Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Znaczenie podatku od nieruchomości w kontekście własności mieszkalnej.

Napisany przez ADMCI4
Trzy lata temu, moja żona i ja w końcu zdecydowaliśmy się kupić Dom. Jest to stara kamienica z 1964 roku. Kiedy nadszedł czas zapłaty byłemu właścicielowi, musieliśmy także zapłacić podatek od nabycia nieruchomości do urzędu skarbowego. Od tego czasu co kwartał otrzymujemy wykaz od miasta z rachunkiem za ścieki, opłaty za wywóz śmieci oraz za podatek gruntowy. Jednak nadal nie jestem do końca pewien, co to jest i jak jest obliczane. Kto może mnie oświecić? Pozdrowienia, Rolf

Re: Znaczenie podatku od nieruchomości w kontekście własności mieszkalnej.

Napisany przez ADMCI4
rolf pisze: Trzy lata temu moja żona i ja ostatecznie postanowiliśmy kupić Dom. Jest to stary budynek z 1964 roku. Kiedy nadszedł termin zapłaty dla poprzedniego właściciela, musieliśmy także uiścić podatek od nabycia nieruchomości w urzędzie skarbowym. Od tamtej pory co kwartał otrzymujemy zestawienie od miasta z rachunkiem za wodę, opłaty za odpady oraz podatek od nieruchomości. Nadal jednak dokładnie nie wiem, co to jest i jak jest obliczane. Kto mógłby mnie oświecić? Pozdrowienia Rolf
Cześć Rolf, Jak sama nazwa wskazuje, podatek od nieruchomości musi płacić każdy, kto posiada własny grunt. Jest pobierany przez gminy, które ustalają jego wysokość. Pozdrawiam Klaus

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata