Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Wspólna kredyt, szybka zmiana uczestników możliwa?

Napisany przez MTKTM2
Życzę Wam miłego popołudnia. Jestem nowy tutaj i właściwie zarejestrowałem się tylko z powodu tego pytania. Pewnie znacie to, spotkanie w banku jeszcze się odbędzie, ale ciekawość jest zbyt wielka, by czekać! :-)

Przejdę od razu do sedna mojej sprawy: Czy jest możliwe, że osoba A z osobą B bierze [url]kredyt[/url], dopóki osoba C nie będzie zdolna kredytowo, a następnie spłaca [url]kredyt[/url] osobie B? (Jesteśmy w domu Austrii, myślę, że ważne jest to wspomnieć?)

Dziękuję bardzo!

Napisany przez ZehWeh
Osoba A i osoba C mogą wziąć kredyt, a osoba B może udzielić poręczenia. Czy osoba B w ogóle nie jest kredytowalna, na przykład ze względu na wiek?

Późniejsze przeniesienie kredytu z B na C prawdopodobnie zostałoby odrzucone przez bank. Nawet nie jestem pewien, czy coś takiego w ogóle jest możliwe, ponieważ bank musiałby ponownie ocenić ryzyko i warunki dotyczące oprocentowania uległyby zmianie.

Napisany przez MTKTM2
Osoba B powinna pełnić funkcję czasowego zastępstwa, ponieważ osoba C (pełnoletnia) planuje rozpocząć pracę w przyszłości, a nasz bank wymaga dokumentów potwierdzających zarobki z ostatnich trzech miesięcy.

Napisany przez ZehWeh
Wtedy najlepiej działa, gdy Osoba B udziela poręczenia. Byłoby to zdecydowanie najprostsze rozwiązanie.

Bank prawdopodobnie również Wam to powie. Zmiana dłużnika jest bardziej skomplikowana i wiąże się z większym ryzykiem dla banku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata