Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Zmiana depozytu niemożliwa? Fragmenty i czas trzymania

Napisany przez Peterklein
Cześć społeczności, obecnie mam pewien dylemat, obawiam się, że zaczynam likwidować moje konto w Deka i przenoszę się do Startbrokera. Na tyle, na ile mi wiadomo, można przenieść tylko całe udziały, nie ułamki. Na koncie Deka pozostaje fundusz inwestycyjny, w którym znajdują się ułamki z powodu reinwestycji. Dodatkowo Fundusze inwestycyjne związane z nieruchomościami mają minimalny okres trzymania do 2 lat. Nie mogę więc pozbyć się pozostałych ułamków i kilku całych udziałów przed 2022/23 z konta. Wiem, że udziały mogą być również sprzedawane na giełdzie bez okresu trzymania, zamiast ich zwracać do Deka, ale w przypadku konta Deka możliwe jest jedynie zwrócenie ich funduszowi, a nie na rynek akcji. Teraz pytanie kluczowe, jak pozbyć się konta przed 2022/23?

Napisany przez 2utopus
Po prostu porozmawiaj z bankiem - zazwyczaj anulowanie niewartościowej pozycji powinno być możliwe - oczywiście zależy to od wartości inwestycji - oraz czy opłaty depozytowe (jeśli istnieją) tego kompensują.

Napisany przez Peterklein
@utopus

dziękuję za odpowiedź, ponieważ jeszcze jest tutaj pozostała wartość w granicach kilkuset € w okresie blokady, wykreślenie jej niestety nie wchodzi w grę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata