Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy zostawić Dom tylko naszej córce w testamencie?

Napisany przez ADMCI4
Moja żona i ja od pewnego czasu zastanawiamy się nad testamentem. Jako właściciele domu i rodzice trójki dzieci, nasze dzieci w zasadzie odziedziczyłyby ten Dom w jednakowych częściach. Jednakże, ponieważ nasza córka głównie będzie opiekować się nami w późniejszym wieku, ponieważ mieszka w pobliżu, chcielibyśmy przekazać jej nasz Dom po naszej śmierci. Czy można to uregulować w testamencie, nie krzywdząc pozostałych dzieci? Posiadamy również inne aktywa kapitałowe. Pozdrowienia M. Buderski

Re: Czy zostawić Dom tylko naszej córce w testamencie?

Napisany przez ADMCI4
M. Buderski pisze: Moja żona i ja od jakiegoś czasu zastanawiamy się nad sporządzeniem testamentu. Jako właściciele domu i posiadacze trzech dzieci, dzieci te zasadniczo odziedziczyłyby ten Dom w równych częściach. Jednak ponieważ nasza córka będzie później głównie opiekować się nami, gdyż mieszka w pobliżu, chcielibyśmy po naszej śmierci przekazać jej nasz Dom rodzinny. Czy można to uregulować w testamencie, nie krzywdząc innych dzieci? Posiadamy również inne aktywa kapitałowe. Z poważaniem M. Buderski
Aby mieć pewność, że Państwa życzenie można zrealizować, powinniście sporządzić tzw. legat, który pozwoli traktować dzieci w odniesieniu do spadku nierówno.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata