Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Oferty banków z oprocentowaniem salda na kontach oszczędnościowych.

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Od około sześciu lat mam konto osobiste w banku oszczędnościowym. Ogólnie jestem zadowolona z jego usług. Jednak usłyszałam od znajomego, że są banki oferujące oprocentowanie na kontach osobistych. Z tego, co wiem, mój bank oszczędnościowy tego nie oferuje. Czy te banki są wiarygodne i czy warto zmienić konto, jeśli moje saldo zazwyczaj jest dodatnie? Pozdrawiam, Elisabeth

Napisany przez PI112
Cześć Elisabeth, uważam, że Commerzbank, HypoVereinsbank, itp. można uznać za godne zaufania. Jednak warto zastanowić się, czy oprocentowanie depozytów jest wystarczająco wysokie, aby opłacało się zmieniać bank. Na przykład, przy średnim saldzie 1000 € na koncie i oprocentowaniu 0,5%, mówimy tutaj o zaledwie 5€ rocznie. Dla mnie zbyt wysokim stresem byłoby przenoszenie konta dla tych kilku euro. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ProperSoul
Cześć Elżbieta, uważam tak jak PI112, że nie warto zmieniać z powodu 0,5% odsetek. Moim zdaniem jednak warto zmienić na 2,05% odsetek rocznie. Te odsetki uzyskasz na koncie DKB Cash na Twoje konto VISA, ponieważ jest to jednocześnie konto oszczędnościowe. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat warunków lub innych informacji, możesz odwiedzić dkb.de lub zajrzeć tutaj: https://tinyurl.com/cqfmdt Mam nadzieję, że mogłem pomóc. Pozdrawiam

Napisany przez ADMCI4
Eilsabeth pisze: Cześć. Od około sześciu lat mam konto osobiste w Sparkasse. Ogólnie jestem zadowolona z usług. Jednak dowiedziałam się od znajomego, że są też banki oferujące odsetki od salda na koncie osobistym. Jak dotąd, moim zdaniem, moje konto w Sparkasse do nich nie należy. Czy te banki są rzetelne i czy warto przenieść konto, jeśli moje saldo zazwyczaj jest dodatnie? Pozdrawiam, Elżbieta
W Twoim miejscu na pewno skorzystałabym z konsultacji w takim banku. Wtedy będziesz mogła samodzielnie ocenić, czy warto..

Napisany przez Steffi
Oferta DKB wynosi już atrakcyjne 2,05%. W Natbanku jest nawet 2,5%. Wśród porównania oprocentowania depozytów znajduje się porównanie z odsetkami na kontach bieżących.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata