Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Prezentacja / Ocena wiarygodności kredytowej / Możliwość kredytowa

Napisany przez MJay
Cześć,

jestem tutaj nowy i ogólnie szukam kredytu.

W międzyczasie znalazłem jednak wiele tematów, które mnie interesują w nadchodzących miesiącach i latach.

Około 5 lat temu nabyłem wysoki dług, który w ciągu ostatnich lat udało mi się spłacić poprzez oszczędzanie i dyscyplinę. Oczywiście moje dane w biurze informacji kredytowej nadal są odpowiednio złe.

Aktualny kwartalny wynik w Biurze Informacji Kredytowej wynosi 20,22%. Faktyczny wynik może być nieco wyższy, ponieważ w tym kwartale spłaciłem rachunek likwidacyjny w wysokości 12 663 €.

Niedawno skończyła mi się urlop wychowawczy i od 1 września podjęłam pracę (około 1700 € netto). Pomiędzy tymi okresami pobieram zasiłek dla bezrobotnych I (około 1500 € netto).

Wszystkie te okoliczności uniemożliwiają mi uzyskanie kredytu w wysokości 1500 €, którego potrzebuję na spłatę ostatniego otwartego zobowiązania oraz trochę elastyczności finansowej.

Z powodu mojej historii kredytowej oczywiście nie mam możliwości uzyskania debetu w banku, ani możliwości uzyskania linii kredytowej czy czegoś podobnego. Nie chcę rozmawiać o tym z rodziną ani przyjaciółmi, chcę rozwiązać ten problem samodzielnie lub z obcą pomocą.

Mam teraz dwie pytania do społeczności:

1.) Czy myślicie, że wynik w Biurze Informacji Kredytowej wzrośnie znacząco w przyszłym kwartale dzięki spłacie rachunku likwidacyjnego?

2.) Czy widzicie możliwość otrzymania kredytu?

Dzięki za Wasze odpowiedzi i miłej niedzieli!

Napisany przez Dante
Dotycząc punktu 1.) Nie sądzę, że te odpowiednie wpisy znikną wkrótce, a wynik będzie się bardzo wolno podnosił.

Dotycząc punktu 2.) Jeśli otrzymujesz 1 500 € netto z zasiłku dla bezrobotnych i od września 1 700 € netto pensji, nie widzę problemu w spłacie ostatnich 1 500 € w ratach. Raczej pożegnaj się z myślą o uzyskaniu 1 500 € skądś indziej i uzgodnij, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, spłatę w ratach.
Nie znam przyszłego pracodawcy, ale w zależności od branży lub firmy istnieje możliwość uzyskania pożyczki pracodawcy.

Napisany przez MJay
Dante pisze:
W przypadku 1.) Nie sądzę, że odpowiednie wpisy znikną wkrótce, a wynik będzie podnosił się bardzo powoli.

W przypadku 2.) Jeśli otrzymujesz 1.500€ netto z zasiłku ALG I i od września 1.700€ netto wynagrodzenia, nie widzę problemu w spłacie ostatnich 1.500€ w ratach. Raczej pożegnaj się z myślą o otrzymaniu 1.500€ skądś i jeśli jeszcze nie zostało to zrobione, uzgodnij plan spłat ratalnych. Nie znam jeszcze twojego przyszłego pracodawcy, ale w zależności od branży lub firmy, istnieje możliwość uzyskania pożyczki pracodawcy.

Cześć Dante,

dzięki za odpowiedź. Miałem obawy co do wyniku, ale miałem nadzieję, że trochę się poprawi. Szkoda.

Wciąż nie straciłem nadziei na otrzymanie kredytu. Być może znajdzie się jakiś dobroczyńca i/lub ktoś, kto potrzebuje punktów karmy. ������

Napisany przez 2utopus
Twój syn ma jednak ponad 2000€ na koncie - czy mógłbyś od niego pożyczyć? (Możesz mu nawet zaproponować atrakcyjne oprocentowanie.)

Napisany przez ZehWeh
Chcesz zastąpić stare zobowiązanie nowym zobowiązaniem o tej samej wysokości.... to kompletnie nie ma sensu. Czy twoje długi będą mniejsze? Nie! Nadal musisz spłacić 1500€, tylko tej sumy już nowemu wierzycielowi!

Skontaktuj się z wierzycielem i zaproponuj spłatę ratami, wtedy będziesz mieć kredyt, który możesz spłacać stopniowo!

Minie jeszcze wiele lat, zanim twój wynik w Schufa się poprawi i zyskasz dobrą zdolność kredytową.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata