Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Umowa oszczędnościowa BHW D mxx 5 z 2003 roku.

Napisany przez Fachstax
Cześć, w roku 2003 moi rodzice zawarli dla mnie BSV. Muszę powiedzieć, że dopiero zaczynam rozumieć trochę finanse. Dlatego po prostu zostawię tutaj wszystkie ważne informacje, aby specjaliści mogli się wypowiedzieć.

Suma oszczędności Bauspar: 10.000
Plan: Dmaxx5
Data rozpoczęcia umowy: 27.11.03
Współczynnik wyceny: 1.234,48
Suma oszczędności: 43,00
Saldo konta: 8.892,02
Przyznane 02.08.2010

W dokumentach umowy na myBHW jest oprocentowanie 2,0%. Przeczytałem jednak tutaj na forum, że w przypadku tych starych umów przysługuje również dodatkowe oprocentowanie w wysokości 2,4% (?). Czy też mi się to należy, dzięki czemu w sumie będzie to 4,2%?

Od 2015 mam drugi BSW w BHW: Wihn 1.00. Pamiętam, że wtedy kompletnie zdezorientowany siedziałem w biurze, zupełnie nie rozumiejąc, o czym mówił mi pracownik. Od 19.05.2015 moje 43€ oszczędności nie trafiają już do DMax 5, ale do Wihn 1,00.

Ponownie moje pytanie: Czy przysługuje mi dodatkowe oprocentowanie w przypadku Dmax 5?

Bardzo bym się cieszył z odpowiedzi.

Pozdrawiam

Napisany przez 2tneub
Nie jestem pewien czy przysługuje Ci dodatkowa stopa procentowa. Zazwyczaj jednak bonusowa stopa procentowa przysługuje tylko wtedy, gdy zrezygnujesz z kredytu. Po upływie 10 lat od przydzielenia, instytucja oszczędnościowo-kredytowa może teraz samowolnie zerwać umowę. W związku z tym zrzeczenie się kredytu nie jest możliwe. Dlatego należy działać szybko. PS: sprawdź tutaj: //Link wygasł

Napisany przez petergei
Wakacje w obiekcie Gerlos zawsze są godne polecenia https://www.farmresort.at/

Napisany przez bruno68
właściwie umowa jest gotowa! Nie ma sensu oszczędzać tutaj ani czasu, ani kwoty! Jeśli chcą otrzymać premię, powinni anulować starą umowę i wpłacić środki na drugą. Wtedy alokacja będzie szybsza! Zgadzam się z tobą, należy się spieszyć, aby zdobyć premię. Przenosząc środki, zabezpieczają również oba dodatkowe dodatki na ten rok! Problemem jest jednak brak danych dotyczących drugiego III-sprzedania! bruno68

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata