Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Kupno nieruchomości z niskim wkładem własnym i wpisem w rejestrze dłużników.

Napisany przez Laeaseger
Cześć Kochani, od niedawna zastanawiam się nad inwestycją w nieruchomość jako formę lokaty kapitału. Ponieważ obecnie nie mam zbyt dużej ilości własnego kapitału, interesuje mnie, jakie są moje szanse z wpisem w Schufa (małe grzeszki młodości) i ograniczoną ilością własnego kapitału, gdy wystąpię do banku o kredyt.

Nic jeszcze nie jest pewne, ponieważ muszę najpierw trochę zaoszczędzić i uporządkować kilka rzeczy, ale chętnie dowiedziałbym się, czy ktoś może mi powiedzieć, na co powinienem zwrócić szczególną uwagę w ciągu najbliższych 12 miesięcy, aby stworzyć lepsze warunki.

Dziękuję

Re: Kupno nieruchomości z niskim wkładem własnym i wpisem w rejestrze dłużników.

Napisany przez 2titan1981
To zależy od tego, jakie grzechy młodości są widoczne w rejestrze dłużników. Ponieważ chcesz założyć własną firmę, Twoje sprawy powinny być absolutnie czyste. Jako przedsiębiorca musisz najpierw udowodnić, że możesz przetrwać na rynku na dłuższą metę. Zestawienia finansowe z ostatnich 3 lat będą wtedy również korzystne.

Napisany przez BenniG
Jakie jest obecne źródło twoich dochodów/dochód domowy?
Jaki jest twój stan cywilny i ile masz dzieci?

Dla mnie inwestycja kapitałowa bez wkładu własnego brzmi jak zły żart, a banki najprawdopodobniej będą wymagać ponadprzeciętnych dochodów. Ale jeśli zarabiasz ponadprzeciętnie, oczywiście warto zastanowić się, dlaczego nie masz większego wkładu własnego.

Jeśli chcesz poprawić swoje dane w Schufie, najlepiej unikaj wszelkich nowych umów, które wymagają sprawdzenia w Schufie. Na przykład, otwarcie nowego konta osobistego, zmiana operatora telefonii komórkowej, telefonu stacjonarnego, dostawcy prądu lub gazu, wzięcie kredytu.

Jak dawno popełniłeś swoje błędy młodości?

Napisany przez Laeaseger
Cześć, niedawno rozpocząłem prowadzenie własnej działalności gospodarczej i moje dochody wynoszą około 5.000€ netto.Mój kapitał własny wynosi 20.000€, ale chcę również coś oszczędzać, więc ta kwota jeszcze wzrośnie.Jestem singlem, bezdzietny.Splacam swoje młodzieńcze grzechy miesięcznie, mają one już 10 lat.

Napisany przez 2utopus
Jak wysokie są grzechy młodości w euro? Jakie są odsetki naliczane na nie każdego miesiąca? Jakie odsetki generuje 20 000 € kapitału własnego miesięcznie? Warto byłoby rozważyć częściową spłatę grzechów młodości z kapitału własnego, aby szybciej oczyścić swoją historię kredytową. Raz w roku można za darmo poprosić o raport z danych dotyczących historii kredytowej zgodnie z RODO - wtedy można sprawdzić, czy wszystko jest w porządku i jaki jest rzeczywisty wynik. Jesteś samozatrudniony jako stróż nocny? (czy to korekta?)

Napisany przez Laeaseger
������������������ Autokorrektur
Pracuję w branży beauty.

Dziękuję za pomoc, na pewno będę musiał się jeszcze bardziej temu przyjrzeć.

Pozdrowienia

Napisany przez Lars04
Co może również pomóc, to spojrzenie na artykuł na stronie https://immo.info/finanzierung/immobilienfinanzierung/ może być bardzo sensowne. Ponieważ różne grupy klientów są bardzo często dyskryminowane i być może można wyciągnąć stamtąd coś, co pomoże dalej. U nas to naprawdę świetnie zadziałało, oczywiście było skomplikowane, ale się udało. ;-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata