Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Odmowa finansowania budowlanego Creditreform

Napisany przez Lydia83
Cześć wszystkim,

mam nadzieję, że możecie mi pomóc, bo jesteśmy w poważnych tarapatach.

Zdecydowaliśmy się zabudować naszą działkę zakupioną w 2016 roku. Jestem zatrudniona w wyższej służbie publicznej w federalnej administracji. Mój mąż prowadzi firmę remontowo-budowlaną od 2007 roku. Złożyliśmy wniosek o kredyt poprzez usługodawcę finansowego. Nasza historia kredytowa w SCHUFA jest doskonała, posiadamy ponad 25% wkładu własnego. Usługodawca finansowy obliczył wszystko. Wszystko się zgadzało. Z powodu koronawirusa bank podał czas oczekiwania na decyzję wynoszący 5 tygodni. Dziś, po niecałym tygodniu, otrzymaliśmy odmowę ze względu na niewłaściwe oceny mojego męża w Creditreform. Mój mąż dzwonił tam jeszcze dzisiaj. Nie wiedział, że jest tam zapisane coś negatywnego. Według informacji z Creditreform, ten wpis pochodzi z 2020 roku i został spłacony już w zeszłym roku. Wtedy klient nie zapłacił za wykonane prace, a mąż musiał spłacać to krok po kroku.
Teraz już rozpoczęliśmy budowę. Fundament jest gotowy, za dwa tygodnie mieliśmy zacząć murować.
Jestem teraz załamana z powodu odmowy. Nasze całkowite oszczędności są w to zainwestowane. Czy ktoś wie, czy można wystąpić o usunięcie wpisu, nawet jeśli nie doszło do żadnej decyzji sądowej? Czytałam, że można to zrobić, jeśli decyzja ta była poprzedzona postępowaniem przed sądem rejonowym.
Pozdrowienia

Napisany przez bruno68
Bardzo specyficzne, Lydia83! Bez dalszych informacji w tej sprawie powiedziałbym, że budowa tymczasowo się nie udała, zgodnie z planem! bruno68

Napisany przez NaTwoim13
Lydia83 pisze:
Cześć wszystkim,

mam nadzieję, że możecie mi pomóc, ponieważ jesteśmy naprawdę w kłopotach.

Postanowiliśmy wybudować naszą nabytą w 2016 roku działkę. Jestem zatrudniona w wyższej służbie w administracji federalnej. Mój mąż prowadzi firmę budowlaną od 2007 roku. Złożyliśmy wniosek o kredyt poprzez doradcę finansowego. Nasza historia kredytowa jest idealna, posiadamy ponad 25% wkładu własnego. doradca finansowy wszystko obliczył. Wszystko pasowało. Z powodu koronawirusa bank podał, że czas oczekiwania na decyzję wynosi 5 tygodni. Dziś, po niecałym tygodniu, otrzymaliśmy odmowę z powodu nie najlepszego rankingu mojego męża w Creditreform. Mąż dzwonił tam dzisiaj. Nie wiedział, że jest tam zapisane coś negatywnego. Z informacji uzyskanej od Creditreform wynika, że wpis pochodzi z 2020 roku. Został on także uregulowany od zeszłego roku. Wtedy zleceniodawca niezapłacił mu za pracę, więc mężowi trzeba było spłacać dług krok po kroku.
Teraz już zaczęliśmy budować. Fundament jest gotowy, za dwa tygodnie mieliśmy zacząć murowanie.
Jestem teraz zrozpaczona z powodu odmowy kredytu. Nasze wszystkie pieniądze są tam zainwestowane. Czy ktoś wie, czy można ubiegać się o usunięcie wpisu, nawet jeśli nie poszło to przez sąd? Przeczytałam, że można to zrobić, jeśli sprawę prowadził sąd okręgowy.
Pozdrowienia

Czy naprawdę nie możesz zaoferować - przepraszam - nic więcej niż zaakceptowanie tej decyzji? Na podstawie tych informacji nie da się ocenić Waszej sytuacji, i jest to prawie przerażające, kiedy piszesz o tym, że pośrednik kredytowy tak naprawdę udało się znaleźć jedno negatywne opinie i pozostawił Was w bezradności.

Sprawdźcie fora internetowe, być może znajdziecie pomysł, co zrobić!

Napisany przez Lydia83
pisze:
Czy naprawdę nie przychodzi ci nic innego do głowy, niż zgodzić się na takie głosowanie? Na podstawie tych informacji nie można w ogóle ocenić twojej sytuacji i jest prawie przerażające, gdy piszesz, że pośrednik kredytowy zdołał faktycznie dostarczyć tę jedną negatywną opinię, pozostawiając cię w rozterce.
Sprawdź fora, być może wtedy zrozumiesz, co zrobić!

Nie rozumiem, co chcesz mi tym powiedzieć? Muszę to zaakceptować, jeśli bank tak zdecydował. Szukam rozwiązania, abyśmy mogli kontynuować budowę. Pośrednik powiedział nam wczoraj, że Creditreform również przechowuje błędne dane. Dane są jednak prawidłowe. Dlatego pytanie, jakie są teraz dostępne możliwości. Wysłaliśmy teraz raporty finansowe za 2020 rok i pierwszy kwartał do Creditreform. Ale ta jedna negatywna sprawa pozostanie chyba na trzech latach, o ile dobrze zrozumiałem. Niestety, kompletnie się na tym nie znam.

Napisany przez florianmeier
Lydia83 pisze:
Nie mam pojęcia na ten temat.

Jednak powinno się to robić, gdy się pracuje w wyższej służbie.

Zajmowanie się Creditreform moim zdaniem nic nie daje, zwłaszcza że nie wszyscy wierzyciele są z nią związani.

Podpowiedź - Powinni Państwo pilnie zmienić swojego doradcę. Pracuj z profesjonalistami!

Napisany przez Lydia83
Jestem inżynierem, nie specjalistą finansowym. Nie chcę się tłumaczyć, poprosiłem tylko o radę.

Napisany przez NaTwoim13
Tak, otrzymali go.

Czy twój doradca ma tylko ten jeden bank spośród około 480 dostępnych?

Napisany przez Lydia83
Nie. To jest niezależny pośrednik z bardzo dobrymi opiniami i szeroką gamą potencjalnych kredytodawców. Nie czuję się również źle doradzany. Jednak ze względu na to, że mój mąż jest samozatrudnionym rzemieślnikiem, wielu banków automatycznie nas odrzuca. W przypadku sprawdzanego banku warunki były dla nas korzystne. Dlatego chciałbym po prostu rozwiązać problem z Creditreform i ponownie złożyć wniosek do banku. Moje pytanie brzmi, jak mogę rozwiązać ten problem.

Napisany przez NaTwoim13
W ogóle nie, nie mogą naprawić złej informacji kredytowej Creditreform tak szybko.

Gdyby był dobrym doradcą, nie potrzebowaliby Państwo tego Forum.

W tej formie, z tymi założeniami i oczekiwaniami, nikt tutaj nie będzie w stanie Państwu pomóc, o ile ja mogę to ocenić.

Napisany przez florianmeier
Lydia83 pisze:
Nie. To jest niezależny pośrednik z bardzo dobrymi ocenami i szeroką gamą potencjalnych kredytodawców. Nie czuję się również źle doradzana. Jednak z tego powodu, że mój mąż jest samozatrudnionym rzemieślnikiem, w wielu bankach wypadamy z automatu. W przypadku tego banku warunki były dla nas odpowiednie. Chciałabym więc po prostu rozwiązać problem z Creditreform i ponownie zapytać w banku. Moje pytanie brzmi, jak mogę rozwiązać ten problem.

O, doradca z dobrze sfałszowanymi ocenami. Oczy szeroko otwarte!

Jako inżynier powinieneś umieć tak dobrze liczyć, żeby nie zlecać zleceń, których nie można opłacić.

Kto podejmie się budowy, jeśli pierwszy wykonawca już się poddał?
Nikt, z powodu gwarancji, każdy inżynier to wie, z wyjątkiem wykonawców w sektorze publicznym.

Dochód w służbie wyższego szczebla powinien wystarczyć na odpowiednie finansowanie. Właściwie nie powinno tam być żadnych prawdziwych problemów.

Creditreform na pewno się nie ugnie. Byłbym bardzo rozczarowany i natychmiast się z nimi rozstał!

Napisany przez Lydia83
Na początek nigdzie nie napisałem, że zlecamy zlecenia. Dotychczasowe prace wykonaliśmy samodzielnie. A nawet konstrukcję nośną będziemy wykonywać sami. Może więc lepiej nie interpretować za bardzo tego, co jest napisane. ????????*♀️Czy znają się Państwo na częstotliwościach rezonansowych? Nie? Ja tak, ponieważ studiowałem elektrotechnikę. Uważam to za całkowicie nieodpowiednie i dyskredytujące ocenianie kogoś, o kim się nic nie wie. Nie będę już tutaj więcej pisać.

Napisany przez brainy
bruno68 pisze:
Bardzo specyficzne Lydia83!

Bez dalszych informacji w tym przypadku powiedziałbym, że budowa jest chwilowo nieudana!

bruno68

Brawo! Bruno miał kiedyś rację.

Moim zdaniem, opór przed doradztwem w absolutnej fazie końcowej.

Napisany przez NaTwoim13
Lydia83,

więcej nie napisałam!

Chcesz zachować anonimowość i nie ujawniać danych osobowych, nie otrzymałam od Ciebie również żadnej wiadomości, być może boisz się o swoje bezpieczeństwo, ale pamiętaj, że pomoc jest możliwa. Być może nie chcesz otrzymać pomocy, ale powinieneś wiedzieć, że konsumenci, którzy podejmują kroki, mają już prawie pieniądze na swoim koncie.

A nawet jeśli nic nie pomaga, otwarcie się na moją osobę daje przynajmniej jasność i pewność.

Napisany przez Supernova
Cześć Lydia,

Negatywnego wpisu nie można po prostu usunąć.

Natychmiastowo usuwalne: Możesz natychmiast usunąć potwierdzone błędne lub przestarzałe informacje oraz informacje o zamkniętych kontach bankowych.

Usunięcie po 12 miesiącach: Informacje o tym, że firmy złożyły zapytanie dotyczące Twoich danych, będą usuwane przez Creditreform po 12 miesiącach. To samo dotyczy zapytań, które Ty sam/a złożyłeś/aś dotyczące kredytów i warunków kredytowych.

Usunięcie po 3 latach: Creditreform usuwa informacje o spłaconych kredytach oraz zakończonych postępowaniach upominawczych lub windykacyjnych po 3 latach. To samo dotyczy wpisów negatywnych nałożonych sądownie – np. oświadczenie majątkowe lub odmowa złożenia informacji o majątku – oraz danych z rejestrów dłużników.

Usunięcie po 10 latach: Zakończone postępowanie upadłościowe zostanie całkowicie usunięte dopiero po 10 latach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata