- wt lut 23, 2021 7:59 pm
Dobry wieczór,to się wydarzyło:Mój wujek był członkiem Automobilclubu ACE przez dziesięciolecia. Teraz zmarł tuż przed Bożym Narodzeniem. Jestem odpowiedzialny za całą organizację. Po śmierci wujka zadzwoniłem do ACE następnego dnia. Powiedziano mi, abym wysłał wszystko drogą mailową, z danymi umowy itp. Tak też zrobiłem od razu, dołączając wstępną kopię aktu zgonu. Dwa tygodnie później dostałem odpowiedź, że członkostwo zostało rozwiązane z dniem zgonu. Jednakże 5 stycznia pobrano pełną roczną składkę członkowską z konta mojego wujka. Ponownie zadzwoniłem, gdzie powiedziano mi, że dział księgowości nie zdążył zareagować, ponadto nie wiedzieli, na jakie konto zwrócić kwotę, ponieważ wielu zamyka konta. Poproszono mnie o wysłanie maila z danymi dotyczącymi zwrotu środków. Nic się jednak nie działo, dopóki nie ponagliłem ich ponownie do zwrotu pieniędzy do ostatniej piątku. W środku ostatniego tygodnia zadzwoniłem im telefonicznie, a tam usłyszałem tylko: Obsługa trwa długo. Zwrotu pieniędzy nadal nie ma, aż do dzisiaj. W takiej sytuacji jest to bardzo denerwujące, zwłaszcza gdy ma się wiele na głowie i chce się wszystko zakończyć. Co jeszcze mogę zrobić? Czy mogę żądać odsetek za zwłokę? Od którego dnia?