Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Zastawić Dom bez długów pomimo wpisu w rejestrze dłużników.

Napisany przez Nicki15
Cześć wszystkim,

Mój mąż otrzymał Dom swoich rodziców w prezencie 6 lat temu, jednak z zastrzeżeniem, że jego rodzice mają dożywotnie prawo do zamieszkania, a on nie może obciążyć domu hipoteką do ich śmierci. Niestety, gdy zachorowałam i nie mogłam dalej pracować, nasza sytuacja finansowa stała się trudna. Poprosiliśmy moich teściów o przekształcenie naszych kredytów na Dom. Niestety, powiedzieli nam, że możemy to zrobić dopiero po ich śmierci. W rezultacie nie mogliśmy spełnić naszych zobowiązań i musieliśmy złożyć oświadczenie majątkowe. Teraz oboje są zmarli, a my mamy Dom bez długów, ale mamy ogromne problemy z zaciągnięciem na niego kredytu. Czy rzeczywiście musimy sprzedać nasz Dom? Mój mąż pracuje w tej samej firmie od 1993 roku, a ja także ponownie podpisałam umowę o pracę.
Pozdrowienia, Nicki15

Napisany przez brainy
Dlaczego nie sprzedajesz domu?

Napisany przez Nicki15
Nasz bank domowy powiedział nam, że nie otrzymamy kredytu hipotecznego

Napisany przez 2utopus
Też mieszkacie w tym domu?
Być może istnieją banki, które nie sprawdzają rejestrów dłużników - najlepiej zapytać pośrednika finansowego.

Napisany przez Nicki15
Nasz syn już tam mieszka, ponieważ mój teść tam mieszkał do swojej śmierci, musi to być najpierw odnowione, wszystko jest w stylu lat 70. Mieszkanie naszego syna jest już odnowione. Nasze też chcielibyśmy zrobić wszystko samodzielnie, ale nawet wtedy remont łazienki nie jest tani.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Nikki15, w przypadku nieobciążonego długami domu i oświadczenia majątkowego istnieje kilka możliwości pomocy dla Ciebie. Współpracujemy wyłącznie bezpośrednio z decydentami kredytowymi banków. Istnieją dokładnie 2 banki, które mogą być zainteresowane Twoim planem. Jednakże konieczne jest dostarczenie wielu dodatkowych informacji. Chętnie możemy również bezpłatnie sprawdzić rejestr dłużników, aby uzyskać informacje o otwartych pismach komorniczych DR II i inne. Proszę, nie poddawaj się. W przypadku nieobciążonego długami domu i stabilnego zatrudnienia z pewnością można coś wykombinować. W tej dziedzinie żadne finansowanie nie jest do siebie podobne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata