Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Powinieneś znaleźć rzetelną kartę kredytową, aby znacząco podnieść wynik Schufy.

Napisany przez Cardano
Cześć Panie i Panowie,

zrobiłem sobie około 10 lat temu dość głupio i narobiłem trochę długów (przekroczenie limitu konta, proces cywilny, rachunki, ...), co skutkowało między innymi tytułami wykonawczymi i nakazami egzekucji.
Ignorowałem to bardzo długo i składałem oświadczenia majątkowe.

Rok temu UREGULOWAŁEM WSZYSTKO i zająłem się problemami (łącznie było to maksymalnie 5000 €, więc niezbyt wiele, ale przez długi czas nie wykazywałem dobrej płynności finansowej).

Chciałbym teraz sprzedawać produkty na Amazonie i potrzebuję solidnej karty kredytowej, co jest dla mnie dość istotne. Myślę, że jest na to odpowiedni moment, nie chcę czekać do czasu, aż szaleni znów pozwolą nam otwierać biznesy.

Mój wynik kredytowy wynosi 9,91%

Mam unieważnione tytuły wykonawcze i oświadczenia o ich zakończeniu dotyczące wszystkich upomnień, tytułów itp.

Załączam niedawno otrzymany dokument z Schufy: Zaznaczyłem wszystkie powiązane numery tą samą farbą.

Czerwone wpisy to długi wobec Sparkassen, które zostały uregulowane. W związku z tym zamierzam napisać do sądu z prośbą o usunięcie tych wpisów z centralnego rejestru długów i przesłanie im oryginalnego unieważnionego tytułu wykonawczego.

Złoty i brązowy wpis mnie zaskakuje: W tym czasie złożyłem oświadczenie majątkowe, zastanawiam się dlaczego jest tam podwójny wpis, z różnymi numerami... Można złożyć tylko jedno oświadczenie majątkowe! Te wpisy powinny zniknąć po 3 latach, czyli za kilka miesięcy, jak wynika z moich badań... Czy to prawda? Czy można to przyspieszyć?

Dodatkowo zastanawia mnie, że tam jest dość mało informacji. Czy możliwe, że 1-2 inne pozycje są zarejestrowane pod innym adresem (podano 2-3 adresy, ale było ich więcej)? Czy mogły być one zasłonięte przez oświadczenie majątkowe?

Byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek konstruktywne propozycje rozwiązania. Mam stały dochód i pięciocyfrową kwotę na koncie. Musi być jakiś sposób, aby to szybko naprawić, prawda?
A czy ktoś zna sposób na uzyskanie KARTY KREDYTOWEJ Z PEWNĄ WARTOŚCIĄ, bez sprawdzania w Schufie? Znajduję tylko karty kredytowe prepaid, które nie są odpowiednie dla mojego zastosowania.

Z góry dziękuję!

Re: Powinieneś znaleźć rzetelną kartę kredytową, aby znacząco podnieść wynik Schufy.

Napisany przez Cardano
Tak więc pytanie brzmi, czy usunięcie wpisów wystarczy w Waszym doświadczeniu, aby podnieść mój wynik tak, aby bank zgodził się wydać mi kartę kredytową.

Drugie pytanie brzmi, czy moje założenie jest poprawne, że EVs po 3 latach (czyli za dwa miesiące) automatycznie znikną.

Z góry dziękuję!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata