- wt mar 30, 2021 7:46 pm
Cześć wszystkim,
Wcześniej zwróciłem się do forum w sprawie rozwodu i otrzymałem naprawdę dobre i pomocne odpowiedzi, dlatego pomyślałem, że po prostu spróbuję ponownie:-) Mój mąż i ja chcemy rozwieść się możliwie tanio, zwróciliście mi uwagę, że rozwód za porozumieniem stron może znacznie obniżyć koszty. Dlatego poświęciliśmy trochę czasu na dogłębne omówienie wszystkiego, częściowo ustalenie wartości i porozumieliśmy się, jak chcemy rozdzielić i zarządzać poszczególnymi kwestiami. Teraz wszystko to mamy spisane i chcemy rozpocząć rozwód za porozumieniem stron.
Jednakże usłyszałem o tzw. rozwodzie online i zwłaszcza o tym, że ta forma rozwodu jest szczególnie odpowiednia dla postępowań za porozumieniem stron. Wydaje się, że to znacznie łatwiejsze niż zwykle i można też trochę zaoszczędzić pieniędzy... Na razie to brzmi super! Ale czy ktoś tutaj miał z tym doświadczenia? Czy przebiega to naprawdę bezstresowo, czy może to jakaś forma oszustwa?
Może ktoś chciałby podzielić się doświadczeniem, byłbym wdzięczny:-)
Wcześniej zwróciłem się do forum w sprawie rozwodu i otrzymałem naprawdę dobre i pomocne odpowiedzi, dlatego pomyślałem, że po prostu spróbuję ponownie
Jednakże usłyszałem o tzw. rozwodzie online i zwłaszcza o tym, że ta forma rozwodu jest szczególnie odpowiednia dla postępowań za porozumieniem stron. Wydaje się, że to znacznie łatwiejsze niż zwykle i można też trochę zaoszczędzić pieniędzy... Na razie to brzmi super! Ale czy ktoś tutaj miał z tym doświadczenia? Czy przebiega to naprawdę bezstresowo, czy może to jakaś forma oszustwa?
Może ktoś chciałby podzielić się doświadczeniem, byłbym wdzięczny