Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Otrzymałeś umowę kredytową do podpisania.... Co się stanie, jeśli odesłanie jej spóźnisz?

Napisany przez Bill-Tuer
Cześć,

Otrzymałem zgodę na kredyt hipoteczny i bank już wysłał mi podpisany przez siebie umowę.
W załączeniu jest pismo do daty x, proszę o podpisanie i odesłanie z powrotem, aby umowa doszła do skutku.
Co się stanie, jeśli umowa nie dotrze do banku do daty x, albo nawet zostanie zgubiona przez pocztę?
Czy można poprosić o ponowne przesłanie umowy, czy umowa wtedy przepadnie?

Pozdrowienia, Bill

Re: Otrzymałeś umowę kredytową do podpisania.... Co się stanie, jeśli odesłanie jej spóźnisz?

Napisany przez ZehWeh
Większość banków jest w takich sytuacjach wyrozumiała, ale oczywiście bank może odrzucić umowę, ponieważ oferta nie obowiązuje i warunki uległy zmianie.
I oczywiście bank zazwyczaj ponownie przesyła umowę, jeśli została ona utracona!

Nawet jeśli Poczta zgubi list, to jest to własna wina, ponieważ samemu należy zadbać o to, aby umowa dotarła do partnera umownego na czas. Poczta to tylko wybrany dostawca usług, ale teoretycznie można także dostarczyć list osobiście.

Ciekawe, czy można wówczas dochodzić odszkodowania od Poczty, jeśli warunki umowy ulegną znaczącemu pogorszeniu. Podejrzewam, że do tego list musiałby zostać wysłany za potwierdzeniem odbioru!

Mój zalecenie:

Zeskanować podpisaną umowę i przesłać ją wcześniej do banku drogą mailową!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata