Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Warunki udzielenia kredytu na rozpoczęcie działalności gospodarczej.

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ nie mogę już zarabiać wystarczająco wiele w moim wyuczonym zawodzie, chciałbym ewentualnie otworzyć własną kawiarnię. Zanim pójdę teraz do mojego banku, aby ubiegać się o kredyt, chciałbym wiedzieć, co poza koncepcją muszę przedstawić, aby mieć realistyczną szansę przekonania banku do mojego zamiaru. Czy warto zasięgnąć tutaj opinii fachowca i kogo najlepiej o to zapytać? Pozdrowienia, Carina

Napisany przez Robinia Hood
Cześć Carina, wczoraj wieczorem wzięłam udział w spotkaniu informacyjnym dla kobiet założycielek. Zaprezentowano tam możliwość otrzymywania wsparcia od doświadczonej doradczyni firmowej (lub oczywiście od pana - ale wolałam kobietę *hehe*) przez 6-8 miesięcy. Ona pomaga w aplikowaniu o dotacje, tworzeniu biznesplanu, a nawet towarzyszy w kontaktach z bankami. Pomaga również w projektowaniu logo firmy, organizowaniu działań w nowej firmie, księgowości itp. KfW-Bank (lub N-Bank) wspiera to finansowo i pokrywa 90% kosztów, które doradczyni wystawi po zakończeniu 6-8 miesięcy. Warunkiem jest być zarejestrowanym jako bezrobotny przez co najmniej 1 dzień! Zamówiłam sobie w lokalnej izbie handlowej płytę CD i KATALOG informacyjny :-) Wszystko jest tam opisane... bardzo fajnie wykonane. Znalazłam tam również adresy. Jeśli znajdziesz na stronie internetowej KfW-Bank konsultanta ds. rozpoczynających działalność gospodarczą w Twojej okolicy, polecam się z nim skontaktować. Mam nadzieję, że trochę Ci pomogłam. Jeśli masz jeszcze pytania, śmiało... sama jestem teraz w fazie zakładania firmy. Pozdrawiam, Steffi

Napisany przez ADMCI4
Banki chcą mieć nie tylko koncepcję, która początkowo powinna zawierać pomysły i treści, ale także spójny plan finansowy. Bez niego nie ma kredytu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata