Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Mam umowę pożyczki, powinien przyjść rzeczoznawca.

Napisany przez Nreese1994
Cześć wszystkim,

Oto przedstawiony poniżej problem:

Zwróciliśmy się do Wüstenrot o udzielenie pożyczki, na którą zabezpieczymy już istniejący obiekt i wykorzystamy go jako zastępstwo kapitału własnego do kolejnego obiektu (do wynajęcia).

Mamy teraz podpisywalne umowy o pożyczkę. Jednakże w umowie pożyczkowej dotyczącej zabezpieczenia znajduje się następujący zapis:

„ Udzielenie pożyczki następuje pod warunkiem, że oględziny obiektu zabezpieczenia oraz ewentualnie konieczna wycena obiektu zgodnie z wartościami przyjętymi podczas kontroli zabezpieczenia potwierdzą te wartości. Oględziny zostały zorganizowane przez nas.”

Oczywiście przekazaliśmy Wüstenrot wszystkie żądane dokumenty, w tym aktualne zdjęcia (wnętrza i zewnętrzne). Opracowano tzw. wartość zastawu na podstawie tzw. oceny zastawu.

Czy powinienem jeszcze martwić się z powodu tego ""zastrzeżenia"" - czy to po prostu oznacza tyle, co ""termin oględzin"", który jest obowiązkowy?

Nasz doradca powiedział, że możemy spokojnie pójść do notariusza i podpisać umowę sprzedaży nieruchomości.

Dziękuję za wasze odpowiedzi!

Pozdrowienia
NR

Napisany przez bruno68
Cześć, Nreese1994! Godność ludzka ma bardzo surowe wytyczne dotyczące udzielania kredytów! Osobiście stwierdzona ocena jest wymagana tutaj od pożyczki w wysokości co najmniej 100 000 €! Zgodnie z wymaganiami ustawodawcy, patrz § 505 a do d BGB. Twoje pytanie: Czy mam się teraz martwić o zastrzeżenie - czy to po prostu obowiązkowy termin wizyty? Tak, ten termin jest obowiązkowy! Nawet jeśli za pomocą Google można zobaczyć Dom z zewnątrz, aby sprawdzić, czy istnieje! Również zdjęcia pomagają. Jednak, czy Dom jest ruiną, w której fekalia co roku unoszą się do poziomu stropu piwnicy z powodu powodzi, może stwierdzić tylko osoba na miejscu. Nawet dane geograficzne z Zurychu są tylko wskazówką dotyczącą potencjalnych rocznych powodzi na Twojej nowej działce! Wypowiedź doradcy: Nasz doradca powiedział, że możemy iść spokojnie do notariusza i podpisać umowę kupna dla działki. Czy doradca rzeczywiście wypowiedział te słowa na świadków? W takim przypadku ponosi odpowiedzialność za tę wypowiedź! Mam tutaj również opublikowany wyrok. Można przeczytać w dziale dotyczącym refinansowania. bruno68

Napisany przez NaTwoim13
Nreese1994 pisze:
Cześć wszystkim,

Oto sytuacja, z którą mamy do czynienia:

Zażyczyliśmy sobie pożyczki od Wüstenrot, której zabezpieczeniem będzie istniejący już obiekt, a jako substytut kapitału własnego dla kolejnego obiektu (na wynajem).

Teraz mamy podpisywane umowy pożyczkowe, ale w umowie dotyczącej zastawu znajduje się następujący fragment:

“ Udzielenie pożyczki następuje pod warunkiem, że sprawdzenie obiektu zastawu oraz ewentualna konieczna wycena ekspertyzy obiektu potwierdzają wartości przyjęte w procesie oceny zastawu. Badanie obiektu przeprowadziliśmy.”

Oczywiście przekazaliśmy Wüstenrot wszystkie wymagane dokumenty, w tym aktualne zdjęcia (wewnętrzne i zewnętrzne). Przygotowano tzw. tabelaryczną ekspertyzę, na podstawie której ustalono wartość zastawu.

Czy powinienem się martwić tym "warunkiem" czyli chodzi tylko o obowiązkową "wizytę" - czy mam nadal obawy?

Nasz doradca powiedział, że możemy spokojnie iść do notariusza i podpisać umowę sprzedaży nieruchomości.

Dziękuję za Wasze odpowiedzi!

Pozdrowienia
NR

Dlaczego zawierasz umowę z Wüstenrot? Nie znam sytuacji, w której Wüstenrot zajmowałaby górne pozycje pod względem warunków i konstrukcji oferty!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata