Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Załóż kartę kredytową - Jakie są różnice w cenach?

Napisany przez ADMCI4
W moich ostatnich wakacjach zdałem sobie sprawę, że w niektórych sytuacjach mogłoby być przydatne, gdybym miał kartę kredytową. Ponieważ dotychczas nie miałem takiej i nigdy się tym nie interesowałem, orientacja w dziczy kart wydaje mi się bardzo trudna. Różnorodne oferty są prawie nie do ogarnięcia i bardzo mylące. Na co zwracać uwagę przy wyborze karty kredytowej i jak bardzo różnią się one cenowo? Pozdrowienia, Andreas

Napisany przez ADMCI4
Andreas6754 pisze: W moich ostatnich wakacjach zauważyłem, że w niektórych sytuacjach przydałaby mi się karta kredytowa. Ponieważ dotychczas nie miałem takiej i nigdy nie zastanawiałem się nad tym tematem, trudno mi się zorientować w gąszczu ofert. Różnorodne propozycje są trudne do ogarnięcia i bardzo przytłaczające. Na co należy zwracać uwagę przy wyborze karty kredytowej i jak bardzo się one różnią cenowo? Pozdrowienia, Andreas
Zapytaj najpierw w swoim banku. Istnieją tzw. pakiety kont, w których karta kredytowa jest zawarta w stałej cenie.

Napisany przez PI112
Cześć Andreas, podłączam się do poprzednika. Wolę kartę MasterCard, niedawno miałem okazję doświadczyć w Kanadzie i USA, że jest z nią łatwiej niż z Visą. Zauważyłem to również w Niemczech. Większość banków ma też bardzo dobre oferty, np. HypoVereinsbank (bezpłatne konto, karta MasterCard, oprocentowanie salda). Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata