar Grunderwerbssteuer vom Käufer bezahlt wird, aber keine Umsatzsteuer vom Makler! Weil keine Umsatzsteuererklärung vom Makler vorliegt!

Jeder gewerbliche Kunde der gewerbsmäßig Kauft oder vermietet wird doch seine gezahlte Vorsteuer an einen Makler monatlich steuermindern gelten machen. Natürlich unter Angabe der Daten des Empfängers der Vorsteuer!
Alternativ wäre die Nachfrage an wem die Käufer die Vorsteuer gezahlt hat, dann wird es eng!

Zum Thema MKIB
Ist auch nur ein Darlehensvermittler, der sich zwischenschaltet und mitkassiert, diese unterliegen genauso der Bafin, IHK und Ordnungsamt Aufsicht!

Einzig ihre Aufmachung ist etwas besser, ihre plakativen Standardflosskeln ändern nichts an den Konditionen![QUOTE]Repräsentatives Beispiel: Beleihung 60% des Objektwerts, Verwendungszweck: Kauf, Nettodarlehensbetrag: 150.000 €, Sollzinsbindung: 10 Jahre, gebundener Sollzins: 0,44%, effektiver Jahreszins: 0,47%,

Annahmen der Berechnung
Die in der Zinsbox angezeigten Konditionen stellen die über die Vielzahl unserer regionalen und überregionalen Bankpartner günstigsten Tageskonditionen dar. Als anbieterunabhängiger Onlinefinanzierer haben wir die Möglichkeit, Ihre Finanzierung individuell und bankenübergreifend für Sie zu gestalten. Die hier angezeigten Konditionen dienen Ihnen daher als eine erste Orientierung.

Folgende Annahmen liegen unseren Konditionen zugrunde:

Kauf einer eigengenutzten ImmobilieObjektwert bzw. Kaufpreis von 300.000 €,Zahlung fällig in 3 Monaten in einer Rateder Nettodarlehensbetrag beträgt 150.000 €erstrangig Besicherung im Grundbuchanfängliche Tilgung 2%, keine Sondertilgungein unbefristetes Arbeitnehmer- oder Beamtenverhältnistragfähige Einkommens- und Vermögenssituationdas Finanzierungsobjekt und/oder der Wohnort liegen im Finanzierungsgebiet des jeweiligen Finanzierungspartners
.....
Die Berechnung des anfänglichen effektiven Jahreszinses gemäß Preisangabenverordnung ist vorhabensbezogen. In diese Berechnung gehen die im Zusammenhang mit der Baufinanzierung anfallenden Kosten ein. In Abhängigkeit vom Bankpartner können sich die hierfür zugrunde gelegten Kosten unterscheiden. Die Berücksichtigung der Kosten erfolgt nur soweit diese exakt bekannt sind. Der im Darlehensvertrag durch die Bank ausgewiesene Effektivzins kann daher von dieser Berechnung abweichen.

Dass das ein Angebot ist das nur zu selten zum Zuge kommt, denn es setzt ein weiteres EK von 65 % vom 300.000 € voraus. Oder es fehlen schlichtweg 30.000 € Darlehn! Denn der Beleihungsauslauf ist nämlich nicht 60 %, sondern nur 50 %!

Noch Fragen? Wer solche Schnitzer erlaubt, dafür möchte ich als Vermittler und Garant nicht finanziell grade stehen!

bruno68

Napisany przez NaTwoim13

Napisany przez Finanzus
[Cytat=bruno68;191963]Ja, ja,

du nie zapłaciłeś? A mimo to coś kupiłeś? Czy tylko płatny kandydat?

Kto jako pośrednik w sprzedaży, wynajmie i dzierżawie nieruchomości mieszkalnych i przemysłowych dokonuje transakcji, musi zawsze wykazywać podatek VAT na fakturze!

Reklamowany przez Państwa klub informuje na swojej stronie internetowej o nieruchomościach w cenach przekraczających 100 000 euro, co oznacza, że prowizja pośrednika w wysokości 5%, a dodatkowo 19%, daje łącznie 5,95% ceny nieruchomości!

Oznacza to, że przy cenie zakupu 200 000 euro należna prowizja pośrednictwa wynosiłaby 11 900 euro, czyli 10 000 euro netto i 1 900 euro VAT.

Każdy może sam sprawdzić przed każdym biurem nieruchomości, że cena zakupu z VAT jest wymagana!

Oczywiście, mogą istnieć zwolnienia od podatku w ustawie o podatku od towarów i usług (UStG) § 4 w przypadku dostaw i innych usług!

Może być już bardzo ciasno!

Jak pośrednik ma zamiar uzyskać zwolnienie podatku VAT od działalności, od 23.12.2020! Jak długo urząd skarbowy na to pozwoli! Chociaż podatek od nabycia nieruchomości płaci kupujący, ale nie ma podatku VAT od pośrednika! Ponieważ nie ma deklaracji VAT od pośrednika!

Każdy klient biznesowy, który dokonuje zakupów lub wynajmu w sposób zawodowy, może odliczyć swoje zapłacone podatki VAT maklerowi, pomniejszając swoje podatki miesięcznie. Oczywiście podając dane odbiorcy podatku VAT!
Alternatywnie, jeśli zapytamy, komu kupujący zapłacił podatek VAT, sytuacja staje się trudniejsza!

W odniesieniu do tematu MKIB
Jest to również tylko pośrednik kredytowy, który wstępuje i pobiera opłaty, podlegają oni również nadzorowi BaFin, Izby Handlowej i Urzędu ds. Porządku Publicznego!
Ich prezentacja jest jedynie nieco lepsza, ich efektowne standardowe hasła nie zmieniają warunków!

Przykład reprezentacyjny: Obciążenie hipoteczne 60% wartości obiektu, Cel: Zakup, Kwota netto kredytu: 150 000 €, Okres obowiązywania oprocentowania: 10 lat, Oprocentowanie stałe: 0,44%, Roczne oprocentowanie efektywne: 0,47%,

Założenia kalkulacji
Widoczne w polu oprocentowania warunki są najkorzystniejszymi codziennymi stawkami naszych wielu partnerów bankowych zarówno krajowych, jak i międzynarodowych. Jako niezależny finansista internetowy mamy możliwość spersonalizowania i międzybankowo dostosowania finansowania dla Państwa. Widoczne tutaj warunki służą jako pierwsza orientacja.

Nasze warunki opierają się na następujących założeniach:

Zakup nieruchomości na własne potrzebyWartość obiektu lub cena zakupu 300.000 €, Płatność wymagalna w ciągu 3 miesięcy w rokunetto kwoty kredytuw pierwotne zabezpieczenie w księdze wieczystejpoczątkowa spłata kapitału 2%, brak spłat dodatkowychnieokreślony stosunek pracy do pracownika lub urzędnikażytelna sytuacja dochodowa i majątkowalokalizacja nieruchomości i/lub miejsce zamieszkania znajdują się na obszarze finansowania odpowiedniego partnera finansującego
.....
Obliczenie początkowej rocznej stopy procentowej zgodnie z rozporządzeniem w sprawie informacji o cenach jest związane z projektem. Do obliczenia tej stopy procentowej wliczane są koszty związane z finansowaniem budowlanym. W zależności od partnera bankowego, koszty te mogą się różnić. Koszty te są uwzględniane tylko wtedy, gdy są dokładnie znane. Określona przez bank stopa procentowa efektywna w umowie kredytowej może więc różnić się od tego obliczenia.

Jest to oferta, która rzadko jest akceptowana, ponieważ wymaga to dodatkowego wkładu własnego w wysokości 65% od 300.000 €. Albo po prostu brakuje 30.000 € pożyczki! Ponieważ stopa obciążenia hipotecznego wynosi nie 60%, a tylko 50%!

Masz jeszcze pytania? Nie chciałem tego czytać. Byłem zainteresowany inwestycją kapitałową i NIE, nie płaci się prowizji pośrednikowi! Jeszcze raz! Prowizję możliwe, że płaci deweloper.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata