Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie renowacji / rozbudowy przez jednego ze współmałżonków.

Napisany przez MelanieH
Cześć, obecnie mieszkamy z moją matką w domu moich rodziców. Obecnie trwa jeszcze finansowanie w DSL Bank w wysokości około 112 000 € (po mojej mamie i po śmierci mojego ojca, ja oraz moi dwaj bracia zostaliśmy dodani jako kredytobiorcy ze względu na spadek). Chcielibyśmy to zmienić, ponieważ moi bracia zrezygnują ze spadku, co oznacza, że jako kredytobiorcy pozostaną tylko moja matka i ja. Chcielibyśmy również wpisać mojego męża jako współwłaściciela do księgi wieczystej, ponieważ w niedalekiej przyszłości chcielibyśmy odnowić Dom i zbudować dodatek. Finansowanie kosztów do wysokości maksymalnie 150 000 € miałoby być całkowicie w rękach mojego męża. Jest urzędnikiem i zarabia około 2400 € netto, istnieją dwa dostępne wpisy hipoteczne (jeden wynoszący około 80 000 € na własność męża, drugi wynoszący około 100 000 € po spłaconym już kredycie na dotknięty obiekt). Dodatkowo mój mąż posiada Dom swoich rodziców z lasem i polami, który obecnie jest zamieszkany przez rodziców, ale w przyszłości może zostać sprzedany. Dlatego ma swoje zabezpieczenia. Czy uważają Państwo, że istnieje możliwość, aby nowe finansowanie mogło odbywać się wyłącznie na męża, bez dodawania mnie jako drugiego kredytobiorcy? Dziękuję i pozdrawiam, Melanie

Napisany przez NaTwoim13
Cześć MelanieH, to nie będzie problem. Powinnaś skonsultować się z doświadczonym pośrednikiem finansowym, ponieważ DSL Bank nie prowadzi działalności filialnej.

Napisany przez MelanieH
Cześć, dziękuję za wiadomość! Masz na myśli, że chcesz skorzystać z drugiego finansowania również przez DSL Bank? Pozdrawiam, Melanie

Napisany przez NaTwoim13
Tak, muszą to złożyć za pośrednictwem pośrednika finansowego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata