Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Oferta karty kredytowej i związane z nią koszty.

Napisany przez ADMCI4
Trzy tygodnie temu przeprowadziłam się do innego miasta, aby rozpocząć studia. Ponieważ wydawało mi się to praktyczniejsze, otworzyłam tutaj również konto osobiste. Pracownik mojego nowego banku zaproponował mi od razu kartę kredytową podczas rozmowy doradczej. Zaakceptowałam ofertę, ponieważ miała być dla mnie bezpłatna. Jednakże nie wiem dokładnie, do czego mogę używać karty kredytowej i czy nie będą na mnie jakiekolwiek dodatkowe opłaty. Dziękuję. Pozdrowienia, Meret

Napisany przez ProperSoul
Cześć, w zależności od banku, w którym otworzysz nowe konto osobiste, może się zdarzyć, że karta kredytowa jest darmowa w pierwszym roku. Sprawdź to w umowie, a jeśli w drugim roku zaczynają się opłaty, radziłbym się ich pozbyć. Ja mogę mówić tylko za siebie, ale z moim kontem w Sparkasse mogłem również bezpłatnie wypłacać pieniądze z bankomatów Sparkasse w miejscu moich studiów. Nie potrzebowałem nowego konta. Tak jak mówię, w niektórych bankach karta kredytowa jest bezpłatna w pierwszym roku, a potem kosztuje. Pozdrawiam

Napisany przez ADMCI4
Meret pisze: Przed trzema tygodniami przeprowadziłam się do innego miasta na studia. Sądziłam, że będzie wygodniej, więc otworzyłam tutaj konto osobiste. Pracownik mojego nowego banku od razu zaproponował mi kartę kredytową podczas rozmowy konsultacyjnej. Zgodziłam się na ofertę, ponieważ rzekomo jest dla mnie darmowa. Jednakże nie wiem dokładnie, co mogę zrobić z kartą kredytową i czy ostatecznie nie będę musiała ponosić jakichkolwiek kosztów. Dziękuję. Pozdrowienia, Meret
Jeśli Twoje paczka kontowa jest darmowa, to również nie musisz płacić za kartę kredytową. Oczywiście kwota zostanie obciążona z Twojego konta osobistego, z którego korzystasz z karty kredytowej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata