Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Cześć, szukam pożyczki od osoby prywatnej.

Napisany przez Blacky
Cześć drodzy czytelnicy

Szukam kredytu od osoby prywatnej.

Kwota kredytu: 5000 €
Oprocentowanie: Do uzgodnienia
Dokumenty do przedstawienia: Dokumenty z zarobkami, dowód osobisty (zdjęcie)

Zarobki: 1700 netto
Zawód: Specjalista ds. Logistyki magazynowej
Informacja: Koniec okresu próbnego

P.S. Tak, wiem, że w banku byłoby łatwiej. Ale chciałbym wziąć kredyt od osoby prywatnej.

Tak, przez to przemyślałem, tak, jestem pewny, nie, nie chcę otrzymać listy z 100 lepszymi stronami.

Napisany przez 2utopus
Dlaczego twoje wynagrodzenie netto zmalało już o 60€?
Jakie masz miesięczne wydatki? (Inne kredyty?)
Po co potrzebujesz tych pieniędzy?

Napisany przez Blacky
Przepraszam, potrzebuję 1.760 zł.

Moje wydatki są przewidywalne. Potrzebuję kredytu, ponieważ prowadzę małą firmę zajmującą się projektowaniem aplikacji i stron internetowych. Chciałbym zainwestować w lepszy sprzęt i oprogramowanie.

Napisany przez Blacky
W razie dodatkowych pytań jestem do dyspozycji.

Napisany przez Freeliner
Blacky pisze:
Przepraszam, to jest 1760.

Moje wydatki są ograniczone. Potrzebuję kredytu, ponieważ prowadzę małą firmę zajmującą się projektowaniem aplikacji i stron internetowych. Chciałbym wyposażyć się w lepszy sprzęt komputerowy i oprogramowanie.

Jeśli wydatki są ograniczone i dochód pochodzi z małej firmy (dochód?!), to zastanawiam się poważnie, dlaczego ktoś musi koniecznie pozyskać pożyczkę w wysokości 5 tys. za pośrednictwem prywatnie i chce zrezygnować z banku?!

- nie chce korzystać z banku
- rodzina nie mogła pomóc
- limit debetu wynosi tylko 500€... więcej bank nie udzieli

Kiedy ktoś wybiera już tę skomplikowaną i kosztowną drogę przez prywatne źródło finansowania, zazwyczaj sytuacja jest bardziej skomplikowana. Co ktoś ukrywa??!!

Więc chcesz spłacić 5 tys. + odsetki w ciągu 10-12 miesięcy...czyli 500-600€ miesięcznie

Napisany przez 2utopus
Często chcieć oznacza po prostu móc... Koniec okresu próbnego często oznacza, że zatrudnienie jest czasowe...
a w szczególności, jeśli nie odpowiada się na pytanie o dodatkowe kredyty, może to prowadzić do spiralnego długu.

Oczywiście, mogę się mylić - odpowiednia informacja z Schufy może dostarczyć jasności.

Przy dochodzie w wysokości 1760€ koszty mogą być następujące:
700€ na czynsz - 300€ na mobilność - 300€ na jedzenie/ubrania - 200€ na czas wolny/internet/abonament radiowo-telewizyjny/telefon/ubezpieczenia -> i już nie ma miejsca na spłatę kredytu w wysokości 500-600€?

Napisany przez Blacky
1. Z moją rodziną mam prawie żaden kontakt z powodów osobistych.

2. Mam mały kredyt w wysokości 3000 euro, który spłacam po 100 euro miesięcznie.

3. Moja działalność gospodarcza jest uważana przez bank jako obciążenie przy udzielaniu kredytu, ponieważ przychody są jeszcze niskie, a firma jest młoda.

4. Wydatki:
Mieszkanie 250 euro ciepłe
Samochód: 200 euro miesięcznie
kredyt: 100 euro miesięcznie
Pozostałe wydatki 500 euro

Masz jeszcze pytania?

Napisany przez Freeliner
kredyt w wysokości 3000€ został spłacony kwotą 100€, nowy i dodatkowy kredyt w wysokości 5000€ zostanie spłacony kwotą 500-600€.

Masz dochody w wysokości 1760€ i wydatki w wysokości 1050€.
......co się stało z pozostałymi 710€ z ostatnich miesięcy?...dlaczego kredyt w wysokości 3k nadal jest aktywny?

Jeśli mam 700€ nadwyżki miesięcznie, to oszczędzę przez 7 miesięcy i nie będę potrzebował 5k prywatnego kredytu, który mi odciąłby oddech.

Napisany przez Blacky
kredyt nadal jest aktywny i był przeznaczony na naprawę mojego pojazdu.

Te 700 zł idą na moje oszczędności na wypadek nagłych sytuacji. Chciałbym część tych 700 zł wykorzystać na spłatę kredytu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata