Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Kto płaci raty kredytu w przypadku niewypłacalności dłużnika?

Napisany przez ADMCI4
Trzy lata temu wziąłem kredyt, który ma jeszcze cztery lata do spłaty. Pozostała kwota wynosi około 6 000 euro. Co się stanie z tym kredytem, jeśli nagle stracę pracę lub zachoruję i nie będę w stanie płacić miesięcznych rat, które zostały ustalone wcześniej? Od tamtej pory założyłem rodzinę i zastanawiam się, czy w takim przypadku moja żona będzie musiała spłacić mój kredyt?

Napisany przez MThiemann
Cześć Star, wiele kredytów ratalnych jest ubezpieczonych tzw. ubezpieczeniem salda długu, które ma zabezpieczyć ryzyko związane z zgonem. Często ubezpieczenie to obejmuje także niezdolność do pracy i bezrobocie, dzięki czemu w przypadku wystąpienia niezdolności do pracy ubezpieczenie pokryje miesięczne raty. Proszę sprawdź swój umowę kredytową, czy takie ubezpieczenie jest w niej zawarte i czy zostałeś już w ten sposób ubezpieczony. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Zazwyczaj tego rodzaju kredyty obejmują tzw. ubezpieczenie kredytu, które wchodzi w grę, gdy kredytobiorca nie może już spłacać rat z powyższych powodów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata