- wt gru 20, 2005 3:46 pm
Właśnie kupiłem NIKE (86.66).
Dochód 1.40%
Cel 102?
P/E 17.90
Po zamknięciu giełdy przyjdzie raport z zysków.
Spekuluje na dobre wyniki, ponieważ NIKE przez ostatnie 9 razy nie zawiodło. Zobaczymy.
Przed otwarciem giełdy cena lekko spadła, a porównując z Europą, zauważyłem, że Nike było o -0.70!
Więc po prostu od ceny z poprzedniego dnia odjąłem 0.70 i złożyłem zlecenie w przed otwarciem giełdy.
To nietypowa metoda, ale zadziałała! :-)
Informacja o firmie Adidas
Adidas może szybciej sfinalizować przejęcie Reebok
Wtorek, 20 grudnia 2005, 06:24 czasu wschodnioeuropejskiego
FRANKFURT, 20 grudnia (Reuters) - Niemiecka firma sportowa Adidas (ADSG.DE: Notowania, Profil, Badania) może sfinalizować przejęcie amerykańskiego rywala Reebok (RBK.N: Notowania, Profil, Badania) wcześniej niż planowano.
Rzecznik firmy Adidas powiedział we wtorek, że Reebok zaplanował ważne walne zgromadzenie w celu uzyskania zgody akcjonariuszy na transakcję 25 stycznia.
Również następujące informacje mogą być interesujące:
Morgan Stanley (NYSE:MWD - News) informuje o zysku 1.42, znacznie przewyższając oczekiwania. Przychody wyniosły 7 miliardów dolarów, także powyżej szacunków.
Chevron (NYSE:CVX - News) ogłosił znaczące odkrycie ropy naftowej na głębokiej wodzie w Zatoce Meksykańskiej.
Nike (NYSE:NKE - News) ogłosi wyniki po zakończeniu wtorkowej sesji; szacuje się na 1.03.
Sprint Nextel (NYSE:S - News) został zdegradowany przez Merrill Lynch, z kupić na neutralnie. SsPowerRating wynosi 6.
Jabil Circuit (NYSE:JBL - News) przedstawi wyniki po zakończeniu sesji; szacuje się na 0.42.
Palm (NasdaqNM:PALM - News) przedstawi wyniki po zakończeniu sesji; szacuje się na 0.43.