Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Dokumenty do finansowania - plan wpłat???

Napisany przez TBauer
Cześć,

mam pytanie i mam nadzieję, że ktoś może mi szybko pomóc.

Czy do finansowania budowy jest konieczny plan zgłoszeniowy czy wystarczy podpisana umowa budowlana? Nasz finansista wymaga teraz planu zgłoszeniowego, którego firma budowlana jeszcze nie przygotowała. Finansista twierdzi, że potrzebuje planu zgłoszeniowego, ponieważ w przeciwnym razie nie może udzielić finansowania... Z kolei firma budowlana mówi, że po raz pierwszy słyszy, że plan zgłoszeniowy jest konieczny do uzyskania finansowania...

Czy ktoś wie, co jest prawidłowe z punktu widzenia prawa?

Z góry dziękuję!

Pozdrowienia, Tobias

Napisany przez 2tneub
Kilka informacji mogłoby być przydatnych: Czy działka jest dostępna? Generalny Wykonawca, deweloper czy architekt? Moim zdaniem konieczne jest najpierw zabezpieczenie finansowania, zanim zacznę kompletnie planować jako inwestor i firma budowlana.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć, proszę skontaktować się z doświadczonym i niezależnym pośrednikiem finansowym.

Taki plan wprowadzania danych nie jest konieczny!

Napisany przez TBauer
Dziękujemy za odpowiedź. W międzyczasie ustaliliśmy, że konieczne jest tylko obliczenie powierzchni mieszkalnej, a nie sam plan zagospodarowania działki. Obliczenia powierzchni mieszkalnej zostały już wykonane, więc finansowanie powinno być możliwe.

Napisany przez NaTwoim13
Przedstaw propozycję finansowania tutaj.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata