Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poszukiwanie kredytu prywatnego

Napisany przez Doneiel
Cześć wszystkim, Przejrzałem trochę tę stronę i mam nadzieję na wsparcie. W ciągu ostatnich lat, poprzez wiele pożyczek i niespłacone rachunki, narobiłem sobie tak dużych zobowiązań, że banki nie chcą mi udzielić kredytu konsolidacyjnego. Jednakże stoję przed dużą dziurą finansową i potrzebuję kogoś, kto pomoże mi się wydostać. O mnie: 27 lat Pracuję w służbie publicznej od 5 lat, na stałe zatrudniony Dochód netto: 2.600€ Łączne zadłużenie: 25.000€ Aktualne raty kredytowe: 1.300€ Dlatego szukam kogoś, kto udzieli mi pożyczki na spłatę moich niespłaconych rachunków i kredytów. Proszę pisać do mnie prywatne wiadomości, wtedy chętnie opowiem więcej o sobie. Z poważaniem, Daniel T.

Napisany przez Dante
Tak jak brzmi Twój przypadek, to chyba jest coś dla Ciebie.
https://www.amazon.de/die-Schulden-Z...die+sch&sr=8-1

Napisany przez Sephir0th
Czego dokładnie oczekujesz po kolejnym kredycie? To finansowe uzupełnienie nie będzie w stanie zasypać dziury, a długi się przez to nie zmniejszą. Bardziej prawdopodobnie droga prowadzi poprzez rozmowy z dotychczasowymi wierzycielami w sprawie dostosowania rat.

Napisany przez Doneiel
Sephir0th pisze: Czego dokładnie oczekujesz od kolejnego kredytu? To finansowe dno nie zostanie w ten sposób zasłonięte, długi nie zmniejszą się. Droga prowadzi raczej przez rozmowy z dotychczasowymi wierzycielami w sprawie dostosowania rat.

Dziękuję najpierw za twoją wiadomość.
Główną przyczyną mojej trudnej sytuacji jest obecnie nakaz zapłaty (zakończona linia kredytowa). Rozmowy z bankiem wykazały, że żądają oni miesięcznej raty w wysokości 880 euro. Nie jestem w stanie spełnić tego życzenia, na moje pytania o mniejszą ratę odpowiedziano mi, że nie zostanie zaakceptowana.

Napisany przez Marc2512
Doneiel pisze:
Cześć wszystkim,

Rozejrzałem się tu trochę i mam nadzieję na wsparcie.

W ciągu ostatnich lat, zaciągając wiele kredytów i pozostawiając niespłacone rachunki, narobiłem sobie tak duże długi, że nie mogę dostać kredytu na konsolidację w bankach. Jednak stoję przed wielką dziurą finansową i potrzebuję kogoś, kto mnie stamtąd wyciągnie.

O mnie:

Mam 27 lat
Pracuję w służbie publicznej od 5 lat, na czas nieokreślony
Dochód netto: 2.600€
Łączny dług: 25.000€
Aktualne raty kredytów: 1.300€

Dlatego szukam kogoś, kto pożyczy mi pieniądze na moje zaległe rachunki i kredyty.

Chętnie piszcie do mnie wiadomości prywatne, wtedy mogę opowiedzieć więcej o sobie.

Z poważaniem

Daniel T.

25k? Gdzie jest ta duża dziura przy 2,6k netto? Strona przychodów wygląda dobrze, więc musi być problem po stronie wydatków?

Napisany przez 2utopus
Wydaje mi się, że głównym powodem jest raczej wydawanie więcej pieniędzy, niż ich napływa.

Często podczas restrukturyzacji zadłużenia argumentuje się, że potrzeba więcej luzu finansowego - co prowadzi do zmniejszenia raty i przedłużenia terminu spłaty -

a często sprzedaje się również ubezpieczenie od niespłaconego kredytu - co podnosi oprocentowanie - jednak, ponieważ ponownie jest więcej luzu finansowego, to linia kredytowa jest ponownie wykorzystywana...

błędne koło.

Napisany przez bruno68
Teraz maska opadła.

Moim zdaniem jest tu sporo osób, które mają dwa lub trzy razy więcej długów.

No cóż, pomoc, czy to coś, co powinno być pomocą.

Według paragrafu 830 c Kodeksu Postępowania Cywilnego, możliwe do zajęcia jest wszystko powyżej około 1100 € netto, na co również powinieneś się ekonomicznie przygotować!

Zatem wszystko anulować

- Netflix i inne tego typu usługi

- Zniszcz wszystkie karty kredytowe i zapłać

- Zmieć abonament telefoniczny na najtańszy

- Naucz się gotować, smażyć i piec, nie jedz poza domem ani nie zamawiaj jedzenia!

- Pijesz w domu

- Oszczędzaj energię w mieszaniu!

- Masz samochód? Sprzedaj go, zanim za 1 € przejdzie w inne ręce, ponieważ będziesz musiał pokryć wszystkie koszty!

- Wakacje? Zwolnione przez najbliższe 5 lat!

- Zegarek na rękę, to samo, co z samochodem!

Kiedy przyjdzie windykator, skończy się uśmiechanie, wtedy zacznie się poważna sprawa, wtedy nawet status urzędnika będzie zagrożony! Od zatrzymania awansu po zwolnienie z powodu niemoralnego stylu życia wszystko może się zdarzyć.

Jeśli sprzedasz wszystko, weź pieniądze i zapłać gotówką małym wierzycielom na pokwitowaniu!
Gdy otrzymasz upomnienie, udaj się do komornika, uzgodnij płatność ratami w ciągu 10-18 miesięcy w zależności od wartości upomnienia.
Jeśli upomnienie zostało sprzedane firmie windykacyjnej, negocjuj z nimi zaczynając od 40%, jeśli nie dojdziecie do porozumienia, po prostu płać 50 € miesięcznie, aby przynajmniej uniknąć konsekwencji karnych!

Ze względu na oszustwo, uchylanie się od płacenia itp., jeśli zostaną przeciwko tobie wniesione zarzuty karne, musisz wiedzieć, że jako urzędnik zostaniesz zwolniony!

bruno68

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata