Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Możliwość uzyskania kredytu WHEN czasowo)

Napisany przez Cenarus
Dzień dobry.

Przedstawiam swoje pytanie, proszę o brak moralnych pouczeń, nie zwróciłbym się o kredyt, gdybym nie był świadomy swojego finansowego zabezpieczenia.

Od 01.02 zostałem przeniesiony z mojej umowy stażowej na rok, po czym na niestałą. (12 miesięcy)

Ponieważ mój samochód niestety uległ uszkodzeniu, a koszty naprawy przewyższają jego rzeczywistą wartość, chciałbym kupić nowy samochód.

Dlatego chciałbym poprosić o kredyt w wysokości około 8000€.

Teraz do pytania.

- Czy istnieją banki udzielające kredytów na czas określony? (ewentualnie również o terminach przekraczających czas trwania umowy)
- Czy wystarczy złożyć wniosek z ostatnimi 3 potwierdzeniami otrzymywanych wynagrodzeń ze szkolenia? (szkolenie 950 € netto + premia) czy konieczne są dowody wynagrodzenia z nowej umowy?

O mnie:

Wynagrodzenie netto 1700€ (w Umowie Befristeten)
Wydatki ~200€
Aktualnie (do 01.02.2022) brak płatności czynszu. (dlatego możliwa jest także 12-miesięczna umowa)
Okres próbny nie obowiązuje, ponieważ odbyłem tam szkolenie

Dziękuję z góry za pomoc!

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Dlaczego musi to być pojazd za 8000 euro??

Są dostępne również tańsze małe samochody za znacznie mniejsze pieniądze.....

Napisany przez 2utopus
Osobiście wolałbym zainwestować na przykład 1200 € w moje obecne auto - nawet jeśli jest warte tylko 800 € - ponieważ wartość straty przy młodszym używanym zazwyczaj jest wyższa.

W twoim przypadku sugeruję zaoszczędzenie nadwyżki i poczekanie kilka miesięcy, aby sprawdzić, czy naprawdę potrzebny jest nowy samochód.

Napisany przez Cenarus
Zbędne forum przy takich niepotrzebnych odpowiedziach.. Ludzie, proszę PRZECZYTAJ!

Napisany przez Finanzen-2018
Cześć, no ja też nie wiem, dlaczego niektórzy tutaj uważają, że mogą pomóc takimi komentarzami.. W szkole nauczyciel powiedziałby: temat niezrealizowany.. Ocena... niedostateczna

Napisany przez Birgit
Cenarus pisze:
Nadmiarowy forum przy takich zbędnych odpowiedziach.. Ludzie, proszę CZYTAĆ!

kredyty są dostępne w bankach, a nie na forum.

Napisany przez Cenarus
Czy pytam tutaj o kredyt? To byłoby dla mnie nowością

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Finanzen-2018 pisze:
Hej, też nie wiem, dlaczego niektórzy tutaj uważają, że mogą pomóc takimi komentarzami..

W szkole nauczyciel powiedziałby: Temat niezrozumiany.. Oceniać... 1

No cóż, jeśli zadajesz pytanie na forum, musisz być gotowy na krytykę. Tutaj są ludzie, którzy ostrzegają przed nierozważnym działaniem.

Napisany przez FloHH
Cenarus pisze:
Dzień dobry.

Na wstępie, proszę o brak kazań moralnych, nie zwróciłbym się o kredyt, gdybym nie był świadomy swojego bezpieczeństwa finansowego.

Od 01.02 zostałem zatrudniony po zakończeniu szkolenia, początkowo na rok, a następnie na stałe. (12 miesięcy)

Ponieważ mój samochód uległ awarii, a koszty naprawy przewyższają jego właściwą wartość, chciałbym kupić nowy samochód.

Dlatego chciałbym ubiegać się o kredyt w wysokości 8000 €~.

Teraz do pytania.

- Czy istnieją banki udzielające kredytów osobom z umową czasową? (ewentualnie również z okresem spłaty przekraczającym okres umowy)
- Czy wystarczy złożyć wniosek na podstawie ostatnich 3 dowodów wypłaty z okresu szkolenia? (wynagrodzenie z szkolenia 950 € netto + premia) czy będą potrzebne dowody wypłaty z nowej umowy?

O mnie:

Wynagrodzenie netto 1700 € (na czas określony)
Wydatki ok. 200 €
Obecnie (do 01.02.2022) brak płatności czynszu. (dlatego ewentualnie możliwy okres spłaty 12 miesięcy)
Okres próbny odpada, ponieważ odbyłem tam szkolenie

Dziękuję z góry za pomoc!

Aby odpowiedzieć na zupełnie uzasadnione pytania autora wątku:

Banki udzielą kredytu osobom z umową czasową tylko wtedy, gdy kredyt będzie mógł być spłacony w ciągu czasu trwania umowy. Dochód z pracy jest jedynym zabezpieczeniem dostępnym dla banku w tej formie pożyczki.
W innym przypadku jedyną odpowiednią formą kredytowania jest platforma jak auxmoney. Tutaj są możliwe także pożyczki poza okresem umowy, ale a) za ogromnym dopłatą odsetkową (która może sięgać dwucyfrowych wartości) i b) dla niewielkich sum.

8000,- € w Twojej sytuacji nie wydaje mi się realne ani przez bank, ani przez platformę.

Twój dochód jako praktykanta lub jego dokumentacja nie są żadnym zabezpieczeniem, ponieważ są poniżej granicy niepodlegającej zajęciu. W przypadku dochodu 1700,- € sytuacja jest inna. W przypadku niezapłacenia, może zostać zajęta kwota 365 € miesięcznie.

Ale jak już wspomniałem: Aktualnie nie otrzymasz 8000,- €. Nie powinieneś też startować w życie zawodowe z takim obciążeniem. Szybko mogą Cię spotkać życiowe zdarzenia (np. wynajem własnego mieszkania), gdzie mniejsza pożyczka może być bardziej rozsądnym posunięciem niż zakup samochodu...

Powodzenia na starcie w życiu zawodowym

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata