Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poszukuję poważnej pożyczki prywatnej na refinansowanie 85 000€.

Napisany przez Privatkred
Szanowni Państwo, szukam w ten sposób wiarygodnego prywatnego pożyczkodawcy do konsolidacji długów moich i mojej żony. Długi te pochodzą w niewielkim stopniu z opóźnionej edukacji i głównie z dziesięcioletniej uzależnienia od hazardu. W drodze powrotnej do uregulowanego życia potrzebujemy konsolidacji długów. Razem mamy zobowiązania w wysokości 85 000 €, które są podzielone na różne kredyty. Łącznie spłacamy około 1 600 € miesięcznie, co okazało się zbyt dużym obciążeniem, ponieważ spodziewamy się drugiego dziecka za kilka miesięcy i potrzebujemy więcej pieniędzy do dyspozycji, aby skompensować znacznie niższe zarobki mojej żony. Nie mamy negatywnych wpisów w rejestrze dłużników, ani zajęć komorniczych, ale jako główny zarabiający nie mam dobrego wyniku w rejestrze dłużników. Jesteśmy rzetelni i solidni. Pracuję na czas nieokreślony od 2013 roku u tego samego pracodawcy, a moje zarobki wynoszą średnio 4100 € netto. Moja żona wkrótce weźmie urlop macierzyński, obecnie zarabia 1300 € netto, otrzymujemy 219 € zasiłku rodzinny i od późnego lata odpowiednio podwójną kwotę. Mieszkamy wynajmujemy mieszkanie. Chcielibyśmy płacić maksymalnie 1100 € miesięcznie. Jeśli to konieczne, będziemy działać jako wspólni kredytobiorcy. Jesteśmy gotowi zapłacić stopę procentową maksymalnie 7%. Jeśli są zainteresowani poważni kandydaci, proszę o kontakt. Z góry dziękuję.

Napisany przez oberschlau
Jeśli możesz zaoferować zabezpieczenie hipoteczne, widzę szansę, ale 85 tysięcy bez zabezpieczenia hipotecznego i z negatywną historią kredytową...bardzo mało prawdopodobne.

Napisany przez 2utopus
Privatkred pisze:
Razem spłacamy około 1 600 € miesięcznie, co stało się dla nas zbyt dużym obciążeniem, ponieważ spodziewamy się drugiego dziecka za kilka miesięcy i potrzebujemy więcej pieniędzy do dyspozycji, aby zrekompensować znacznie mniejsze dochody mojej żony.
Chcielibyśmy płacić maksymalnie 1 100 € miesięcznie.

Aktualnie spłacacie więc 1600 €/miesiąc - i chcecie zmniejszyć ratę do 1100 € miesięcznie?
Przy oprocentowaniu 7% oznaczałoby to że odsetki wynoszą około 600 € miesięcznie - więc spłacałbyście już tylko 500 € miesięcznie.
(czyli o 1100 € mniej niż przedtem.)

Przy tak dużej sumie rozważyłbym albo upadłość konsumencką - teraz już tylko 3 lata ... albo jak najszybciej spłacać jak największe raty i przez kilka lat zacisnąć pasa ... przy racie 1100 €/miesiąc spokojnie nadal potrwa to co najmniej 10 lat.

Dziękuję za odpowiedzi.

Nie wyraziłem się poprawnie. Nasze aktualne obciążenia wynoszą około 1.600€. Spłacamy mniej z powodu odsetek.

Faktycznie nie mamy żadnych zabezpieczeń, poza egzekwowalną częścią mojego/naszego dochodu. Moja część wynosi około 1200€, dlatego prośba o ratę w wysokości 1.100€.

Obecnie najdłuższa pożyczka trwa jeszcze 74 miesiące. Za trzy lata odpadną już dwie raty, ale te trzy lata będą finansowo trudne.

Osobiście wolałbym spłacać przez 10 lat, ale za to mniejszą ratę.

Upadłość nie wchodzi w grę. Chcę ponieść odpowiedzialność za swoje długi. Zawsze tak postępowałem i tak zamierzam kontynuować. Nie potrafiłbym żyć ze świadomością, że unikam konsekwencji. Kiedyś miałem długi w wysokości 110.000€. Więc już dużo odrobiłem.

Zła historia kredytowa to tylko częściowo prawda. Nie ma negatywnych wpisów, tylko wynik jest kiepski z powodu zmian banków i wielu kredytów.

Więc zdaję sobie sprawę, że szanse na znalezienie prywatnego kredytodawcy na kwotę 85k nie są duże, ale nadal mam nadzieję. Oferowane przeze mnie 7% to również atrakcyjna propozycja dla osób chcących zainwestować pieniądze. Ryzyko musi być odpowiednio wynagrodzone.

Dla potencjalnych inwestorów oto nasze konkretne poszukiwania:

85.000€ kwota kredytu
6,8% oprocentowanie (nominalne)
7,02% efektywne
1.100€ miesięcznej raty
102 miesiące okres kredytowania

Jeśli jesteś zainteresowany, daj znać.

Kredytobiorca: 2
Pensja kredytobiorcy 1: 4.100€ netto
Pensja kredytobiorcy 2: 1.300€ (od września rodzicielski na 1 rok + 2x zasiłek rodzinny)

Czynsz: 950€ na miesiąc (opłaty wliczone)

Po zaciągnięciu kredytu w wysokości 85k, brak dalszych zobowiązań.

Kredytobiorca 1: Brak negatywnych wpisów w Biurze Informacji Kredytowej, ale aktualny wynik kredytowy wynosi obecnie tylko 81%

Kredytobiorca 2: Brak negatywnych wpisów w Biurze Informacji Kredytowej i wynik kredytowy powyżej 95%.

Brak ogłoszonego bankructwa, zajęcia komorniczego ani innych podobnych problemów.

Stałe zatrudnienie od wielu lat, bez przerw w pracy.

Napisany przez slowrookie
sorry za oryginalny dźwięk:
.
.
.
.
.
totalna bzdura

znaleźć rozsądnego doradcę finansowego

unieważnić roszczenia bez odsetek

podjąć różne inne kroki

gotowe

Napisany przez hanes
Privatkred pisze:
Dla potencjalnych inwestorów oto nasze konkretne poszukiwania:

Kwota kredytu 85 000 €
6,8% odsetki (nominalne)
7,02% efektywne
Miesięczna rata 1 100 €
Okres spłaty 102 miesiące

Jeśli są zainteresowani, proszę się zgłosić.

Kredytobiorcy: 2
Wynagrodzenie kredytobiorcy 1: 4 100 € netto
Wynagrodzenie kredytobiorcy 2: 1 300 € (od września zasiłek rodzicielski na 1 rok + 2x zasiłek rodzinny)

Wynajem: 950 € ciepłe

Po otrzymaniu 85 tys. €, żadnych dodatkowych zobowiązań.

Kredytobiorca 1: Brak negatywnych wpisów w rejestrze dłużników, ale wynik punktowy obecnie wynosi tylko 81%

Kredytobiorca 2: Brak negatywnych wpisów w rejestrze dłużników i wynik punktowy powyżej 95%.

Brak upadłości, zajęć komorniczych lub podobnych sytuacji.

Zatrudniony od wielu lat, niepracujący na czasach skróconych.

Jesteś zadłużony.
I zapominasz o odsetkach, przy 85 tys.....
Naprawdę pozostaje Ci tylko udać się do doradcy ds. zadłużenia (Diakonia/Caritas), którzy bezpłatnie poszukają sensownego rozwiązania dla Was.

Napisany przez tomy778
Ryzyko, które widzę w waszym przypadku.
Prywatna pożyczka nie zostanie odnotowana w rejestrze dłużników. Gdy wszystko zostanie spłacone, będziecie mogli ponownie skorzystać z kredytów w banku itp. Nikt nie podejmie ryzyka bez księgi wieczystej.
albo wytrwać i zacisnąć pasa, co nie jest łatwe, albo udać się do doradcy ds. zadłużenia.
zawsze istnieją rozwiązania. W końcu długi można być może spłacić tylko częściowo. To zależy od wierzycieli.
skorzystajcie z porady i przespijcie kilka noc.

Napisany przez hanes
Z Twoimi 7% masz długu znacznie ponad 100 000 euro.
W sumie jeszcze nie spłaciłeś ani jednego euro....
Tylko odsetki/opłaty itp. zapłacone.
Dobrze dla Twoich wierzycieli w ostatnich latach.
https://schuldner-community.de/forum...e5f75790a7745c

Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi. Nie będę występować o upadłość ani korzystać z poradnictwa dla dłużników, które także myśli tylko w kierunku upadłości. Byłem tam ponad rok temu i rzeczywiście to właśnie kierowało w tamtym kierunku. Spłacam swoje długi, a aktualna kwota zadłużenia w wysokości 85 000 euro jest już znacznie niższa niż kiedyś. Kiedyś zadłużenie sięgało 110 000 euro, nie licząc całkowitych kosztów kredytu. Nie zapominam również o odsetkach, ale przy poszukiwaniu refinansowania liczy się aktualne zadłużenie, a nie całkowite koszty kredytu w przeciągu x lat. Było mi jasne, że nie będzie łatwo, ale miałem nadzieję, że są inwestorzy, którzy mogliby być zainteresowani. Uważam, że fakt, iż dotychczas unikałem negatywnych wpisów w Rejestrze Dłużników BIG i nie miałem zajęć komorniczych czy czegoś podobnego, pokazuje, że dotrzymuję swoim zobowiązaniom i zawsze byłam gotów do zapłaty. W końcu będę kontynuował to w ten sposób i przez najbliższe trzy lata będę żył bardzo skromnie. Potem kilka rat zniknie, a reszta będzie mogła być kontynuowana. Chciałbym żeby te trzy trudne lata były mi uprzyjemnione, a pożyczkodawcy wynagrodzone kwotą 7% z mojego punktu widzenia byłoby to dobre. Co do nadmiernego zadłużenia: Płacę wszystkie raty. Dlaczego więc jestem zadłużony? Z pewnością silnie zadłużony, ale zasobny i zdolny do spłaty. Dlatego nie rozumiem, dlaczego nadmiernym zadłużeniem i doradztwem dla dłużników miałoby być rozwiązaniem. Czy to tak rzadkie, że ktoś woli spłacać swoje długi niż unikać odpowiedzialności poprzez upadłość?

Napisany przez hanes
[QUOTE=

W odniesieniu do nadmiernego zadłużenia: Płacę regularnie wszystkie raty. Dlaczego więc jestem uznawany za nadmiernie zadłużonego? Z pewnością mam duże zadłużenie, ale jestem w stanie spłacać zobowiązania. Dlatego nie rozumiem, dlaczego rozwiązaniem miałoby być uznawanie mnie za zadłużonego oraz skierowanie do doradcy ds. dłużników. Czy tak rzadko zdarza się, że ktoś woli spłacać swoje długi, zamiast uciec od nich poprzez upadłość?

Chciałbym podnieść ten temat, ponieważ nadal jest on aktualny.

Dotychczas otrzymałem raczej mniej lub bardziej pomocne porady.

Co do wspomnianej zdolności kredytowej: Brak negatywnych wpisów w SCHUFA nie oznacza, że można otrzymać kredyt wszędzie.

Na koniec chodzi głównie o wyniki, których obliczeń nie zamierzam oceniać, ale które częściowo uważam za nonsens.

Jeśli zapewne inwestorzy czytają to, będę wdzięczny za opinie.

Napisany przez bruno68
Cześć kredyt Prywatny,

nikt nie może pomóc, bo nikt nie ma 85 000 € w gotówce! Owszem, są ludzie, którzy mają bardzo dużo pieniędzy, ale trzeba by te pieniądze oczyścić, czyli przepłukać, bo zbyt wiele błota się na nich osadziło. A złamanie umowy może kosztować własne życie, dlatego zaleca się nie podejmować takiego ryzyka!

Jednakże przyjrzenie się liście dłużników mogłoby pomóc określić, kto może zostać spłacony najszybciej! W ten sposób te opłaty mogą zniknąć, a rata może spaść do 1 100 €.

Zgodnie z progiem wolnym od zajęć § 850 c, obowiązującym od 07.2021, także samemu, we trójkę lub we czwórkę jako rodzina, można jeszcze w miarę dobrze się obyć!

Ponieważ świadczenia rodzinne są chronione przed zajęciem!

Może pomóc zastosowanie asymetrycznej spłaty, jeśli dług składa się z wielu rachunków! Spłacanie najmniejszych długów szybciej pozwala zaoszczędzić na odsetkach i zapewnia pewną elastyczność.

bruno68

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Privatkred pisze:
Kredytobiorca: 2
Wynagrodzenie kredytobiorcy 1: 4.100€ netto
Wynagrodzenie kredytobiorcy 2: 1.300€ (od września zasiłek rodzicielski na 1 rok + 2x zasiłek rodzinny)

= 5.100 EUR Netto (4.100 + 600 zasiłek rodzicielski + 400 zasiłek rodzinny)

-1.600 rata = 3.500 EUR
- 950 EUR czynsz = 2.550 EUR do życia

Nie widzę teraz, gdzie może być ciasno?
Wygląda na to, że żyjecie ponad stan i powinniście zacząć prowadzić książkę budżetową.

W jakiś sposób wszyscy, poza Wami samymi, są zdania, że jesteście zadłużeni.

Prywatna upadłość to zresztą nic negatywnego, to po prostu krok wyjścia z marzeń typu Sporadycznie to zrobimy w rzeczywistość, która często jest początkowo trudna, ale na dłuższą metę jedynym rozwiązaniem.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Prywatny kredyt
Ze względu na Twoje ogłoszenie żaden prawdziwy inwestor prywatny nie skontaktuje się z Tobą i nie pożyczy ci pieniędzy bez zabezpieczeń.
Na pewno otrzymasz kilka fałszywych e-maili od dostawców pożyczek z powodu ogłoszenia. Wszyscy oni to oszuści, a doświadczenie wszystkich klientów, którzy mieli z nimi do czynienia, pokazuje, że rzeczywiście istnieją tylko oszuści, a nie prawdziwi inwestorzy.

Jeśli chodzi o kwotę 85 000 EUR, to TYLKO wyłącznie przy solidnych zabezpieczeniach. Mowa tutaj o zabezpieczeniach w postaci pierwszego rzędu hipotek zabezpieczonych na wartościowej nieruchomości lub innych zabezpieczeń.
Nawet w obszarze kredytów ratalnych jesteś już daleko powyżej zwykłego progu 50 000 EUR.
Tutaj skonsolidowanie długu byłoby możliwe jedynie z dużym szczęściem.
Jednak prawdopodobnie już próbowałeś wszystkiego.

Alternatywą byłoby - jak opisano powyżej - zawarcie porozumień z wszystkimi wierzycielami za pośrednictwem doradcy ds. długów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata