Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Zakup nieruchomości bez kredytu: Jak udowodnić własne środki?

Napisany przez Rubberduck
Mam właśnie luksusowy problem. Kupuję mieszkanie, w którym mieszkałem przez 15 lat na wynajem. Nie potrzebuję kredytu i będę mógł zapłacić cenę zakupu z własnych środków. Pośredniczka jest jakoś zdezorientowana. Zna tylko potwierdzenia finansowe. Jak mam udowodnić, że mam pieniądze? W połowie przyszłego tygodnia wszystko będzie na koncie bankowym. (Zbiór sprzedaży akcji z portfela i konta oszczędnościowego.) Czy wystarczy tylko wyciąg z drukarki? Czy mojemu bankowi trzeba coś jeszcze napisać?

Napisany przez 2titan1981
U mnie wystarczyły wyciągi z konta z odpowiednimi kwotami. Sprawdzę z pośredniczką, czy to dla niej wystarczy.

Napisany przez Rubberduck
titan1981 pisze:
U mnie wystarczyły wyciągi bankowe z odpowiednimi kwotami. Zalecam ustalić to z pośredniczką, czy to wystarczy.

Zapytałem. Jak dotąd otrzymuję jedynie gotowe teksty.
Potwierdzenie finansowania... Nie finansuję.
Że pieniądze będą dostępne za 6 tygodni... Pieniądze są na koncie.
Itd. itp...

Napisany przez bruno68
Cześć Rubberduck,

jeśli masz już całą kwotę pieniędzy, nie będziesz potrzebować pożyczki!

Jeśli chcesz kupić, znajdź notariusza. Pozwól, by tylko ten notariusz udzielił Ci porady! Niech notariusz wyjaśni Ci warunki płatności.

On może również zaoferować Ci konto powiernicze! Zwróć uwagę również na zabezpieczenie depozytów w banku! Lex Greensill!!

Umów się najpierw na spotkanie tylko z Tobą jako kupującym, aby nie czuć presji.

Załączam dwa ważne załączniki, proszę dokładnie przeczytać.

bruno68

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata