Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Dobry pomysł - Brak płynności finansowej

Napisany przez Steffi1
Jestem nowy tutaj i mam pewną sprawę.

Opracowałem pomysł, który stopniowo się konkretuje. Chodzi o wydarzenia w całych Niemczech.
Dotychczas mam: domenę, stronę internetową i na razie 2 wydarzenia (z ulotkami). Pomaga mi w tym młoda kobieta, która tworzy dla mnie ulotki dla obu miast, domenę i stronę internetową za około 1000 €, które mogę spłacać ratalnie.

Gdy już będę miał stronę internetową, chciałbym, aby była ona wysoko w rankingu - oczywiście będzie to kosztować sporo.
Do kogo mogę się zwrócić o kredyt? Ponieważ otrzymuję dodatkowe świadczenie ALG 2, mam małe szanse u tradycyjnych kredytodawców. Boję się również, że mój projekt zostanie skopiowany. Dlatego najchętniej chciałbym wszystko zorganizować od razu.

Potrzebuję co najmniej 3000 € „na start”. Macie pomysły?

Życzę Wam miłego czasu adwentowego, Steffi

Napisany przez Marc2512
To pomaga tylko: Lions Den

Napisany przez ZehWeh
Potrzebujesz raczej kredytu dla przedsiębiorców. 2000€ na pozycjonowanie w Google to niewiele. Raczej licz 10-krotność... co najmniej.

Napisany przez Steffi1
������
Ale nikt nie udzieli mi kredytu założycielskiego przy mojej mizernej pensji...

Napisany przez Dante
Aktualnie mamy codziennie znacznie ponad 60 000 nowych przypadków koronawirusa i chcesz teraz rozpocząć działalność w branży eventowej samodzielnie.

Napisany przez Steffi1
Dante pisze:
Mamy obecnie codziennie ponad 60 000 nowych przypadków koronawirusa i chcesz teraz rozpocząć działalność w branży eventowej.

Tak. W końcu nie wszyscy są zaszczepieni. Obowiązek szczepień staje się coraz bliższy, a ten projekt ma potencjał.

Napisany przez Dante
To może i być prawda, ale potencjalny inwestor zauważy, że potrzebujesz kredytu bez zabezpieczeń w branży eventowej w obecnej sytuacji.

Napisany przez Steffi1
Rozumiem. Załóżmy, że teraz zrealizuję ten pomysł najpierw w jednym mieście. Jeśli ten pomysł zostanie skopiowany, na przykład w innych miastach - czy mogę w takim przypadku podjąć kroki prawne?

Napisany przez 2utopus
Można zawsze podjąć kroki prawne - jeśli ma się wystarczająco dużo pieniędzy na proces lub otrzymuje się pomoc prawna.

Jeśli w Austrii jest już całkowity lockdown, a w Holandii godzina policyjna od 17:00 do 5:00, i jeszcze nie udowodniono, że szczepionka chroni przed wariantem Omikron? Widzę, że nadchodzące tygodnie wyglądają trochę mroczno (patrz kursy giełdowe)

Napisany przez ZehWeh
Modele biznesowe nie są chronione. Jeśli więc ktoś skopiuje twój pomysł, nie będziesz mógł temu zapobiec, chyba że związane z nim rozwinięcia techniczne lub wzornictwo również zostaną skopiowane.

Napisany przez Steffi1
Pomysły nie, ale istnieje prawo konkurencji! Hehehe, to już jest bardzo dobre.

Napisany przez Sephir0th
Steffi1 pisze:
Pomysły nie, ale istnieje prawo konkurencji! Hehehe, to już jest bardzo dobre.

Oczywiście, takowe istnieje. Można zarejestrować np. marki, procedury, wzory użytkowe lub projekty, jednakże sama koncepcja biznesowa w sensie Sposoby organizowania wydarzeń pomimo pandemii nie podlega ochronie. Istnieje już całkiem sporo konkurentów, którzy mają wiele koncepcji do zaoferowania. Przy zakładaniu własnego biznesu warto byłoby sprawdzić, czy własny pomysł nie koliduje z zarejestrowanymi już prawami osób trzecich.

Napisany przez Steffi1
Sephir0th pisze:
Oczywiście, istnieje taka możliwość. Można zabezpieczyć marki, procedury, wzory użytkowe lub projekty, ale same pomysły biznesowe, takie jak sposoby organizacji wydarzeń pomimo pandemii, nie będą chronione. Warto zauważyć, że na rynku istnieje już wiele konkurencyjnych firm, które posiadają swoje własne koncepcje. Przy zakładaniu własnej firmy należy również sprawdzić, czy własny pomysł nie koliduje z już zarejestrowanymi prawami osób trzecich.

Tak, oczywiście. Jednak do tej pory nie znalazłem niczego podobnego do tego, co planuję, ani na Google, ani na Facebooku, ani nigdzie indziej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata