Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt prywatny

Napisany przez Vallis
Cześć, właśnie zarejestrowałam się tutaj, ponieważ mam problemy finansowe. Jestem młodą matką i potrzebuję 20 000€, które zwrócę. Wiem, że to niezbyt fajne prosić tutaj o pieniądze. Ale w sytuacjach kryzysowych po prostu próbuje się wszystkiego. Próbowałam wszystkiego, żeby sobie pomóc, teraz niestety pozostało mi jedynie pożyczenie pieniędzy od osób prywatnych.

Może ktoś tutaj będzie w stanie mi pomóc. Byłabym niesamowicie wdzięczna, a ciężar spadłby z moich ramion.

Pozdrowienia

Napisany przez tomy778
Na początku, tutaj nikt nie pożyczy ci pieniędzy bez zabezpieczeń. Do czego potrzebujesz pieniędzy? Jakie masz miesięczne zarobki? Co z przyjaciółmi, rodziną, własnym bankiem?

Napisany przez Vallis
Zarabiam miesięcznie 2000€ plus 400€ na dziecko . Z powodu separacji wpadłem w kłopoty . Nie otrzymuję żadnego wsparcia finansowego od rodziny i przyjaciół .

Napisany przez ZehWeh
Czy byłeś już na doradztwie dla dłużników?

Napisany przez Vallis
Tak, ponieważ nie mam długów, chodzi tylko o to, żeby poradzić sobie sama bez mężczyzny. Wcześniej wszystko było dzielone, oczywiście. Dlatego oni mi nie mogą pomóc.

Napisany przez ZehWeh
Nie masz długów, ale masz trudności finansowe? Musisz to jednak dokładniej wyjaśnić. Jeśli nie masz długów, Twoje główne bank powinien przy Twoich regularnych dochodach udzielić Ci znacznie korzystniejszej pożyczki, niż mogłabyś się jej spodziewać w przypadku pożyczek prywatnych.

Napisany przez Vallis
Kiedy nasze dziecko się urodziło, mój mąż wziął urlop rodzicielski. Teraz po separacji musiałam mu coś zapłacić. Mieliśmy wspólny Dom, który finansowany był przez bank hipoteczny. Obecnie on mieszka w tym domu i chce przejąć kredyt. W rezultacie obecnie nie mogę dostać kredytu w banku. Poradzono mi spróbować uzyskać kredyt od osoby prywatnej.

Napisany przez brainy
Kiedy podpisuje się umowę kredytową na Dom, jest się zdecydowanie zadłużonym. Bank również powinien tak to widzieć.

Jeśli sam nie dostaje kredytu, polecam jak najszybciej sprzedać Dom. Bank również powinien tak to widzieć.

Napisany przez ZehWeh
Jeśli chce przejąć kredyt i Dom, musi cię wypłacić w wysokości 50% obecnej wartości domu, pomniejszonej o połowę pozostałego zadłużenia. Jeśli nie jest w stanie tego zrobić, Dom musi zostać sprzedany w celu spłacenia kredytu, a nadwyżka, jeśli taka istnieje, zostanie podzielona na pół!

Oczywiście warunkiem koniecznym jest to, że rzeczywiście finansowaliście Dom wspólnie i jesteście współwłaścicielami w księdze wieczystej!

Cała sytuacja zaczyna coraz bardziej przypominać sprawę dla prawnika!

Napisany przez StGe1973
Vallis,

takich pytań jest wiele i tutaj nie znajdziesz pomocy. To nie ma nic wspólnego z rozumieniem Twojej sytuacji, takiej jak samotne wychowywanie dziecka, rozstanie itp.

Jednak kluczowe pytanie zawsze brzmi:

Niezależnie od tego, że banki dzisiaj prowadzą także inne działalności, pośrednictwo kredytowe jest pierwotną działalnością banków. Klienci z zbyt dużą ilością pieniędzy oddają je bankom na przechowanie i inwestowanie, a banki udzielają pożyczek innym klientom z zbyt małą ilością pieniędzy.

Bank jednak zajmuje stanowisko gwaranta, co oznacza, że jeśli kredyt nie zostanie spłacony, żaden inny klient nie traci pieniędzy. Bank ponosi odpowiedzialność za niewywiązanie się z kredytu (chyba że bank zbankrutuje) i dlatego ma własne interesy w sprawdzaniu kredytobiorców. Ostatecznie oznacza to: bank udzieli kredytu tylko wtedy, gdy jest przekonany, że kredyt zostanie spłacony z dużym prawdopodobieństwem.

Długo mówiąc, krótko -

Jeśli chcesz otrzymać prywatny kredyt, musisz jakoś przekonująco wyjaśnić, dlaczego bank popełnił błąd właśnie w Twoim przypadku lub dlaczego podjął błędną ocenę. Często może to się zdarzyć na przykład przy zakładaniu własnej firmy. Bank sądzi, że pomysł lub model biznesowy nie będzie działał, a prywatna osoba może mieć zupełnie inne zdanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata